Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2022
Οι νεαροί καλλιτέχνες Ανδρέας Αχιλλέως (φωτογραφία) και Γιώργος Χριστοφορίδης (μουσική επιμέλεια – συνθέσεις) σας προσκαλούν στην πρώτη τους κοινή Έκθεση Φωτογραφίας και Μουσικής, ένα project με σκοπό να εισάγει το κοινό σε μια νέα διάσταση ερμηνείας της τέχνης.
Το εικαστικό μέρος της έκθεσης είναι μια συλλογή φωτογραφιών στο αφηρημένο στυλ της Φωτογραφίας Δρόμου που συνδυάζεται με την ακουστική τέχνη των Études- Tableaux, όπου δημιουργείται ένα μουσικό κομμάτι με την έμπνευση ενός οπτικού στοιχείου. Συνδυάζοντας αυτές τις δύο μορφές τέχνης, οι καλλιτέχνες έχουν δημιουργήσει ένα άλμπουμ που αποτελείται από μια σειρά εικόνων, η καθεμία με την αντίστοιχη μουσική της.
Οι επισκέπτες της έκθεσεις θα βρουν έναν κωδικό QR δίπλα σε κάθε φωτογραφία, ο οποίος θα τους οδηγήσει διαδικτυακά στο αντίστοιχο μουσικό κομμάτι το οποίο θα μπορούν να το ακούσουν μέσα από το κινητό τους, κοιτάζοντας την αντίστοιχη φωτογραφία.
Χώρος: Εκθεσιακός χώρος Τεχνόπολις 20
Εγκαίνια: Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022, 19:30
Διάρκεια: 29 Απριλίου – 6 Μαΐου 2022
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο, 9:00 – 13:00
Πληροφορίες: 70002420 / 99246292

Ο Ανδρέας Αχιλλέως άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία όταν βρέθηκε στο εξωτερικό για τις σπουδές του. Γοητευμένος από καλλιτέχνες της Street Photography, όπως ο Saul Leiter και ο Craig Whitehead, βγήκε στους δρόμους με ένα τηλέφωνο στο χέρι πριν καν αποκτήσει εξοπλισμό κάμερας. Αφού εξάντλησε τις δυνατότητες που μπορούσε να του προσφέρει η κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου, πήρε την πρώτη του κάμερα, η οποία του πρόσφερε νέες δυνατότητες έκφρασης. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες φωτογραφικές μηχανές και εργαλεία επεξεργασίας, ο Ανδρέας συγκέντρωσε την πρώτη του συλλογή φωτογραφιών για να παρουσιάσει στην έκθεση στο Τεχνόπολις 20, καθώς εξακολουθεί να εξερευνά το δικό του στυλ στη φωτογραφία δρόμου.
Ο Γιώργος Χριστοφορίδης ανέπτυξε το μουσικό του ταλέντο από μικρή ηλικία και κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανακάλυψε την κλήση του στη μουσική σύνθεση, αναπτύσσοντας στη συνέχεια ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στο άλμπουμ της έκθεσης στο Τεχνόπολις 20 στοχεύει να προσγειώσει τον ακροατή στη στιγμή, επιτρέποντάς του να μείνει λίγο περισσότερο στα συναισθήματα που του προκαλεί η κάθε φωτογραφία. Η μουσική επιδιώκει να βυθίσει τους επισκέπτες στον στατικό κόσμο κάθε φωτογραφίας με την ελπίδα να αποκτήσει βαθύτερο νόημα.


-
Τεχνόπολις20
29 Απριλίου - 06 Μαΐου 2022
Σχετικά
Καλλιτέχνες καλούνται να δημιουργήσουν έργα χρησιμοποιώντας κρασί αντί για χρώμα
Οινογραφίες Μαραθάσας: Ανοιχτό κάλεσμα σε εικαστικούς καλλιτέχνες από το Simio5 και το Marathasa Wines
Ο Πολ Γεωργίου στο επίκεντρο της Θερινής Δημοπρασίας της Cypria Auctions
Συνολικά, τα έργα που περιλαμβάνονται στη Δημοπρασία αναδεικνύουν τον πλούτο και την ποικιλομορφία της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη
New Forms, New Voices με έργα 11 καλλιτεχνών
Η δυναμική και πολυδιάστατη καλλιτεχνική σκηνή που διαμορφώνει σήμερα το εικαστικό περιβάλλον της Κύπρου
Νέες μορφές και νέες φωνές σε έκθεση στη Λεμεσό
Με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εγκαταστάσεων και υφασμάτων, οι συμμετέχοντες εξερευνούν τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον του
Συνεχίζεται η προσωρινή έκθεση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη "Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο"
Η έκθεση φωτίζει για πρώτη φορά ένα πολύτιμο και άγνωστο έως σήμερα αρχείο του Χριστόφορου Σάββα
Η Μπιενάλε Λάρνακας 2027 ανακοίνωσε τη θεματική της- Ανοιχτό κάλεσμα προς καλλιτέχνες
Οι καλλιτέχνες θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους μέσω της ιστοσελίδας της Μπιενάλε Λάρνακας από την 1η Ιουνίου 2026 έως τις 31 Μαρτίου 2027
Καλοκαίρι στην Αποκάλυψη με 21 καλλιτέχνες
Η έκθεση φέρει τον γενικό τίτλο “κωδικός Ανασύνθεση” και καταλαμβάνει δύο χώρους της γκαλερύ, στο ισόγειο και 3ο επίπεδο, όπου φιλοξενείται και το πωλητήριο της γκαλερύ.
Oι φωτογραφίες και τα κείμενα του Ανδρέα Γρηγορά στο Έρμα
Μία έκθεση με τίτλο “Φωτογραφίες Τζιαι Λέξεις ή το Αντίθετο”
Τοπία II/ in vitro: Ατομική έκθεση της Μαρίας Κοφτερού στη Λευκωσία
Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της εικαστικής έρευνας που ανέπτυξε η καλλιτέχνις τα τελευταία χρόνια γύρω από την έννοια του τοπίου
Πάμε στο Πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα για την πρώτη εντυπωσιακή έκθεση έργων «The Archive» των φοιτητών του πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Mε αφίσες, τυπογραφικές συνθέσεις, fashion collections, βίντεο, μικρού μήκους ταινίες, διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές και websites
Έκθεση «Διάλογος: Νίκη Μαραγκού – Ρόδη Κωνσταντόγλου» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη
Η πρώτη έκθεση της Λεβεντείου Πινακοθήκης στη μνήμη της Νίκης Μαραγκού πραγματοποιήθηκε το 2016
Τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2026
Η φετινή διοργάνωση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των παιδιών και των οικογενειών