Η δρ. Πανά εξηγεί γιατί αυξήθηκαν τα κρούσματα

Θα πρέπει τόνισε η δρ. Πανά, να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2021

Για τους λόγους που παρατηρείται αυξητική τάση στους αριθμούς των νέων περιστατικών covid19 που καταγράφονται στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, αλλά και τους τρόπου που θα πρέπει να προσπαθήσουμε να προστατέψουμε την χώρα μας από την εμφάνιση ενός 4ου κύματος της πανδημίας, μίλησε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, η Σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας, δρ. Δωροθέα Πανά.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως, «όλοι μαζί θα πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε να αποτρέψουμε την εμφάνιση τους 4ου κύματος στην Κύπρο. Έχει γίνει πλέον γνωστό ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη και τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει αυξητική τάση της ινδικής μετάλλαξης και σε άλλες χώρες. Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τον ιό να αλλάξει το γενετικό του υλικό. Αυτό που μπορούμε είναι να ρίξουμε ένα τείχος προστασίας ώστε να μην γίνει η διασπορά του στην κοινότητα».

Θα πρέπει τόνισε η δρ. Πανά, να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό.

Η αυξητική τάση των περιστατικών προκαλεί ανησυχία και σύμφωνα με την ίδια, «εάν δεν βοηθήσουμε όλοι την κατάσταση ενδεχόμενο να επικρατήσει η ινδική μετάλλαξη στην Κύπρο το καλοκαίρι, κάτι που θέλουμε να αποτρέψουμε».

«Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται λόγω του ότι ο αριθμός της εμβολιαστικής κάλυψης δεν επιταχύνεται και έτσι αφήνουμε ένα περιθώριο ο ιός να μπορεί να επικρατήσει. Επίσης, είναι ανθρώπινο και λογικό την καλοκαιρινή περίοδο και μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού ο κόσμος να έχει την τάση για πιο έντονη κοινωνική δραστηριοποίηση. Ο συνδυασμός των χαλαρώσεων, της κούρασης και της μη τήρησης των μέτρων είναι κάποιοι από τους λόγους», είπε τέλος  η δρ. Πανά.

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close