Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 ταβερνάκια στη Λευκωσία, με μεζέ έως €16

Αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις, σε πολύ καλές τιμές

Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2021

Ο κυπριακός μεζές στα καλύτερά του σε 5 λαϊκά και όμορφα ταβερνάκια, εντός και εκτός πόλης. Εδώ μπορείς να φας νόστιμο και χορταστικό μεζέ με τιμές που φθάνουν μέχρι και τα 15 ευρώ το άτομο.

Το Στενορύμι
Το "κρυμμένο" ταβερνάκι στον ιστορικό πυρήνα της Αγλαντζιάς, σε περιμένει για όσο ο καιρός το επιτρέπει σε μια πανέμορφη και δροσερή αυλή (τον χειμώνα σε υποδέχεται στο ζεστό και ατμοσφαιρικό εσωτερικό του), για να δοκιμάσεις εύγευστους μεζέδες, τους οποίους θα συνοδεύσεις με ούζο, ρετσίνα, τσίπουρο, μπίρες ή και ζιβανία. Μάλιστα εδώ έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα τον μικρό μεζέ (που στοιχίζει μόλις €13) και περιλαμβάνει όλα τα ορεκτικά και τα πιάτα σχάρας που σερβίρονται και στον μεγάλο μεζέ (εκτός από τα μαγειρευτά). 
TIP: Κάνε την κράτησή σου Παρασκευές και Σάββατα που παίζει ζωντανό πρόγραμμα.
(22876543) Πλατεία Κυριάκου Καραολή 3, Αγλαντζιά. Δ-Σ 12.00-24.00.

Μαυρίκιος
Κατά διαστήματα εντοπίζουμε πολλές και διαφορετικές ταβερνούλες εντός και εκτός πόλεως με την κάθε μία να παρουσιάζει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Εκείνο, όμως, που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το φαγητό να είναι ποιοτικό και να προσφέρεται σε λογικές τιμές. Αν μάλιστα προσφέρεται και καλή μουσική, τότε το σκηνικό φαντάζει ιδανικό. Στοιχεία που θα βρεις στην "Ταβέρνα Μαυρίκιος" στην Αγλαντζιά που σερβίρει πλούσιο κυπριακο μεζέ με μόλις €15 το άτομο. Ακόμα το μαγαζί είναι ιδιαίτερα αγαπητό για το σουβλάκι και τη σεφταλιά του αλλά και τα κρεατικά σχάρας που σερβίρει και προσφέρει υπηρεσία take away και delivery. Σημείωσε ότι ετοιμάζουν τη δική τους χωριάτικη ζιβανία, ενώ τα βράδια της Πέμπτης, Παρασκευής και Σαββάτου έχουν ζωντανή μουσική. 
(22347008 , 99510436) Αρχ. Μακαρίου Γ΄44,Αγλαντζιά, Λευκωσία. Δ-Σ 20.00-00.00.

Ταβερνείο το Ιστορικόν
Εκεί στον πυρήνα του Ιστορικού Αγίου Δομετίου, όπου τα πέτρινα δρομάκια και οι σκαλιστές, ξύλινες πόρτες με σιδεριές έχουνε τόσο πολυφωτογραφηθεί και ενέπνευσαν επώνυμους και μη, καλλιτέχνες, άνοιξε πριν από λίγους μήνες ένα ταβερνάκι.   Ένα ταβερνείο ζεστό και φιλόξενο όπως το αφεντικό του Κύπρο Πολυκάρπου, που είχε ένα όνειρο, να ανοίξει ένα κουτούκι γραφικό. Εδώ επιλέγοντας τον μεζέ (€15) θα φας από χωριάτικα λουκάνικα και ζεστό χαλλούμι, μέχρι μανιτάρια, ρόκα με αβγά, ζουμερό σουβλάκι, θεϊκή σεφταλιά, αρνίσια παϊδάκια, αλλά και πιάτα όπως κοντοσούβλι, σούβλα αρνίσια, μουσακάς, μακαρόνια του φούρνου, συκωτάκι κοτόπουλου με ρόδι, στιφάδο, παστουρμάς με αυγά και κότσι χοιρινό και αρνίσιο. Μάθε περισσότερα, εδώ.
(22780555) Μάρκου Δράκου 5, Άγιος Δομέτιος. Τρ-Κ 17.00-24.00.

Καρβουνοτσιμπήματα
Το όμορφο και μερακλίδικο ταβερνάκι ‘Καρβουνοτσιμπήματα’, είναι ένα φιλόξενο και αυθεντικό στέκι που άνοιξε στον Άγιο Ανδρέα στη Λευκωσία με στόχο να προσφέρει νόστιμη κυπριακή κουζίνα στα καλύτερά της! Με παραδοσιακή διακόσμηση, γευστικούς μεζέδες και μεγάλη ποικιλία που περιλαμβάνει εύγευστο κότσι, είδη σχάρας, μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες, χωριάτικο λουκάνικο με τα αβγά, καθώς επίσης και μανιτάρι γεμιστό, έγινε ήδη το αγαπημένο στέκι των καλοφαγάδων. Η ζεστή φιλοξενία και εξυπηρέτηση των ανθρώπων του, ο ίδιος ο χώρος του, που είναι ατμοσφαιρικός και σε εμπνέει, μαζί με τους γευστικούς, πλούσιους μεζέδες του, συνθέτουν το κατάλληλο περιβάλλον για να περάσεις ένα χαλαρό μεσημεριανό ή ένα αξέχαστο βραδάκι με την παρέα σου. Στα Καρβουνοτσιμπήματα θα πληρώσεις ό,τι επιλέξεις σε πάρα πολύ λογικές τιμές. Μπορείς να φας πλούσια ποικιλία μεζέδων με μόνο €14. Σίγουρα θα συμπεριλάβεις τα ζουμερά σουβλάκια του, τις σπιτικές σεφταλιές, τα καλοχτυπημένα ορεκτικά και τις ολόφρεσκες σαλάτες και βεβαίως πιάτα εποχικά, μαγειρευτά, όπως επίσης και διάφορες λιχουδιές στα κάρβουνα.
(99 356365) Αχαιών 35, Άγιος Ανδρέας, Λευκωσία. 

Tο Μαντρί
Την ταβέρνα αυτή θα την βρεις σ’ ένα αρχοντικό 100 χρονών, στην καρδιά του παλιού Στροβόλου και θα σε κερδίσει μεμιάς με το φιλικό περιβάλλον και τη φιλοξενία των ανθρώπων της, αλλά κυρίως με τους νόστιμους μεζέδες (που στοιχίζουν €16). Δοκίμασε από σαλάτα και ορεκτικά μέχρι χαλούμι, λουκάνικο, μελιτζάνες, μακαρονάκι χωριάτικο, κολοκυθάκια με αβγά, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, σεφταλιές, πανσέτα κρασάτη και επιδόρπιο. Σημείωσε ότι Παρασκευή και Σάββατο παίζει ζωντανή μουσική. 
(22252282) Αρχ. Κυπριανού 27, Στρόβολος. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close