Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2021
Αέρας ανανέωσης φύσηξε στο εστιατόριο της Λεβέντειου Πινακοθήκης, το οποίο φιλοξενεί πλέον την εξαιρετική μεσογειακή-ισπανική κουζίνα της γνωστής κάβας Uncork.
Η κάβα, εξακολουθεί να διατηρεί δυναμικά το κατάστημά της στην οδό Πάργας (παράλληλη της Σπύρου Κυπριανού), για όσους επιθυμούν να προμηθευτούν τα εκλεκτά κρασιά και αλκοολούχα ποτά της. Ωστόσο, τις γαστρονομικές νοστιμιές της, μπορεί ο καθένας να τις γεύεται σε έναν πολύ κλασάτο χώρο και πιο συγκεκριμένα στο ντιζαϊνάτο ισόγειο εστιατόριο της Λεβέντειου Πινακοθήκης.
Οι ευθυγραμμισμένοι τοίχοι της όλης αρχιτεκτονικής, το επιβλητικό patio της εισόδου, οι ξεκούραστες αποχρώσεις του κτηρίου, ο αισθησιακός φωτισμός, οι ελιές και τα κυπαρίσσια στους ανθώνες και η μοντέρνα επίπλωση του εστιατορίου σε ταξιδεύουν νοερά σε μια πιο μετροπόλιταν αισθητική. Το Uncork at Pinakothiki λοιπόν είναι το ιδανικό καταφύγιο για οικογενειακά, ρομαντικά και εταιρικά meetings και για όσους επιθυμούν να δραπετεύσουν από την καθημερινότητά τους και να αισθανθούν για λίγο τη σύγχρονη ζωή μιας μοντέρνας μεγαλούπολης εξωτερικού, εντός Κύπρου.
Όσο για το μενού του Uncork at Pinakothiki αυτό διαθέτει επιλογές για κάθε στιγμή της ημέρας. Ξεκινώντας από το πρωί σερβίρει καφέ και μικρή επιλογή από αλμυρά, τις καθημερινές γεύμα και τα βράδια δημιουργικά τάπας, ενώ ετοιμάζεται παράλληλα να λανσάρει και μενού για brunch τα σαββατοκύριακα.

Το φαγητό όπως πάντα είναι υπέροχο, καλομαγειρεμένο, κομψά σερβιρισμένο, πλούσιο σε γεύση και αρώματα. Το μεσημεριανό μενού, αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλο είναι πολύ περιεκτικό. Ταλαντεύεται ανάμεσα σε δημιουργικές σαλάτες και ορεκτικά, bao buns, κυρίως πιάτα και επιδόρπια. Το βράδυ η κουζίνα γίνεται ακόμα πιο ευφάνταστη και γαργαλιστική, με εύστοχες προτάσεις από κρύα και ζεστά τάπας και ιδιαίτερα επιδόρπια.
Αρχίσαμε με τη νοστιμότατη Σαλάτα Χαλούμι (€10), σερβιρισμένη με γλυκά καρύδια και βαλσάμικο dressing και τη Σαλάτα Burrata (€12) με ψητές αγκινάρες και σπιτική σάλτσα βασιλικού και ελαιόλαδου. Η συνέχεια δόθηκε με τα μαλακά bao buns κοτόπουλου (€8) εμπλουτισμένα με καραμελωμένο κρεμμύδι, τις ραφιναρισμένες κροκέτες (€8) με jamon serrano και τυρί manchego σερβιρισμένες με εύγευστο κόκκινο πέστο και τις καλοψημένες πικάντικες πατάτες bravas (€6).
Η όρεξη μας υποτάχτηκε επίσης στα καλοψημένα μανιτάρια portobello (€9) παραγεμισμένα με τυρί και μπαχαρικά και το filete de costilla (€25), ένα αργεντίνικο ribeye φιλέτο 250 γρ σερβιρισμένο με τραγανές μικρές πατάτες και σάλτσα κρασιού. Δεν θα μπορούσαμε να αντισταθούμε ούτε στα φινετσάτα επιδόρπιά του μιας που το πλούσιο peanut butter cheesecake σε προκαλεί αμετανόητα, όπως και ο εκπληκτικός χαλβάς (€5), ο οποίος σε αιφνιδιάζει με γέμιση παγωτό μαστίχας και σάλτσα καραμέλας και λευκής σοκολάτας.
Στο μενού αναμένεται να προστεθούν επιπλέον επιλογές, όπως για παράδειγμα τα βοδινά μάγουλα και κάποια άλλα προκλητικά πιάτα, ενώ προγραμματίζονται επίσης μουσικές βραδιές jazz με βιολί, σαξόφωνο και άλλα. Θα υπάρχει για τον χειμώνα και κλειστός χώρος για καπνιστές, ενώ παράλληλα παρέχεται και υπηρεσία catering για όσους επιθυμούν να διοργανώσουν οποιοδήποτε event στις αίθουσες της Πινακοθήκης.
Το Uncork at Pinakothiki είναι ένας χώρος που σε κάνει να θέλεις να τον επισκέπτεσαι συχνά και προσωπικά ανυπομονώ να το επισκεφθώ ξανά για να δοκιμάσω το μεσημεριανό μενού του και το καινούργιο brunch του.
(22668820) Λεωφόρος Λεωνίδου, Λεβέντειος Πινακοθίκη, Δ-Παρ 9.00-23.00 η κουζίνα, Σ 10.00-23.00 η κουζίνα, Κ10.00-15.00 η κουζίνα.

Σχετικά
Ένα νέο lounge bar ανέβασε τον πήχη της νυχτερινής ζωής στη Λάρνακα
Ένα νέο σημείο διασκέδασης άνοιξε σε γωνιακό κτήριο στη Λάρνακα και υπόσχεται βραδιές με μουσική, show και ατμόσφαιρα μέχρι αργά
Pinolo: Γιορτινή διάθεση και αυθεντικές ιταλικές γεύσεις στο κέντρο της Λευκωσίας
Στο Pinolo, η ιταλική κουζίνα δεν είναι απλώς φαγητό, είναι εμπειρία
Το εντυπωσιακό γλυκό που έβαλε στο μενού του πολυβραβευμένο εστιατόριο της Λευκωσίας
Στο Tocayo μην παραλείψεις να παραγγείλεις γλυκό!
Μοντέρνα ελληνική κουζίνα στη Λεμεσό, διά χειρός ενός καταξιωμένου σεφ!
Το Musa στη Λεμεσό συνεχίζει να επιβεβαιώνει γιατί θεωρείται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γαστρονομικά στέκια της πόλης
Τα δύο ελληνικά πιάτα στο τοπ 10 με τα καλύτερα φαγητά λαχανικών στον κόσμο
Δύο ελληνικά πιάτα βρέθηκαν στην πρώτη 10άδα της λίστας του Taste Atlas με τα καλύτερα φαγητά λαχανικών στον κόσμο για το 2026.
Τα 10 πιο εντυπωσιακά Christmas cakes για τις φετινές γιορτές
Με εξαιρετική εμφάνιση αλλά και μοναδική γεύση
15 εντυπωσιακά εστιατόρια για γιορτινή εξοδο, καλό φαγητό και οινική κατάνυξη
15 εστιατόρια και wine bars στην Κύπρο για γιορτινή έξοδο, με ενημερωμένες λίστες κρασιών, σομελιέ και ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες
Τοπ 10 artisan bakeries της Κύπρου που αξίζει να γνωρίσεις
Η νέα γενιά φούρνων που τιμά την τέχνη της αρτοποιίας
GRAPES / Sips & Scenes: Ένα διαφορετικό event για το κρασί
Ένα μοναδικό bar, μουσική, επώνυμα κρασιά, ένα premium tasting και τα Grapes Talks, συνδυάζονται ώστε οι συμμετέχοντες να ζήσουν ένα διαφορετικό πάρτι για όλους!
Κατεβάζει ρολά ένα από τα πιο νόστιμα food truck της Λεμεσού
Αλλά ετοιμάζεται να επιστρέψει αλλιώς!
Το καλύτερο μπισκότο στον κόσμο για το 2025 είναι ελληνικό
Το μελομακάρονο, το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό της Ελλάδας, κατέκτησε την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του TasteAtlas
Το Maestro του Ηλία Λέκα, έφτιαξε ένα γιορτινό μενού για την Παραμονή Χριστουγέννων
Ελληνικές γεύσεις και παράδοση σε γιορτινή εκδοχή, στη Λευκωσία