Δημοσιεύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2021
Την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ την Τετάρτη θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Επίσης, την ίδια ημέρα στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Η σχετικά θερμή αέρια μάζα και η αραιή σκόνη, που επηρεάζουν την περιοχή, υποχωρούν σταδιακά από το απόγευμα της Τρίτης.
Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, από ψηλές νεφώσεις. Νωρίς το πρωί θα παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο εσωτερικό και σε ανατολικές παράλιες περιοχές, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα ορεινά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Παροδικά, στα προσήνεμα δυτικά και βόρεια παράλια, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις, ενώ στο ανατολικό μισό του νησιού αναμένεται και αυξημένη χαμηλή νέφωση, καθώς και τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα ορεινά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς και στα προσήνεμα δυτικά και βόρεια παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τρίτη, νωρίς το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις, ενώ θα παρατηρείται τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, στο ανατολικό μισό του νησιού, που σύντομα θα διαλυθούν. Στη συνέχεια ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις αργά το απόγευμα. Το βράδυ αναμένονται τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και σύντομη καταιγίδα, καθώς και πολύ ισχυροί άνεμοι, στα δυτικά και στα βόρεια του νησιού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές
Την Τετάρτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που το πρωί αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο. Τοπικά θα πνέουν πολύ ισχυροί δυτικοί άνεμοι, που αναμένεται να εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω αισθητή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορά για 6 προορισμούς, με τιμές από €14.99
Η ιδανική ευκαιρία για ένα σύντομο city break
Απ’το Μεξικό ως τη Νότια Αφρική: Αυτές είναι οι καλύτερες παραλίες του κόσμου
Υπάρχει επίσης μια νέα κατηγορία «μοναδική στο είδος της» για παραλίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά
Η Lidl Κύπρου στηρίζει το Σαρακοστιανό τραπέζι με μειώσεις τιμών -15% σε βασικά προϊόντα
Με το βλέμμα στον καταναλωτή η εταιρεία προσφέρει ποιότητα και οικονομία και την περίοδο της Σαρακοστής.
“Έφυγε” η σπουδαία ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών η σπουδαία βυζαντινολόγος και ιστορικός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ
45 εκδρομικοί χώροι για να περάσεις όμορφα στη φύση την Καθαρά Δευτέρα
Γιορτάζουμε την αρχή της Σαρακοστής και κόβουμε την μούττη της σε πανέμορφους εκδρομικούς χώρους σε όλη την Κύπρο
«Beat My Guest»: Ένα ξεχωριστό μουσικό game show κανει πρεμιέρα στο Σίγμα
Το μουσικό game show που θα μας κρατάει συντροφιά καθημερινά με κεφάτες homemade συναυλίες
Ένα ελληνικό νησί στους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου
Απέσπασε μία διεθνή διάκριση καθώς συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς που προτείνεται να επισκεφθεί κανείς το 2026 για «slow travel»
«The Floor»: Όλα όσα θα γίνουν στο επεισόδιο της Παρασκευής
Οι δυναμικές αναμετρήσεις γνώσεων με στόχο το «Χρυσό Τετράγωνο» συνεχίζονται
5 ξεχωριστές εξορμήσεις εντός Κύπρου για τις αργίες των Καρναβαλιών και της Καθαράς Δευτέρας
Ετοιμάσου για μία μίνι εκδρομή για να απολαύσεις τις ομορφιές της άνοιξης στην ύπαιθρο
10 όμορφα πετρόκτιστα καταλύματα για διαμονή στο βουνό το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Η ζεστασιά της πέτρας και του ξύλου σε 10 αγροτουριστικά στην ορεινή Κύπρο για ένα χαλαρωτικό τριήμερο
10 εικόνες από την πολύχρωμη και εντυπωσιακή Παιδική Παρέλαση της Λεμεσού
Χιλιάδες παιδιά γέμισαν χρώμα και χαμόγελα την παραλιακή Λεμεσό