News , Guide

Οδηγίες Υπ. Υγείας για τις στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

Υπεύθυνη συμπεριφορά και πιστή τήρηση των πρωτοκόλλων από όλους για επιτυχή διαχείριση της πανδημίας

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2020

Λόγω του πολύ αυξημένου αριθμού θετικών περιστατικών COVID-19 που εντοπίζονται τις τελευταίες ημέρες, αλλά και των υπεράριθμων στενών επαφών τους, η Ομάδα Ιχνηλάτησης της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης επικεντρώνεται στην ενημέρωση των θετικών στον ιό ατόμων, ζητώντας τους να υποβάλουν ηλεκτρονικά στη Μονάδα τις στενές επαφές τους, ώστε να αρχίσει η ιχνηλάτησή τους.

Τα άτομα που ενημερώνονται από την Ομάδα Ιχνηλάτησης ότι είναι θετικά στον ιό οφείλουν με τη σειρά τους να επικοινωνήσουν με τις στενές επαφές τους ενημερώνοντάς τους ότι έχουν δηλωθεί τα στοιχεία τους για ιχνηλάτηση και αναφέροντάς τους ότι πρέπει να παραμείνουν σε αυτοπεριορισμό έως ότου επικοινωνήσει η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης μαζί τους για τη διευθέτηση ραντεβού για δειγματοληψία.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε άτομο, που ενημερώθηκε ότι είναι επαφή κρούσματος, έχει ή εκδηλώσει συμπτώματα πριν επικοινωνήσει η Ομάδα Ιχνηλάτησης μαζί του, οφείλει να ενημερώσει τον Προσωπικό του Ιατρό για τα συμπτώματα, δηλώνοντάς του απαραίτητα ότι αποτελεί στενή επαφή επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19.

Όπως διαπιστώνεται από τα δεδομένα που συλλέγει η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης, πολλές από τις αλυσίδες έχουν ως αφετηρία επιμόλυνσης κοινωνικές συναθροίσεις, όπως είναι οι γάμοι, οι βαφτίσεις και τα ιδιωτικά πάρτι. Ως εκ τούτου, απευθύνεται έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν παρευρίσκονται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και να μεριμνούν για την ατομική τους προστασία, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση γάμων και βαφτίσεων διέπεται από πρωτόκολλα και οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική εκδήλωση, για παράδειγμα πάρτι αρραβώνων, επετείων, κοκ, δεν επιτρέπονται.

Η συνετή και υπεύθυνη συμπεριφορά και η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από όλους είναι το κλειδί για την επιτυχή διαχείριση της υγειονομικής κρίσης την οποία βιώνουμε.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close