News , Guide

Επιτρέπεται η άσκηση και σε πισίνες (με έναν μόνο περιορισμό)

Τι σιχύει από σήμερα

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2020

Σε συνέχεια σημερινών δημοσιεύσεων στον εγχώριο Τύπο και επιστολών από οργανωμένους συνδέσμους και σύνολα αθλητικών οργανώσεων, το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι, στη βάση Διατάγματος, ημερομηνίας 20 Μαΐου 2020, επιτρέπεται από σήμερα η ομαδική ή ατομική άθληση/εκγύμναση σε ανοιχτούς χώρους, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν συνολικά τα 10 άτομα και τηρούνται αυστηρά οι κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Σημειώνεται ότι επιτρέπεται η άσκηση σε υπαίθριες εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα γήπεδα φούτσαλ, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, κοκ, με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και τεχνικής, χωρίς σωματική επαφή, αλλά όχι ομαδικό παιχνίδι.

Επίσης επιτρέπεται η λειτουργία ανοικτών κολυμβητικών δεξαμενών, με φυσική παρουσία μέχρι 10 ατόμων, σύμφωνα πάντα με τις πρόνοιες του Διατάγματος.

Νοείται ότι δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων και/ή κλειστών γυμναστηρίων και/ή οποιωνδήποτε άλλων κλειστών αθλητικών και παρεμφερών υποδομών.

Σε σχέση με τους κλειστούς αθλητικούς χώρους, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας τους, εκτός εκείνων τις οποίες υποδεικνύει ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού και μόνο για προπονήσεις αθλητών και αθλητριών υψηλής επίδοσης.

Σχετική ανακοίνωση με διευκρινίσεις και περισσότερες λεπτομέρειες έχει εκδοθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

(ΜΚΥ)

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close