Πάμε Ταξίδι , Guide

Οι 10 ασφαλέστεροι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη

Ποιους διέκρινε ο οργανισμός European Best Destinations

Δημοσιεύτηκε στις 27 Οκτωβρίου 2020

Αν και κάθε χρόνο η European Best Destinations, ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, δημοσιεύει την λίστα με τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γηραιά Ήπειρο, αυτήν την χρονιά και λόγω Covid-19 η συγκεκριμένη λίστα διαφοροποιήθηκε.

Έτσι δημιουργήθηκε μία νέα με τους 10 ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη για τα Χριστούγεννα, με επιλογές που φημίζονται για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους και βρίσκονται, ωστόσο, σε χώρες που επηρεάστηκαν λιγότερο από την πανδημία.

Για την επιλογή των προορισμών, οι ιθύνοντες έλαβαν υπόψη τους τον αριθμό κρουσμάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων, τον αριθμό νοσοκομειακών κλινών ανά κάτοικο, την εγγύτητα σε αεροδρόμιο καθώς και τα μέτρα υγιεινής που έχει λάβει η εκάστοτε χώρα αναφορικά με τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιους χώρους κ.ά.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, αναδείχθηκαν τα νησιά Μαδέρα, στον Ατλαντικό, που ανήκουν στην Πορτογαλία, έχουν έως 12 φορές λιγότερα κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκους συγκριτικά με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ένω μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του άρθρου δεν είχε σημειωθεί κανένας θάνατος λόγω Covid-19. Μάλιστα, η χριστουγεννιάτικη αγορά τους έχει βραβευτεί ως η καλύτερη ηλιόλουστη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη.

Δεύτερο ακολουθεί το Ταλίν με την χριστουγεννιάτικη αγορά του το 2019 να βραβεύεται από την European Best Destinations ως η καλύτερη της Ευρώπης. Όσον αφορά στον Covid-19 η πρωτεύουσα της Εσθονίας, παρουσιάζει μέχρι στιγμής 18 φορές λιγότερο σοβαρές επιπτώσεις ανά εκατομμύριο κατοίκων, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊές χώρες που πλήττονται από την πανδημία.

Η πρώτη τριάδα ολοκληρώνεται με την υπέροχη Βιέννη, έναν από τους κλασικούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, που επιλέγεται τόσο από οικογένειες, όσο και από ζευγάρια. Για φέτος, μάλιστα, αναδεικνύεται και ως ένας ασφαλής προορισμός, καθώς η Αυστρία έχει επηρεαστεί τουλάχιστον 10 φορές λιγότερο από τον κορονοϊό, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα με τους πιο ασφαλείς χριστουγεννιάτικους προορισμούς:
1. Μαδέρα, Πορτογαλία
2. Ταλίν, Εσθονία
3. Βιέννη, Αυστρία
4. Κραϊόβα, Ρουμανία
5. Πράγα, Τσεχία
6. Γκντανσκ, Πολωνία
7. Δρέσδη, Γερμανία
8. Ζάγκρεμπ, Κροατία
9. Μπάντεν- Μπάντεν, Γερμανία
10. Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close