Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

4 νόστιμα φεστιβάλ για το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού

Τέσσερα χωριά της ορεινής Κύπρου αποθεώνουν με ξεχωριστές εκδηλώσεις και γιορτές το κεράσι

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2022

Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το οποίο καλλιεργείται στις ορεινές περιοχές της Κύπρου, το κεράσι απέκτησε όχι ένα, ούτε δύο αλλά 4 διαφορετικά φεστιβάλ σε 4 πανέμορφα χωριά της ορεινής Κύπρου όπου το βρίσκουμε σε αφθονία.

Κάνε πρόγραμμα και τον Ιούνιο πάρε την παρέα για να επισκεφτείτε ένα από τα 4 φεστιβάλ κερασιού ή και γιατί όχι και τα 4.

Φεστιβάλ Κερασιού στις Τρεις Ελιές
Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το κεράσι, έχει το δικό του φεστιβάλ στο χωριό Τρεις Ελιές της επαρχίας Λεμεσού. Τη γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουνίου, διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο Τριών Ελιών και σε αυτήν θα περιλαμβάνονται υπαίθρια αγορά, βιωματικά εργαστήρια, μουσική βραδιά, επιλογές για φαγητό και ποτό και φυσικά άφθονα κεράσια!
>> Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, Τρεις Ελιές, επ. Λεμεσού. 

Γιορτή Κερασιού στα χωριά Κάμπος και Τσακκίστρα
Τα κεράσια του Κάμπου και της Τσακκίστρας είναι ξακουστά όπως και οι ανθισμένες τους κερασιές κάθε χρόνο την άνοιξη. Εξ ου και για άλλη μία χρονιά τα γραφικά χωριά των βουνοπλαγιών του Κύκκου αποθεώνουν το αγαπημένο μας φρούτο, το κεράσι, με μία μεγάλη γιορτή. Μία γιορτή που φέτος θα είναι πολύ διαφορετική. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το σαββατοκύριακο 11 & 12 Ιουνίου και οι διοργανωτές υπόσχονται άκρως απολαυστικές στιγμές! Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα στη σελίδα τους στο Facebook
>> Σαββατοκύριακο 11 & 12 Ιουνίου, χωριά Κάμπος και Τσακκίστρα, επαρχίας Λευκωσίας.

Γιορτή του Κερασιού στην Πλατανιστάσα
Η Πλατανιστάσα, το χωριό που δεσπόζει στην οροσειρά Μαδαρής – Παπούτσας, στην περιφέρεια Πιτσιλιάς, διοργανώνει παραδοσιακά κάθε Ιούνιο μία πολύ όμορφη γιορτή αφιερωμένη στα ζουμερά κεράσια. Μάλιστα πρόκειται για μία από τις μακροβιότερες γιορτές καθώς διοργανώνεται εδώ και 42 χρόνια από το σωματείο «Αχιλλέας Πλατανιστάσας». Η γιορτή αυτή δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να επισκεφθούν το όμορφο αυτό χωριό, να δουν τα αξιόλογα αξιοθέατα και τις ομορφιές του, μεταξύ των οποίων και ο Ναός του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτι, και να απολαύσουν τα πεντανόστιμα κεράσια, τις πάστες και διάφορά άλλα γλυκά τα οποία είναι φτιαγμένα με κύριο συστατικό το κεράσι. Η Γιορτή του Κερασιού λοιπόν στην Πλατανιστάσα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στις 8:30μμ στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση θα υπάρχει φαγητό και ποτό (με €20 το άτομο, για κρατήσεις, τηλ.: 99609200 Άντρος Αλωνεύτης). 
>> Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στις 8:30μμ στην πλατεία του χωριού Πλατανιστάσα.

4ο Φεστιβάλ Κερασιού στον Πεδουλά
Μία από τις πιο φημισμένες κοινότητες για τα κεράσια της, ο Πεδουλάς, διοργανώνει φέτος τον Ιούνιο το 4ο της φεστιβάλ αφιερωμένο στο απόλυτο φρούτο του Ιούνη, το κεράσι. Το 4ο Φεστιβάλ Κερασιού θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου και σ' αυτό πέρα από τα ζουμερά κεράσια του χωριού, θα υπάρχουν μουσική, χορός, τραγούδι, φαγητό, ποτό καθώς και έκθεση παραδοσιακών προϊόντων του χωριού. Το φεστιβάλ διοργανώνουν το Κοινοτικό Συμβούλιο Πεδουλά και ο Σύνδεσμος Αποδήμων και Φίλων Πεδουλά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Δες αναλυτικά το πρόγραμμα, ΕΔΩ
>> Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου, Πεδουλάς, επ. Λευκωσίας. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close