Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2022
Η πανδημία έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τα ταξίδια, ωστόσο τα πράγματα φαίνονται πιο αισιόδοξα λόγω των αλλαγών στα πρωτόκολλα.
Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, ο Πρόεδρος ταξιδιωτικών πρακτόρων Κύπρου – ACTA, Βασίλης Σταματάρης εξήγησε πως η ΕΕ προχώρησε σε κάποιες διαφοροποιήσεις όσον αφορά τα ταξίδια.
«Το πιστοποιητικό, από τον Ιούνιο, δεν θα ονομάζεται SafePass αλλά θα είναι ένα ταξιδιωτικό έγγραφο που θα παρουσιάζεται, όπως συνηθίζεται σε άλλες χώρες εδώ και χρόνια η επίδειξη κάποιων συγκεκριμένων εμβολίων», εξήγησε.
Σύμφωνα με τον κ. Σαταματάρη το τελευταίο διάστημα κάποιες χώρες έχουν εφαρμόσει την ελεύθερη διακίνηση μόνο για εμβολιασμένους. «Αυτό ενθαρρύνει περισσότερο το ταξίδι. Στην Κύπρο βλέπουμε ότι στο νέο πρωτόκολλο που θα εφαρμοστεί από 1η Μαρτίου για όλες τις αφίξεις δεν θα υπάρχει ανάγκη να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι ούτε πριν το ταξίδι ούτε με την άφιξη τουριστών από συγκεκριμένες χώρες», είπε.
Όπως σημείωσε, «στο νέο πρωτόκολλο της χώρας θα έχουν απλοποιηθεί οι λίστες χωρών. Οι πράσινες και οι πορτοκαλιές θα είναι σε μια κατηγορία. Επίσης εάν κάποιος δεν εμβολιασμένος απλά να γίνονται τεστ».
«Οι ενδείξεις που έχουμε για το καλοκαίρι δίνουν αισιοδοξία. Περιμένουμε μετά την Άνοιξη να μπούμε σε μια κανονικότητα», είπε τέλος ο κος Σταματάρης.
Σχετικά

Η εικαστικός Φωτεινή Μιχαηλίδη μάς ''ξεναγεί'' στο ''ART στο Χωριό''
Ραντεβού στην Τέρρα, για ένα ιδιαίτερο event

Ραντεβού με... την Paloma στο Lost + Found Drinkery
Ένα ξεχωριστό event με το συγκεκριμένο κοκτέιλ και tacos

Όσα ξέρουμε για το 11ο Beer Festival της Πάφου
Φαγητό και μπίρες μάς περιμένουν στην Πάφο

Γιορτάζουμε το... ''season finale'' του καλοκαιριού κάτω από τ' αστέρια
Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με το πιο ξεχωριστό event

Ο νέος παραθαλάσσιος προορισμός μας ονομάζεται Almi Bay Beach Bar
All-day χώρος για καλοκαιρινές στιγμές

7 φωτογραφίες από το Governor's Beach που αξίζει να δεις
Η πολυσύχναστη περιοχή μέσα από τον φακό του Bill Θανόπουλου


Αυτό το μικρό χωριό στην Πάφο θα γεμίσει... τέχνη
Τέσσερεις καλλιτέχνες από 3 διαφορετικούς τομείς, συναντιούνται σε ένα μικρό χωριό



