Δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2013
Μετά από μια πετυχημένη σειρά καλοκαιρινών εμφανίσεων σε όλα τα σημαντικά φεστιβάλ της Κύπρου, οι Plain History, ένα γκρουπ πειραματικής μουσικής, κάνουν την τελευταία τους εμφάνιση στο μοναδικό club ηλεκτρονικής μουσικής στη Λευκωσία. Πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, το Klubd φιλοξενεί ζωντανή μουσική. Τα κύρια μέλη του γκρουπ, Chris&Terry (synths) και Mouse Face (μπάσο, φωνή), θα ενισχύσει ειδικά γι' αυτή την εμφάνιση ο Στέλιος Ξυδιάς (τύμπανα), για ένα γκρουβάτο σετ. Η βραδιά θα περάσει στα χέρια ενός από τους ανερχόμενους jockey της εγχώριας ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής τον, SOCRATES, επιλέγοντας κυρίως house κομμάτια βασισμένα στα deep ακουστικά ερεθίσματα του. Warm-up από τον George Alpha, ο οποίος εμφανίζεται για πρώτη φορά στα decks του Klubd.
-
Klubd
21 Δεκεμβρίου 2013
Σχετικά
Το Dimitris Miaris Quintet τιμά τον θρυλικό Bud Powell στην Αξιοθέα
Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον πρωτοπόρο του bebop και στη διαχρονική μουσική κληρονομιά του, μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και τον δημιουργικό διάλογο πέντε μουσικών της τζαζ σκηνής
Μια μουσική «Αγκαλιά» στο Αρχοντικό της Αξιοθέας
Οι κορυφαίοι Γάλλοι μουσικοί Vincent Peirani και Émile Parisien συναντούν την τζαζ με το τανγκό στη συναυλία «Abrazo» στη Λευκωσία
Οι εμβληματικές «Σπουδές» του Philip Glass ζωντανεύουν στη Λευκωσία
Ο διακεκριμένος Κύπριος πιανίστας Ράμι Σαριεντίν παρουσιάζει τις δέκα συνθέσεις του πρώτου βιβλίου των «Etudes» σε ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου
Ο Σταύρος Λάντσιας σε μια μουσική συνάντηση χωρίς σύνορα στην Αξιοθέα
Οι λυρικές συνθέσεις του διακεκριμένου πιανίστα συναντούν τους Led Zeppelin, τους Doors, τον Beethoven και τον Morricone, σε μια συναυλία όπου η τζαζ συνομιλεί με την κλασική και τη διεθνή μουσική.
Μεγάλη λαϊκή βραδιά στα Καμπιά με αγαπημένους Κύπριους καλλιτέχνες
Η Έλενα Ανδρέου, ο Γιάννης Θεοτόκης και η Ηράκλεια Κουμπάρη δίνουν ραντεβού στο Lake Wood για μια βραδιά με ζωντανή μουσική, φαγητό και απεριόριστο κυπριακό ποτό.
Ο σπουδαίος κιθαρίστας του Sting, Dominic Miller, έρχεται στην Κύπρο
Ο δημιουργός του εμβληματικού «Shape of My Heart» παρουσιάζει συνθέσεις από την προσωπική του δισκογραφία και νέες ακουστικές εκδοχές τραγουδιών των Sting και Police.
Το «ΦόΒ, Υπογλώσσιο νυχτερινό» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή
Το ποιητικό έργο της Στέλλας Βοσκαρίδου συναντά τη μουσική του Ανδρέα Παπαπέτρου σε μια πρωτότυπη παράσταση λόγου, ήχου και σιωπής που εξερευνά τον φόβο ως δημιουργική δύναμη.
Ο Βασίλης Φιλίππου παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική του δουλειά
Η κυπριακή διάλεκτος συναντά τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου σε έναν νέο κύκλο τραγουδιών, εμπνευσμένο από τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.
Οι Elana Sasson Quartet φέρνουν στην Κύπρο τον πολυπολιτισμικό ήχο του «In Between»
Περσική ποίηση, παραδοσιακά τραγούδια των κουρδικών βουνών και ήχοι της Ανατολικής Μεσογείου συναντούν τον αυτοσχεδιασμό της σύγχρονης τζαζ.
Το «Cinema in Concert» ταξιδεύει σε τρεις κοινότητες της Κύπρου
Η Orchestra Lumiere ενώνει αγαπημένες κινηματογραφικές μελωδίες με πρωτότυπο διαδραστικό video art, παρουσιάζοντας μια ξεχωριστή οπτικοακουστική εμπειρία σε Μελίνη, Σίμου και Παναγιά.
Η μαγική μουσική των ταινιών του Hayao Miyazaki ζωντανεύει σε Πάφο και Λάρνακα
Η ορχήστρα δωματίου The Symphonians παρουσιάζει αγαπημένες μελωδίες από τα «Spirited Away», «My Neighbor Totoro», «Howl’s Moving Castle» και άλλα αριστουργήματα του σπουδαίου Ιάπωνα δημιουργού.