Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου 2020
Το 9ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής μετράει αντίστροφα και ανοίγει τις πόρτες του από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου στην μεσαιωνική αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με το Κέντρο Κύπριων Συνθετών και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης, σας προσκαλούν σε ένα τετραήμερο αφιερωμένο στη σύγχρονη λόγια μουσική.
Το σήμα της έναρξης θα δοθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου με το ρεσιτάλ πιάνου του Χρίστου Φούντου στο οποίο θα παρουσιάσει έργα των Μ.Ανδρονίκου, Ε.Καραγιώργη, Γ.Παπαγεωργίου, Σ.Σάββα, Γ.Σταύρου και Τ.Στυλιανού.
Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τα «Μουσικά Τοπία για Φωνή», μία συναυλία για υψίφωνο, βιολί, κλαρινέτο και ηλεκτρονικά. Η Χρίστια Μιχαήλ (υψίφωνος), ο Αλέξης Θεοφυλάκτου (βιολί) και ο Παναγιώτης Σιώρας (κλαρινέτο) θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων έργα των Α.Σκορδή, Α.Μουστούκη, Γ.Σταύρου και Τ.Στυλιανού.
Τη σκυτάλη θα παραλάβει το Composers’ Electroacoustic Ensemble το Σάββατο 21 Νοεμβρίου. Οι συνθέτες - μέλη του Κέντρου Κυπρίων συνθετών, Σάββας Σάββα (πιάνο), Ανδρέας Μουστούκης (κρουστά, ηλεκτρονικά), Γιώργος Σταύρου (ηλεκτρική κιθάρα), Τάσος Στυλιανού (theremin, ηλεκτρονικά) και Χάρης Σοφοκλέους (ηλεκτρονικά) πρόκειται να εξερευνήσουν αυτοσχεδιαστικά τα όρια των συνθέσεών τους.
Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Νοεμβρίου με το Chronos Contemporary Music Ensemble. Ανάμεσα στα έργα του διεθνούς σύγχρονου ρεπερτορίου, η συναυλία περιλαμβάνει συνθέσεις των Ν.Βήχα, Ε.Καραγιώργη, Γ.Παπαγεωργίου και Ά.Σκορδή. Το ενόργανο σύνολο αποτελείται από τους Sorin Alexandru Horlea (βιολί), Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο), Νίκο Ιωάννου (κοντραμπάσο), Virginie Bove (φλάουτο), Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), Δροσοσταλίδα Μωραΐτη (πιάνο) και Μάριο Νικολάου (κρουστά).
Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες του φεστιβάλ έπειτα από διαδικτυακή ή τηλεφωνική κράτηση. Λόγω των εκτάκτων μέτρων για την προστασία από τον COVID-19 ο συνολικός αριθμός των ακροατών θα ανέρχεται στους 50 για κάθε συναυλία. Όλες οι συναυλίες θα προβάλλονται και σε απευθείας μετάδοση (live web streaming) από το κανάλι του Κέντρου Μουσικής Πληροφόρησης στο YouTube.
Τηλεφωνικές Κρατήσεις: 99404723
Διαδικτυακές Κρατήσεις: info@cymic.org.cy
Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ, Κέντρο Κυπρίων Συνθετών, Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης.
• Facebook: https://www.facebook.com/CyprusNewMusicFestival
• Instagram: https://www.instagram.com/cyprus_newmusicfestival/
• YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC4-5nTeWhDpGKxC0MrNSKfA
-
Αίθουσα Καστελιώτισσα
19 Νοεμβρίου - 22 Νοεμβρίου 2020
Σχετικά


Ο Bloody Hawk έρχεται στην Κύπρο για ένα μοναδικό live
Ο πιο αληθινός ήχος της σκηνής επιστρέφει δυναμικά!

Βαρθακούρης και Βαρδής έρχονται Λευκωσία για ένα δυνατό live!
Ετοιμαστείτε για μια μοναδική βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και διασκέδαση.

O Δημήτρης Μπάσης και η Βίκυ Καρατζόγλου στην Αγία Νάπα
Οι δύο καλλιτέχνες μοιράζονται την σκηνή για αυτό το καλοκαίρι και μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους

Άρχισε η προπώληση για τις συναυλίες του Αλκίνοου στην Κύπρο
Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ολοκληρώνει το φετινό, συναυλιακό καλοκαίρι του στην Κύπρο, με πέντε συναυλίες

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έρχεται για ένα ξεχωριστό live στην Αγία Νάπα
Ένα βράδυ γεμάτο μουσική με τον αγαπημένο καλλιτέχνη

Σημαντικές πληροφορίες για τις συναυλίες της Άννας Βίσση 4-5 Ιουλίου στην ΑΕΚ ARENA Λάρνακας
Τι πρέπει να γνωρίζεις

Νταλάρας - Παπακωνσταντίνου: Μετά από 34 χρόνια και πάλι μαζί για δύο βραδιές στην Κύπρο
Από το «Βασίλη ζούμε για να σ’ ακούμε» στο «Πεπρωμένο»

Ο Νίκος Μακρόπουλος στη Λάρνακα στο Στάδιο Πύλας: Μια αξέχαστη βραδιά στις 15 Αυγούστου 2025
Μια συναυλία που δεν πρέπει να χάσετε!

Massimo Giordano στο Minthis Music Festival 2025
Μια Λυρική Νύχτα Κάτω από τον Κυπριακό Ουρανό

Ο Alejjos μας ταξιδεύει σε ρυθμούς παράδοσης και ηλεκτρονικής μουσικής
Μουσική που γεφυρώνει το παρελθόν με το μέλλον

Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν στο νησί μας για δύο μεγάλες συναυλίες
Το θρυλικό συγκρότημα που έχει καθορίσει την ελληνική ροκ σκηνή, είναι έτοιμο να δονήσει ξανά τις καρδιές μας