Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Η πιο γευστική στάση που πρέπει να κάνεις φέτος στον Πρωταρά

Ψαγμένη κουζίνα με συνδυασμούς ελληνικών και κυπριακών γεύσεων

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2020

Εκτός από τις υπέροχες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη χρυσή αμμουδιά, ο Πρωταράς έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για το φαγητό του!

Κι αυτό το μεζεδοπωλείο σου το αποδεικνύει περίτρανα.

Στην καρδιά του Πρωταρά θα βρεις το Μεζεδοπωλείο Κύκλος, το οποίο θα σε κερδίσει με τις µοναδικές γαστρονοµικές προτάσεις του που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαία πρώτο στις επιλογές των απανταχού καλοφαγάδων! 

Αρχικά εδώ θα σε κερδίσει τόσο η ωραία διακόσμηση -σε λευκό και γαλάζιο- που θα σε κάνει να νιώσεις πως είσαι σε κάποιο ελληνικό νησί, όσο και η ατμόσφαιρα αλλά και η φιλοξενία των ανθρώπων της. 

Αυτό ωστόσο που θα σε κάνει να αναπολείς την επόµενη επίσκεψη είναι οι σπιτικές λιχουδιές, που παντρεύουν παραδοσιακές (ελληνικές και κυπριακές) συνταγές µε µοντέρνες εκδοχές, µε γνώµονα πάντα τις ποιοτικές πρώτες ύλες! 

Όσον αφορά στο ανανεωμένο μενού του, στο οποίο προστέθηκαν νέα πιάτα, θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Εμείς πάντως σου προτείνουμε να αρχίσει το λουκούλλειο γεύμα σου με σαλάτα ελληνική (ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι,ελιές, τυρί φέτα, ρίγανη, παρθένο ελαιόλαδο), να τιμήσεις το πεντανόστιμο χταπόδι στη σχάρα που θα φτάσει κοντά σου με φάβα Σαντορίνης και καραμελωμένα κρεμμύδια και μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα τηγανητά κυπριακά κολοκυθάκια (κομμένα σε φέτες), που συνοδεύονται με τζατζίκι!

Οπωσδήποτε πρέπει να πάρεις μία γεύση από το χωριάτικο λουκάνικο αλλά και τη μελιτζανοσαλάτα που το συνοδεύει, όπως και από το θεσπέσιο μπουγιουρντί, φτιαγμένο με τυρί φέτα, φρέσκια ντομάτα και καυτερή πιπεριά.

Στη συνέχεια θα πρέπει να απαντήσεις στο εξής δίλημμα: χοιρινό κοντοσούβλι, μαριναρισμένο και ψημένο στα κάρβουνα, συνοδευμένο με φρέσκες κυπριακές τηγανητές πατάτες, ή κοντοσούβλι κοτόπουλο, επίσης μαριναρισμένο και ψημένο στα κάρβουνα και συνοδεύεται με φρέσκες τηγανητές πατάτες; 

Οπωσδήποτε όμως πρέπει να δοκιμάσεις το αρνί του αμπελουργού με λαχανικά, το οποίο ψήνεται σε πήλινο σκεύος, τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα και με τραγανό τηγανητό κολοκάσι Σωτήρας. Ένα πιάτο που θα σου φέρει πολλές μαμαδίστικες αναμνήσεις... 

Ελληνικό και σπιτικό είναι το μπιφτέκι που πρέπει να δοκιμάσεις στη συνέχεια, γεμιστό με τυρί φέτα, που θα έρθει παρέα με πατάτα πουρέ και σάλτσα ντομάτας. 

Και για το τέλος μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα με σπιτικό παγωτό μαστίχας. Θα την ονειρεύεσαι για πολλές μέρες αργότερα! 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close