21 November 2021
Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Physical Landscape: Μια μοναδική παράσταση χορού, με επίκεντρο το σώμα

Physical Landscape: Μια μοναδική παράσταση με 8 επαγγελματίες χορευτές από την Κύπρο και το εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε στις 18 Νοεμβρίου 2021

Η Biennale Larnaca και το Tina Agency σας προσκαλούν σε μια μοναδική παράσταση με 8 επαγγελματίες χορευτές από την Κύπρο και το εξωτερικό στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Larnaca Biennale 2021 ! 

Η εν λόγω παράσταση θα πραγματοποιηθεί με την λήξη του δωρεάν 10-ημερου εργαστηρίου/ σεμιναρίου χορού που πραγματοποιείται από τις 10 Νοεμβρίου μέχρι τις 20 Νοεμβρίου στην σχολή χορού Deborah's school of Russian Ballet/Contemporary and Character από την διάσημη performance artist και χορογράφο Federica Dauri (Ιταλία) και τον συνιδρυτή του Tina Agency και χορογράφο Giacomo Della Marina (Ιταλία) και στο οποίο οι 8 επαγγελματίες χορευτές επιλέγηκαν να συμμετέχουν.

Σε αυτό το μεγάλο διάστημα της αποχής από παραστάσεις και performances και του εγκλεισμού, η Federica Dauri αναρωτήθηκε και προβληματίστηκε πολύ για το ρόλο του σώματος μας σε αυτή την πολύπλοκη ιστορική στιγμή που ζήσαμε εξαιτίας της πανδημίας. Οι εικόνες μοναχικών σωμάτων περιορισμένα στα σπίτια τους. Τα νεκρά σώματα, τα σώματα που έπρεπε να κρατηθούν σε απόσταση γιατί θεωρούνταν απειλή, τα σώματα που στερούνταν κάθε επαφής . 

Είναι το σώμα μας μια εξαιρετική και περίπλοκη μηχανή που μας κρατά ζωντανούς και μας επιτρέπει να κινούμαστε και να εκτελούμε ενέργειες, ή το όχημα μέσω του οποίου εκφράζετε και αποτυπώνετε αυτό που είμαστε;
Τα σώματα μας είναι αντικείμενα—όχι μόνο μηχανικά, όχι μόνο προσωπικά ή υποκειμενικά, αλλά πάνω απ' όλα κοινωνικά. Τα σώματά μας είναι ευαίσθητα, έχουν μνήμη, είναι χρόνος και σάρκα, είναι υλικά και άυλα. Στην τελική , το σώμα είναι η επιφάνεια των ανεξίτηλων σημαδιών του χρόνου όπου αποτυπώνεται πάνω η ιστορία του κάθε ανθρώπου.

Στο τέλος της παράστασης η χορογράφος Federica Dauri και οι χορευτές θα μοιραστούν την εμπειρία του εργαστηρίου και θα προσκαλέσουν όσους από το κοινό έχουν επαγγελματικό ενδιαφέρον για τον χορό να συμμετέχουν σε μια δημιουργική συζήτηση για την μέθοδο χορογραφίας.

To iPED αποτελεί την συνέχεια του προγράμματος OPENFLR που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην πρώτη έκδοση της Λάρνακα Μπιενάλε το 2018.

Το iPED ως δράση και συνέχεια του OPENFLR έχει ως πρωταρχικό σκοπό μέσω ειδικών μαθημάτων και σεμιναρίων συγχρόνου χορού να δίνει την δυνατότητα ανέλιξης, δικτύωσης και συμμετοχής σε παραστάσεις του εξωτερικού σε επαγγελματίες χορευτές οι οποίοι προέρχονται από χώρες που έχουν ελάχιστη πρόσβαση σε τέτοιου είδους ευκαιρίες.

IPED Participants | Physical Landscape Performers: 
ΕΛΕΝΗ ΚΑΝΑΒΟΥ 
EVGENIA CHETVERTKOVA
KYΡΙΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
MARTA CAPACCIOLI 
PHILEMON MUKARNO
REBECCA WIJNRUIT
ΣΤΥΛΙΑΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 
ΒΑΣΙΑ ΖΟΡΠΑΛΗ 

Project Manager / Assistant Choreographer : Giacomo Della Marina 

Λεπτομέρειες Παράστασης 
Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 20:00
Είσοδος: 10 ευρώ 
Για περισσότερες πληροφορίες : 99403010

Προπώληση εισιτηρίων στο www.onceinabluemoon.eu καθώς και στην είσοδο του θεάτρου την ημέρα της παράστασης ανάλογα με την διαθεσιμότητα .

Απαραίτητη η προσκόμιση Safe Pass.  
Powered by: Larnaca Biennale| Tina Agency| Ministry of Culture and Education | Wonderdots| Once in A Blue Moon| LarnacACT |Larnaca Municipality
Supporters : Deborah's School of Russian Ballet / Contemporary and Character |School of Ballet Sylvia Terzi|Level Studio Dance |Mon Ballet School | Phaedra and Elsa School of Classical Ballet and Jazz | iTAXI

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close