Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ο Μάριος φτιάχνει πραγματικό παγωτό gelato στο χωριό

Εδώ θα απολαύσεις χειροποίητο, απολαυστικό κι ολόφρεσκο παγωτό κάτω από τη δροσερήκληματαριά

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουλίου 2020

Το μήνυμα που έφτασε στα social media του Check in Cyprus, ήταν ξεκάθαρο: Ένας νεαρός ανέλαβε το ΑΠΟΑ καφεστιατόριο στην ΆΛΩΝΑ και κάνει εξαιρετική δουλειά. Αξίζει να το δείτε.

Κι εμείς δεν χάσαμε καθόλου χρόνο. Σπεύσαμε να τον γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε αυτό το ελιξήριο όπως ακούσαμε από πολλούς επισκέπτες του να το χαρακτηρίζουν… 

Αν και ο ίδιος δεν ήταν και ιδιαίτερα ομιλητικός, η δουλειά του τα είπε όλα! Η δε εμπειρία του ακόμα περισσότερα. 

Ο Μάριος, άφησε τις κουζίνες των καλύτερων εστιατορίων της Λεμεσού, και μετακόμισε στην όμορφη Άλωνα, λέγοντας «στοπ» στο επαγγελματικό στρες, στα πιεστικά ωράρια και τα απαιτητικά μενού. Και από ό,τι φαίνεται, έκανε πολύ καλά! 

Στην Άλωνα λοιπόν σε κερνά χειροποίητο, απολαυστικό κι ολόφρεσκο παγωτό κάτω από τη σκιά της δροσερής κληματαριάς.

Προς το παρόν, βέβαια, γιατί έχει κι άλλα σχέδια προς υλοποίηση (αυτές τις μέρες, η κουζίνα του βρίσκεται υπό ανακαίνιση για να είναι έτοιμη να μπει σε λειτουργία -τόσο η ίδια όσο και τα σχέδια του Μάριου), για τα οποία υποσχέθηκε να μας αποκαλύψει σύντομα (μας χρωστά εξάλλου μία συνέντευξη!) και τα οποία θα μας δώσουν ακόμα περισσότερους λόγους για να επισκεπτόμαστε το χωριό και συγκεκριμένα το καφεστιατόριο του!

Εδώ η λέξη ‘Artiganale’ που πολύ συχνά βλέπεις να αναγράφεται σε πολλές Gelateria, υπακούει στο πραγματικό της νόημα, μιας και σημαίνει ότι ‘το παγωτό γίνεται από το μηδέν’. ‘Η λέξη αυτή, στην περίπτωση του παγωτού που σου φτιάχνει ο Μάριος, δεν είναι τυχαία, όπως θα τη δεις σε πολλές ταμπέλες εκεί έξω. 

Το παγωτό του δεν θυμίζει σε τίποτα οτιδήποτε έχεις μέχρι τώρα δοκιμάσει. Αλλά σου δημιουργεί μία εντελώς καινούργια αναφορά γεύσης, που οδηγεί σε νέα μονοπάτια. 

Κι αυτό γιατί ο Μάριος τα παρασκευάζει όλα. Φτιάχνει το παγωτό από το μηδέν, με ακατέργαστες πρώτες ύλες τοπικής παραγωγής. 

Καμία προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών ή άλλων χημικών ουσιών, φρέσκα φρούτα εποχής και εκλεκτά υλικά γίνονται η βάση για μια σειρά από γεύσεις που θα σε ενθουσιάσουν από την πρώτη δοκιμή.

Παίρνει φρέσκα κεράσια, φουντούκι, πρόβειο γιαούρτι εξαιρετικής ποιότητας κ.ά., όλα από τους παραγωγούς της περιοχής, και τα μετουσιώνει σε ολόφρεσκο gelato artigianale παγωτό.

Και όχι δεν μένει μόνο στα φρούτα, αλλά εισάγει και την καλύτερη ποιοτικά βανίλια από το εξωτερικό (Tahiti), αλλά και την εξαίρετη σοκολάτα Valrhona, τα οποία μεταμορφώνει σε πραγματικά απολαυστικό παγωτό, το οποίο πρέπει να πας μέχρι το χωριό Άλωνα για να απολαύσεις!

Εμείς, συγκεκριμένα γευτήκαμε τη μοναδικά χαρακτηριστική σοκολάτα Manjari, από εκλεκτούς κόκκους κακάο Μαδαγασκάρης.

Τι λες, θα μας ακολουθήσεις μέχρι την Άλωνα; 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close