News , Guide

5 "μυστικές" παραλίες που αξίζει να ανακαλύψεις (σε Πρωταρά και Αγία Νάπα)

Για όσους αναζητούν την απομόνωση

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουλίου 2020

Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν ακόμα "μυστικές" παραλίες στην Κύπρο, σίγουρα όμως υπάρχουν μερικές που δεν τις γνωρίζουν οι πολλοί, και τις επισκέπτονται λίγοι και καλοί! 

Eξ ου και ψάξαμε, ρωτήσαμε, πλατσουρίσαμε, λιαστήκαμε στις πλαζ της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, και με στόχο να βρούμε αυτές που δεν πλημμυρίζουν από κόσμο και beach bar και που αποπνέουν νησιώτικο χαρακτήρα, σου αποκαλύπτουμε τις 5 μυστικές παραλίες της περιοχής!

Ανακάλυψέ τες και καλά μπάνια!

Πεζουνόσπηλιοι (Φιλίας), Πρωταράς
Η παραλία βρίσκεται δεξιά από την παραλία Ασπρόκρεμμος, κρυμμένη κάτω από έναν γκρεμό και δεν προσφέρει καθόλου υπηρεσίες και διευκολύνσεις για τους λουόμενους. Μάλιστα, για να φτάσεις ως εκεί, θα πρέπει να κατηφορίσεις κατεβαίνοντας από πολλά απότομα σκαλοπάτια. Πάρε την ομπρέλα επ’ ώμου και απόλαυσε ένα από τα πιο άγρια τοπία στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

 

Αρμυροπήγαδο, Πρωταράς
Η μικρή, απομονωμένη παραλία Αρμυροπήγαδο είναι στην περιοχή Κάππαρης. Είναι κοντά στον κατασκηνωτικό χώρο των προσκόπων γι’ αυτό και συχνά αναφέρεται ως η Παραλία των Προσκόπων. Πολύ συχνά θα τους δεις να ρίχνουν τη μικρή τους βάρκα στη θάλασσα.

Άμμος του Καμπούρη, Αγία Νάπα
Μέχρι που λειτουργούσε με τα κλασσικά μπλε κρεβατάκια και ομπρέλες, σίγουρα ήταν πιο «κρυφή» και πιο «μυστική». Από πέρσι, όμως, άλλαξε πρόσωπο και έγινε πιο… chic. Συγκεκριμένα, στην παραλία «Άμμος του Καμπούρη» είχαν τοποθετηθεί το καλοκαίρι του 2019, 50 ξαπλώστρες, 25 αλεξήλια και 6 «καμπάνες». Τι λες να την ανακαλύψουμε ξανά;

Λιμναρά (Kermia), Αγία Νάπα
Πόσο κρυφή να είναι μια παραλία με τιρκουάζ νερά και γαλάζια σημαία; Κι όμως, αυτή η παραλία προσφέρεται για σχετικά πιο ήσυχα μπάνια, αλλά και για… οικογενειακές καταστάσεις, μιας και η αμμώδης παραλία χωρίζεται από ορμίσκους, ενώ μια σειρά από βράχια προστατεύει την παραλία από ανέμους και άρα δεν υπάρχει κυματάκι.

Κάτερκο, Σωτήρα
Πρόκειται για ένα πολύ μικρό κολπίσκο, με ξανθή άμμο, μεταξύ της παραλίας Ποσειδώνας και της παραλίας Σειρήνες, της Αγίας Θέκλας, και θα τη βρεις ανάμεσα σε βράχια και κοντά στον χωμάτινο δρόμο. Η παραλία, λόγω του μεγέθους της, δεν είναι οργανωμένη, πλην όμως αποτελεί μία «όαση» μέσα στο βραχώδες τοπίο.

Με πληροφορίες από τη City.com.cy

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close