Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2020
Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός – Κλάδος Λευκωσίας διοργανώνει μια μοναδική Έκθεση Τέχνης και Δημοπρασίας με τη συμμετοχή 100 καλλιτεχνών από Κύπρο και Ελλάδα, με θέμα “Life”.
Τα έργα θα φιλοξενηθούν στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, από τις 7 Οκτωβρίου έως την 1 Νοεμβρίου 2020, με σκοπό να ενισχυθεί το πρόγραμμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Κλάδου Λευκωσίας.
Το αυγό ως σχήμα επιλέγηκε γιατί συμβολίζει το ξεκίνημα και τη συνέχεια της ζωής, που δημιουργεί και εξελίσσεται. Τη ζωή, άλλωστε, προστατεύει και το έργο του Ερυθρού Σταυρού, του μεγαλύτερου διεθνούς ανθρωπιστικού κινήματος, ακολουθώντας πάντα τις ιδρυτικές του αρχές που τυγχάνουν σεβασμού και εκτίμησης εκατομμυρίων εθελοντών του κινήματος, και πάνω στις οποίες βασίζονται τα πολλαπλά ανθρωπιστικά προγράμματα και δράσεις του.
Η έκθεση, που θα φιλοξενείται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στην Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων, θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως την 1η Νοεμβρίου. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19 όπως ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο, ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων στον χώρο της έκθεσης θα είναι τα 50 άτομα. Επίσης, η χρήση μάσκας κατά την επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο θα είναι υποχρεωτική.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προσφορά για την αγορά του έργου της επιλογής τους, ώστε να το αποκτήσουν, ενισχύοντας έτσι το ανθρωπιστικό έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού – Κλάδου Λευκωσίας.
Προσφορά θα μπορεί να κάνει το κοινό και διαδικτυακά, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου 2020, αφού όλα τα έργα θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της έκθεσης Τέχνης και Δημοπρασίας “Life”, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.redcrosslife.com.cy.
-
Λεβέντειος Πινακοθήκη
07 Οκτωβρίου - 01 Νοεμβρίου 2020
Σχετικά
«Papiers: Fountain of Desires»: Έργα σε χαρτί 17 καλλιτεχνών, στην Isnotgallery
Καλλιτέχνες διαφορετικών γενεών και εικαστικών προσεγγίσεων, επιμένουν στο χαρτί ως πεδίο πειραματισμού και έκφρασης
Το NYX Hotel Limassol φιλοξενεί την έκθεση “Retrospect-Me” του Άριστου Χριστοφόρου
Το ξενοδοχείο στηρίζει τη σύγχρονη εγχωρία τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία
JELO6 Project: Εκεί όπου το Κόσμημα, η Κεραμική και το Εικαστικό Αντικείμενο συναντώνται
H Λευκωσία θα μεταμορφωθεί σε ένα ζωντανό κόμβο συνάντησης καλλιτεχνών Σύγχρονου Κοσμήματος, Κεραμικής και Αντικειμένων Τέχνης
Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Ανδρέα Μακαρίου επιστρέφει με τη νέα του εικαστική πρόταση
Η νέα του δουλειά του έχει τίτλο “Μνήμες από το ΜΕΛΛΟΝ” και παρουσιάζεται στην γκαλερύ Αποκάλυψη
4η Μπιενάλε Λάρνακας: Ο Νοέμβρης καταφθάνει με ένα γεμάτο πρόγραμμα για παιδιά και λάτρεις τoυ λόγου και των παραστατικών τεχνών
Οι παράλληλες δράσεις της 4ης Εβδομάδας προσκαλούν τον κόσμο να αναλάβει ενεργό ρόλο στην τέχνη, ακολουθώντας Ίχνη και Γραμμές.
Relocations: Ατομική έκθεση του Ζήνωνα Τζέπρα στη Alpha C.K. Art Gallery
Τη νέα δουλειά του Κύπριου ζωγράφου Ζήνωνα Τζέπρα με τίτλο «Relocations» παρουσιάζει η Alpha C.K. Art Gallery από την Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου.
Nicely Cut, thanks: Η έκθεση με κολλάζ της Λίζας Πετρίδου
Μια εικαστική προσέγγιση πάνω στη διαδικασία του κολλάζ ως πράξης τομής, ανασύνθεσης, αφήγησης και αντίληψης πραγμάτων και καταστάσεων
Έκθεση Ιρανικής και Λιβανέζικης Τέχνης για το Τραύμα και την Ανθεκτικότητα στη The Gallery 45
Η Αυλαία πίσω από την Ανθεκτικότητα
Η εικαστική πρόταση του Κίκου Λανίτη με τίτλο “Portraits in Transition”
Ραγδαίες αλλαγές της εποχής μας μέσα από το ανθρώπινο πρόσωπο
Η Gallery 45 παρουσιάζει μια έκθεση ιρανικής και λιβανέζικης τέχνης
Τίτλος της «Η Αυλαία πίσω από την Ανθεκτικότητα», και θέμα της οι έννοιες του τραύματος και της ανθεκτικότητας μέσα από το βλέμμα σύγχρονων Ιρανών και Λιβανέζων καλλιτεχνών
«Crafting Continuity»: H 3ήμερη δικοινοτική έκθεση που φέρνει κοντά Κύπριους σχεδιαστές και δεξιοτέχνες τεχνίτες
Η έκθεση φέρνει κοντά νέους Κύπριους σχεδιαστές και δεξιοτέχνες τεχνίτες από όλη την Κύπρο και τη διασπορά, ενωμένους από ένα κοινό πάθος για τη διατήρηση και επανερμηνεία παραδοσιακών τεχνικών
Έκθεση ζωγραφικής και μονοτυπίας Γιόλας Κυριάκου
Με τίτλο «Ίασιμες Πινελιές – Σε ένα αναπάντεχο ταξίδι…»