Cine News , Κινηματογράφος

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το 1ο Φεστιβάλ Ταινιών «Cyprus Horror Society»

Ο ιδρυτής και σκηνοθέτης Ανδρέας Αυγουστή μάς μιλά για το νέο φεστιβάλ της Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιουλίου 2022

Έχοντας σαν κινητήριος δύναμη τη μεγάλη του αγάπη για τις ταινίες τρόμου, ο Ανδρέας Αυγουστή ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο κοινό της Κύπρου το 1ο φεστιβάλ ταινιών για το συγκεκριμένο είδος, στις 3 Σεπτεμβρίου στο θέατρο ΕΘΑΛ στη Λεμεσό.

Με μάστερ από το Met Film School του Λονδίνου, έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο ταινίες που ταξιδεύουν σε πολλά φεστιβάλ ανά τον κόσμο, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί με τιμητικά βραβεία όπως «Καλύτερη Ταινία Τρόμου» και «Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία», ενώ ο ίδιος έχει αποσπάσει βραβείο «Καλύτερης Σκηνοθεσίας». Συγκεκριμένα, η ταινία «Πέτρα», με πρωταγωνίστριες την Βαρβάρα Χριστοφή και την Μαρίνα Βρόντη, έχει κερδίσει πάνω από 50 βραβεία, με προβολές σε πολλές χώρες, εκπροσωπώντας την Κύπρο.

Η ταινία θα κάνει την Κυπριακή της πρεμιέρα στο φεστιβάλ Cyprus Horror Society, εκτός διαγωνισμού. «Αν και είναι μόνο η πρώτη μας χρόνια, έχουμε δεχτεί πολλές ταινίες και αυτό με ευχαριστεί ιδιαίτερα αλλά επίσης είναι και τεράστια τιμή μας Θέλω να ελπίζω ότι με κάθε χρόνια το φεστιβάλ θα μεγαλώνει και θα ξεκινήσει καινούργιες παραδόσεις στη Κύπρο» μάς λέει και η περιέργεια μας ήδη άρχισε να μεγαλώνει.

petra 2.jpg

Με αφορμή όλα αυτά, ρωτήσαμε τον ίδιο για να μας πει 5 πράγματα, είτε από το δικό του παρασκήνιο είτε για ο επερχόμενο φεστιβάλ.

  1. «Από πάντα είχα μεγάλη αγάπη στις ταινίες τρόμου και θρίλερ και όταν έγινα σκηνοθέτης αποφάσισα ότι θα ασχοληθώ μόνο μ’ αυτές. Είχα παρατηρήσει πως στην Κύπρο δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλη σκηνή για ταινίες τρόμου, δεν είδα στα κυπριακά φεστιβάλ τέτοιου είδους ταινίες και στα σινεμά βλέπουμε μόνο μεγάλες παραγωγές. Ήθελα να αλλάξει αυτό και έτσι δημιουργήθηκε το Cyprus Horror Society. Τώρα θα έχουν την ευκαιρία οι λάτρες του είδους αυτού να δουν ανεξάρτητες ταινίες τρόμου που δεν θα βλέπανε».
  2. «Το φεστιβάλ δέχεται ταινίες τρόμου και θρίλερ αλλά και υποκατηγορίες τρόμου σαν τρόμου φαντασίας, κωμωδίας, μέχρι και τρόμου κινουμένων σχεδίων. Ταινίες από όλο το κόσμο, διάρκειας από ένα λεπτό μέχρι και 2 ώρες».
  3. «Είναι το πρώτο φεστιβάλ του είδους του στη Κύπρο και αυτό με κάνει ιδιαίτερα περήφανο. Εκτός από τις επιλεγόμενος ταινίες που θα παιχθούν, θα υπάρξει και απονομή βραβείων».
  4. «Το φεστιβάλ είναι ήδη IMDb verified που σημαίνει ότι τα βραβεία που θα πάρει μια ταινία θα φαίνονται στο διαδικτυακό βιογραφικό του νικητή ή της νικήτριας».
  5. «Ήθελα με αυτό το φεστιβάλ να δημιουργήσω το αίσθημα μιας κοινότητας από ανθρώπους που αγαπάνε το είδος αυτό. Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο 2 ταινίες από Κύπριους σκηνοθέτες αφού οι υπόλοιπες είναι από Ελλάδα , Αμερική , Φινλανδία, Μεξικό κτλ».

Φωτογραφίες: @cyprushorrorsociety / @andreas_avgousti

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close