Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Sir Meat: Ο Στάθης και ο Αλέξανδρος φτιάχνουν αμαρτωλά burger

Δύο καλοί φίλοι που αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους καντίνα, εμπνευσμένη από τα λαχταριστά αμερικάνικα burger! Kαι τα κατάφεραν!

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουλίου 2020

Και τι δε θα δίναμε να είχαμε τώρα μπροστά μας ένα αμαρτωλό burger με χειροποίητο βοδινό μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια, λιωμένο τυρί και «μυστική» homemade sauce, όλα κλεισμένα σε ένα καλοφτιαγμένο ψωμάκι; Σου τρέχουν κι εσένα τα σάλια, πες την αλήθεια… 

Μπορεί να μην έχουμε συχνά αυτήν τη γευστική πολυτέλεια στην Κύπρο, στη Λεμεσό όμως, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι εστί καλό φαγητό, μπορούν να την ευχαριστηθούν με μια απλή στάση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους (πλέον) δρόμους της πόλης, την οδό Ηλία Καννάουρου στον Ύψωνα. 

Διότι εκεί, πάρκαρε πριν από μερικές μόνο ημέρες μια κουκλίστικη καντίνα (μ’ όλη τη σημασία της λέξης) που «φωνάζει» από μακριά με τη μυρωδιά της και σε καλεί να την πλησιάσεις. Άπαξ όμως και βρεθείς μπροστά της, δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις. 

Ο λόγος για το «Sir Meat» burger joint, του Στάθη Φράγκου και του Αλέξανδρου Μαυρικίου, που αγαπήθηκε σε χρόνο ντε τε από νεαρόσκοσμο και όχι μόνο, που κάνει καθημερινά στάση εκεί. 

Δύο καλοί φίλοι που αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους καντίνα, εμπνευσμένη από τα λαχταριστά αμερικάνικα burger! Μετά από πολλές δοκιμές και πειραματισμούς, σκληρή δουλειά, αναζήτηση (αρχικά καραβανιού αλλά και τοποθεσίας), και ξενύχτια, έφτασαν για να μας χορτάσουν! 

To Sir. Meat από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 2 τη νύχτα (4 το πρωί τα παρασκευοσάββατα) προσφέρει αυτό που λέει. Εξαιρετική ποιότητα κρέατος, φτιαγμένο σε burgers. Που για να αντιληφθείς τη νοστιμιά και την ποιότητά του αρκεί να το δοκιμάσεις στην πιο κλασική μορφή του. Αυτή με το μπιφτέκι, το φρεσκοψημένο ψωμάκι που φτιάχνει για εδώ ειδικά φούρνος της πόλης, με αποκλειστική συνταγή των παιδιών, και χειροποίητες σάλτσες που οι ίδιοι φτιάχνουν επιτόπου. 

Συνολικά υπάρχουν 11 προτάσεις σε burger (7 beef burger, 3 hamburger και 1 chicken), ενώ για συνοδευτικά θα βρεις φρέσκες τηγανητές πατάτες, με cheddar, με corn powder καθώς και onion rings. Όσο για τις σάλτσες που θα επιλέξεις να το συνοδεύσεις είναι όλες χειροποίητες και παράγονται επί τόπου.

Και όσο εσύ περιμένεις το φαγητό σου που έχεις παραγγείλει ο ίδιος στον πάγκο, από πάνω μπορείς να διαβάσεις την ιστορία των δύο παιδιών, η οποία αναγράφεται στο food truck τους. Μία ιστορία που αναφέρεται φυσικά στη δημιουργία του Sir Meat. Στα μεγάλα συν και η ροκ μουσική στα ηχεία. 

Εμείς πάντως που το δοκιμάσαμε, έχουμε να πούμε απλά ότι είναι απολαυστικά αμαρτωλό και ό,τι πιο κολασμένο έχουμε φάει τελευταία! 

Αξίζει να το δοκιμάσεις, και όταν το κάνεις, θυμήσου να ζητήσεις από τον Στάθη τη «μυστική» του σάλτσα, που το απογειώνει! 

Πληροφορίες:
Ηλία Καννάουρου (απέναντι από το Lidl Ύψωνα).
Τετ-Κ 19.00-02.00 (Παρ-Σ μέχρι 04.00)
Τηλέφωνο 96674504 (εξυπηρετεί και take away, ενώ σύντομα θα έχεις και την επιλογή του delivery!)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close