Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Γιατί το Tocayo είναι ένα απ’ τα καλύτερα εστιατόρια της Κύπρου;

Ένα εστιατόριο που υπόσχεται ένα νόστιμο και απόλυτα γευστικό γαστρονομικό ταξίδι

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2022

Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι φαν της γαστρονομίας, σίγουρα θα έχει ακούσει για το Tocayo, το βραβευμένο εστιατόριο της Λευκωσίας, που κατάφερε να γίνει viral πολύ πριν ανοίξει τις πόρτες του (το 2019) για να υποδεχτεί το κοινό του! Σήμερα, όλοι έχουμε ακούσει γι’ αυτό: από φίλους που το επισκέφθηκαν και το περιγράφουν μαγεμένοι, από κριτικές γευσιγνωσίας σε μέσα ενημέρωσης, από ποστ στα social media. 

Πρόκειται εξάλλου, για ένα εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών, με sophisticated χαρακτήρα και μίνιμαλ chic διακόσμηση που ξεχωρίζει. Όσο δε για τα πιάτα του αυτά ακολουθούν τη φιλοσοφία του sharing, έχουν έντονες επιρροές από τη νοτιοανατολική Ασία και τη Λατινική Αμερική, συγκεντρώνουν τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις και είναι φτιαγμένα με εξαιρετικές πρώτες ύλες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Tocayo σημαίνει συνονόματος... μόνο στα ισπανικά. Γιατί στην Κύπρο παραπέμπει στο βραβευμένο εστιατόριο στα Cyprus Eating Awards 2020 στην κατηγορία Νέα Άφιξη. 

Θα το βρεις στην οδό Πρεβέζης 10, σε έναν άκρως ατμοσφαιρικό χώρο, με καθαρή δομή και κύριο χαρακτηριστικό τις καμάρες που διαχωρίζουν τις αίθουσές του. Επιπλέον, ο χώρος του ξεχωρίζει χάρη στον casual χαρακτήρα του, τον χρωματικό μινιμαλισμό του και τη λιτότητα στην επίπλωση, αλλά και στο γεγονός ότι αποπνέει χαλαρή διάθεση. Το εντυπωσιακό μπαρ του πρωταγωνιστεί στον εσωτερικό του χώρο, κερδίζοντας τα βλέμματα.

Τις μέρες που ο καιρός το επιτρέπει ο εξωτερικός χώρος είναι πραγματικά μία όαση, με τα φυτά και τα τραπέζια να επιτρέπουν να χαζέυεις την περαντζάδα όσο απολαμβάνετε ένα υπέροχο δείπνο.

Περνώντας στο μενού του, όπως ήδη προαναφέρθηκε, εκπροσωπεί μια κουζίνα που αγαπά την ιαπωνική φιλοσοφία μεν, έχοντας όμως επιρροές από τη Λατινική Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία. Φέρει την υπογραφή του consulting chef Ανδρέα Ανδρέου και υπόσχεται ένα νόστιμο και απόλυτα γευστικό γαστρονομικό ταξίδι.

Εδώ λοιπόν θα δοκιμάσεις άκρως δημιουργικά πιάτα που, με ισορροπημένες εντάσεις και οξύτητες, εξαιρετικούς συνδυασμούς υλικών και γεύσεων! Brionche με κρέμα, beef tartar, φιλέτο Steak Angus, περουβιανό κοτόπουλο, Takikomi mushoom, shiitake ravioli, crispy pork bao, είναι μερικά από τα πιάτα που θα σε ταξιδέψουν! Όσο δε για τα φοβερά γλυκά του, αρκεί να δοκιμάσεις το cheesecake του! 

Το ίδιο ισχύει και τα φοβερά κοκτέιλ του, τα οποία είναι γεμάτα έμπνευση, φαντασία και άκρως δημιουργικά! Εξάλλου, δημιουργήθηκαν απ’ το Lost + Found ειδικά για να «σιγοντάρουν» τα άκρως δημιουργικά πιάτα του μενού του! 
Εξ ου λοιπόν και το Tocayo είναι δικαιωματικά είναι το νέο talk of the town της Λευκωσίας. 

Tocayo (70088089) Πρεβέζης 10, Λευκωσία. Δ-Κ 11.00-24.00.
Instagram: Tocayo

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close