Δημοσιεύτηκε στις 12 Αυγούστου 2021
Οι αφορμές για εξορμήσεις στα χωριά του νησιού είναι πολλές και σίγουρα όσες συνδυάζουν και φαγητό είναι από τις αγαπημένες μας.
Το φαγητό και δη αυτό που περιλαμβάνει παραδοσιακά εδέσματα, άλλωστε, είναι κάτι περισσότερο από μια απόλαυση. Κι όταν μιλάμε για ταλαντούχους ανθρώπους, οι οποίοι τολμούν να φτιάξουν τον παράδεισό τους στο χωριό, φιλοξενώντας και κόσμο, τότε το φαγητό μετατρέπεται σίγουρα σε «προορισμό» για ντόπιους και ξένους.
Στη City.com.cy θα δεις 7 εξαιρετικά παραδείγματα μικρών επιχειρήσεων στην ύπαιθρο, όπου οι κυρίες ή οι νεαροί που τα διαχειρίζονται μάς φιλεύουν με τις πιο βαθιά κυπριακές γεύσεις.
Θα μάθεις για το Boukkoma που σερβίρουν ο Ευρυβιάδης και ο Σάββας σε ένα καταπράσινο πάρκο στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, θα "γνωρίσεις" τον Mάριο Φωτίου, ο οποίος φτιάχνει πραγματικό παγωτό gelato στον ΑΠΟΑ Άλωνας, καθώς και το πώς ο Μνάσωνας Φιλήμωνος κατάφερε να καταστήσει το Πολιτικό σε προορισμό (και) για brunch!
*Το εν λόγω άρθρο όπως και άλλα πολλά ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται στο περιοδικό «IN LOVE With Cyprus», μια πολυτελή έκδοση του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, 196 σελίδων, γεμάτη Κύπρο, η οποία κυκλοφορεί στα περίπτερα στην τιμή των €2. Γιατί είμαστε «IN LOVE With Cyprus» και το φωνάζουμε με κάθε ευκαιρία!
Σχετικά

Μάθαμε πού και πότε ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Κύπρο με τη viral λάβα φιστικιού
Το 1ο Gellissimo Biscoto φτάνει επιτέλους από τη Θεσσαλονίκη στη Λευκωσία και έχει ήδη προκαλέσει ντελίριο!

Ένα από τα αρχαιότερα στέκια της Λευκωσίας για οφτό κλείνει μέχρι νεωτέρας
H ανακοίνωση της γνωστής ταβέρνας

Πέθανε η σεφ και τηλεοπτική σταρ Anne Burrell
Η Anne Burrell, η σεφ με το χαρακτηριστικό ξανθό χτένισμα και την εκρηκτική παρουσία στην κουζίνα πέθανε σε ηλικία 55 ετών

Παραδοσιακό οφτό κλέφτικο σε ένα εστιατόριο με αυθεντική κυπριακή κουζίνα εκτός Λευκωσίας
Το οφτό είναι ψημένο αργά σε φούρνο με ξύλα, όπως παλιά, σερβίρεται ζουμερό και αρωματικό

Τα κρασιά του καλοκαιριού: 7 κυπριακές ετικέτες που ξεχωρίζουν
∆ροσερά λευκά και ροζέ ή ελαφρώς παγωμένα κόκκινα, αφρώδη και ήσυχα, τα πιο κάτω κρασιά έχουν άρωμα κυπριακό.

Chef Σταυρής Γεωργίου: Ένας καταξιωμένος, φιλόδοξος και εργατικός επαγγελματίας
Μπήκαμε στην κουζίνα του Chef Σταυρή και μάθαμε όλα τα μυστικά του!

Ένα μοναδικό στο είδος του food truck ταξιδεύει σε όλη την Κύπρο και φτιάχνει εξαιρετική πίτσα
Μάθε τους επόμενους σταθμούς του

Ο μισελενάτος σεφ Thomas Bühner μαγειρεύει στην Κύπρο
Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς σεφ της Γερμανίας

Ο διάσημος Βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ ανοίγει εστιατόριο στην Αθήνα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει πολύ σύντομα

Το καλοκαίρι πάμε στον βραβευμένο κήπο της πρωτεύουσας
Ο απόλυτος παράδεισος για μουσικές βραδιές

Την Τετάρτη στα 7 Κλειδιά... πίνουμε κυπριακό κρασί
Η ποικιλία που θα έχει την τιμητική της

Tο ταβερνάκι που σερβίρει οφτό και μεζεδάκια και ανοίγει μόνο κάθε Παρασκευή
Ετοιμάσου για αυθεντικές Παρασκευές στο χωριό