Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Τα έργα του Κωνσταντίνου Πτωχόπουλου σε μια καταξιωμένη γκαλερί

Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2021

Στις 27 Οκτωβρίου στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Λεμεσό θα φιλοξενηθεί η ατομική έκθεση ενός από τους πιο σημαντικούς ζωγράφους της ζώσας γενιάς Κυπρίων.

Ο Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος δεν μπορεί να είναι η προέκταση του καταξιωμένου πατέρα του Πέτρου Πτωχόπουλου, καθώς η δική του ταυτότητα είναι πια αυτονομημένη και απόλυτα καταξιωμένη. Σαφώς και η καλλιτεχνική μόρφωση που πήρε, ίσως και το γονιδιακό ταλέντο, να είναι το σημείο έναρξης. Η συνέχεια όμως αυτού του ζωγράφου, είναι παραχθείσα τέχνη που σε αφήνει με το στόμα ανοικτό.

Δεν είναι τυχαίες οι διεθνείς διακρίσεις του Κωνσταντίνου Πτωχόπουλου, δεν είναι επίσης τυχαίο ότι πολλοί από τους νεαρότερους καλλιτέχνες του τόπου που θεωρούνται πολιτιστική προοπτική, έχουν περάσει από τις αίθουσες ως μαθητές του. Για τους οποίους ο Πτωχόπουλος μιλά με θαυμασμό, καμάρι και χαρά για την πρόοδο και την πορεία τους.

Ο Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος είναι ένας εικαστικός παρακαταθήκη για την Κύπρο και καλλιτέχνης για τον οποίο πιστώνεται ο τόπος μεγάλη καλλιτεχνική αξία. Τα έργα του μπορούν να κοιτάξουν υπεροπτικά πολλά καταξιωμένα έργα ή να αφοπλίσουν ακόμα και τον πιο άσχετο από τέχνη. Η αισθητική στους πίνακες του Πτωχόπουλου έχει κλάση και λυρισμό και γράφουν ένα νέο κανόνα στο τι ονειρευόμαστε να έχουμε εκτεθειμένο στα σπίτια και τις γκαλερί μας.

Πηγή: limassol-today.com

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close