Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021
H Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας διοργανώνει για πρώτη φορά την ποδηλατική εκδήλωση «Tylliria Cycling Tour 2021»
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2021, και ώρα 09:00, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το λιμανάκι του Κάτω Πύργου.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της μοναδικότητας της περιοχής και η καθιέρωσή της ως ενός προορισμού με δυνατότητα φιλοξενίας αθλητικών διοργανώσεων.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές ποδηλατικές διαδρομές 20 χιλιομέτρων (mountain bike) και 100 χιλιομέτρων (road cycling).
Για τη διαδρομή των 100 χιλιομέτρων θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι νικητές ανά κατηγορία (άντρες και γυναίκες), ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί μετάλλιο συμμετοχής.
Παράλληλα με την ποδηλατική εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί και sea kayaking στην παραλία Ωμέγα, καθώς και δωρεάν ξενάγηση στην περιοχή της Τηλλυρίας.
Το κόστος εγγραφής έχει οριστεί στα 10 ευρώ, ενώ μέρος των εσόδων από τις εγγραφές θα δοθούν για σκοπούς ενίσχυσης των σχολείων της περιοχής Τηλλυρίας.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με την υποστήριξη των κοινοτήτων του Κάτω Πύργου, Πάνω Πύργου, Παχύαμμου, Μοσφιλίου και Πηγαινιών.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο
Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, από τις 6 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2025


14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Ο Ιούνης φέρνει αγαπημένους καλλιτέχνες, φεστιβάλ, θέατρο και γέλιο

Η αγαπημένη τετράδα του κυπριακού stand-up comedy επιστρέφει
Με μία από τις τέσσερις παραστάσεις να είναι ήδη sold out

Κατακλυσμός 2025: Oδηγός με όλες τις εκδηλώσεις στην Κύπρο
Το τριήμερο με τις περισσότερες εκδηλώσεις είναι εδώ και εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε καμία!

Tα παγωτατζίδικα της Αγλαντζιάς το Σάββατο βγαίνουν στους δρόμους
... και κερνούν παγωτό!