Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2021
Το Μπάκιγχαμ μετακομίζει στη Σουηδία για ένα τρυφερό δράμα που κοιτά κατάματα τον πρώτο έρωτα.
Ο σουηδός πρίγκιπας Βίλχελμ θα βρεθεί σε ένα γνώριμο σταυροδρόμι, το δίλημμα μεταξύ αγάπης και καθήκοντος, μόνο που δεν περιμένει πως τα πράγματα μπορούν να πάρουν μια τέτοια τροπή.
«Επιτέλους, μια εφηβική σειρά όπου οι έφηβοι μοιάζουν σαν έφηβοι», ο κόσμος δείχνει να συμφωνεί στα σχόλια του YouTube κάτω από το trailer του Young Royals (Νεαροί Γαλαζοαίματοι, ο ελληνικός τίτλος).
Είναι ένα δράμα ενηλικίωσης μέσα σε ένα αριστοκρατικό οικοτροφείο, εκεί που ένας νεαρός πρίγκιπας θα ανακαλύψει και θα εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά του.
Το Young Royals δεν είναι όμως ούτε Elite ούτε Riverdale, δεν επιστρατεύει 20χρονους δηλαδή να παριστάνουν τα πιτσιρίκια.
Εδώ οι περισσότεροι ηθοποιοί είναι πράγματι στην εφηβεία τους, κι ενώ η σειρά ακολουθεί τα παραδοσιακά μονοπάτια του είδους, η έκπληξη είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστη να γεμίζει η οθόνη με πραγματικούς εφήβους.
Ο πρωταγωνιστής Έντβιν Ρίντινγκ (πρίγκιπας Βίλχελμ) έκλεισε μόλις τα 18 του χρόνια και η αδέξια συστολή του που παίζει στην τηλεόραση μοιάζει ολότελα αληθινή. Και μπορεί να είναι δηλαδή.
Εδώ έχουμε έναν νεαρό πρίγκιπα που ερωτεύεται έναν κοινό θνητό, ακροβατώντας μεταξύ καρδιάς και λογικής. Όλα λαμβάνουν χώρα στο πανάκριβο οικοτροφείο Χίλερσκα, όπου όλοι οι μαθητές είναι προνομιούχοι.
Ο Βίλχελμ θα έρθει ωστόσο κοντά με τον μόνο κοινό θνητό του σχολείου, έναν ομοφυλόφιλο έφηβο που έχει κερδίσει υποτροφία για το Χίλερσκα και δεν τον κάνει παρέα κανείς.
Η πλοκή είναι μάλλον αναμενόμενη, αν και μικρή σημασία έχει αυτό για την ίδια τη σειρά. Είναι τρυφερή και αποφεύγει το μελό και την εύκολη συγκίνηση, καθώς έχει ένα θέμα για το οποίο θέλει να μιλήσει και δεν ξεστρατίζει.
Εθιστική είναι μάλλον, ιδιαίτερα για τα νεότερα κοινά, και η αυθεντικότητα της εφηβικής ηλικίας που υπόσχεται είναι το μεγάλο της ατού.
Το Young Royals έκανε πρεμιέρα σήμερα, 1 Ιουλίου 2021…
Σχετικά
Η νέα ταινία που ετοιμάζουν οι δημιουργοί του «Stranger Things»
Το σκηνοθετικό δίδυμο έχει κάνει συμφωνία με την Paramount - Πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία
Θερινό σινεμά δίπλα στο κύμα στα Μανδριά με δωρεάν είσοδο
Μια καλοκαιρινή κινηματογραφική εμπειρία με φόντο τη θάλασσα και τον νυχτερινό ουρανό της Κύπρου
To 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάφου επιστρέφει με υπαίθριες προβολές στον κήπο
25 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και όλο τον κόσμο, κάτω από τα αστέρια
Η πολυσυζητημένη ταινία μικρού μήκους «Ματωμένες Παρτιτούρες», σε δύο μοναδικές προβολές στην Κύπρο
Η ταινία με έμπνευση το έγκλημα στα Τέμπη – Συμμετέχουν Δαδακαρίδης και Μίλτος Πασχαλίδης
Και φέτος (στη Λεμεσό) θα βλέπουμε ταινίες πάνω στην παραλία
Το Starlit Screens, που φέτος μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία, ανακοίνωσε την επιστροφή του
Αυτές τις 10 ταινίες θα δεις στον κήπο του θερινού σινεμά Αττικόν
Τα «Garden Screenings» του Κέντρου Τεχνών Κίμωνος επιστρέφουν στο ΑΤΤΙΚΟΝ
Πέθανε η Μαρζάν Σατραπί, δημιουργός του «Περσέπολις»
Η Γαλλοϊρανή καλλιτέχνις ήταν 56 ετών
Οι 5 κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας
Από την επιστροφή του θρυλικού «Scary Movie» και το επικό «Masters of the Universe» μέχρι οικογενειακές περιπέτειες και αγαπημένα animation, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν νέες επιλογές για κάθε γούστο
«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» υποψήφια για 6 βραβεία ΙΡΙΣ 2026
Η κλασική «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς αποκτά ελληνική κινηματογραφική ταυτότητα και ξεχωρίζει στις τεχνικές και καλλιτεχνικές κατηγορίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Ηρθε η ώρα και ο Κλιντ Ιστγουντ να αποσυρθεί από την σκηνοθεσία
Καθώς ο Κλιντ Ιστγουντ γιορτάζει τα 96α γενέθλιά του, οι πληροφορίες που τον θέλουν πλέον να αποσύρεται από τη σκηνοθεσία φέρνουν ξανά στο προσκήνιο μια από τις σπουδαιότερες διαδρομές στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου.
«Echoes Of Beneath»-Κάτω από την επιφάνεια: Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Μπαραχάνου με τον Αντώνη Τσαπατάκη στην Κύπρο
Με εντυπωσιακά υποβρύχια πλάνα και την υποβλητική μουσική του Γιώργου Τσιόκρη, το ντοκιμαντέρ αποτελεί μια διεισδυτική ματιά στη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής
«Τα Πουλιά»: Έρχεται το ριμέικ της θρυλικής ταινίας του Χίτσκοκ
Με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Emmy Σάρα Σνουκ του «Succession»