Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαΐου 2021
Η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών που φέτος είχαν πολύ μικρή απήχηση και τηλεθέαση, την επόμενη χρονιά, το 2022 δεν θα μεταδοθεί από το δίκτυο του NBC καθώς έχει προκληθεί κύμα αντιδράσεων κατά της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που απονέμει τα βραβεία.
Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) δέχθηκε σφοδρή κριτική επειδή στις υποψηφιότητες των 78ων Χρυσών Σφαιρών, στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας (δράμα και κωμωδία/μιούζικαλ) απουσίαζαν όλες οι φετινές "μαύρες" ταινίες, όπως τα φιλμ "Da 5 Bloods" του Spike Lee, "One Night in Miami" της Regina King, "Ma Rainey’s Black Bottom" με την Viola Davis και "Judas and the Black Messiah" που χάρισε στον Daniel Kaluuya το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου.
Στο μεταξύ ακολούθησε δημοσίευμα της εφημερίδας των Los Angeles Times που αποκάλυψε ότι κανένα από τα 87 μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Χόλιγουντ δεν είναι μαύρος ή μαύρη.
Παρ’ ότι η HFPA ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές, το δίκτυο NBC γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να μεταδώσει την τελετή απονομής των βραβείων του 2022, επειδή ο συγκεκριμένος οργανισμός έχει δυσκολίες που συνδέονται με τον συστημικό ρατσισμό και ηθικές αδυναμίες και επειδή διαπιστώνεται έλλειψη σοβαρής μεταρρύθμισης στις τάξεις του.
"Σ υνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η HFPA έχει δεσμευτεί για ουσιαστική μεταρρύθμιση" δήλωσε εκπρόσωπος του NBC. "Ωστόσο, η αλλαγή αυτού του μεγέθους απαιτεί χρόνο και δουλειά. Αισθανόμαστε έντονα ότι η HFPA χρειάζεται χρόνο για να το κάνει σωστά. Ως εκ τούτου, το NBC δεν θα προβάλει την απονομή των Χρυσών Σφαιρών του 2022. Θεωρώντας ότι ο οργανισμός θα υλοποιήσει το σχέδιό του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να μεταδώσουμε την τελετή τον Ιανουάριο του 2023" ανέφερε.
Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ φαίνεται πως δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.
Η πιο τελευταία εξέλιξη που θεωρείται πλήγμα για το κύρος και την ιστορία των βραβείων είχε να κάνει από τον σούπερ σταρ Tom Cruise, ο οποίος επέστρεψε στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου τις τρεις Χρυσές Σφαίρες που έχει κερδίσει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του οργανισμού.
Σύμφωνα με το Deadline απεστάλησαν πίσω στην έδρα της HFPA τα τρόπαια καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου, που έχει κερδίσει ο Χολιγουντιανός αστέρας για τους ρόλους του στις ταινίες "Jerry Maguire" και "Born on the Fourth of July" και Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για τη συμμετοχή στην ταινία "Magnolia".
πληροφορίες από: ΑΠ Ε
Σχετικά
Τρέιλερ: Η επιστροφή του «Street Fighter»
Το ομότιτλο βιντεοπαιχνίδι μεταφέρεται ξανά στον κινηματογράφο, πάνω από τριάντα χρόνια ύστερα από την αποτυχημένη μεταφορά της δεκαετίας του ’90.
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει ως Maverick στη συνέχεια του "Top Gun"
Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας βρίσκεται επίσημα σε στάδιο παραγωγής
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει «Παράλληλες Ιστορίες» στη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί
Πρώτες εικόνες από τη νέα «γαλλική» ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη.
«The Hunt for Gollum»: Ποιος είναι ο νέος Άραγκορν στο πρίκουελ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη συζήτηση γύρω από την παραγωγή σχετικά με τις σκηνοθετικές ικανότητες του Άντι Σέρκις.
Lord of the Rings: Eπιστρέφουν και επίσημα Γκάνταλφ και Φρόντο
Η Warner Bros αποκαλύπτει τα πρώτα ονόματα του καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum»
Ανακοινώθηκε ο επίσημος τίτλος της κινηματογραφικής επιστροφής του «Game of Thrones»
Το πολυσυζητημένο πέρασμα του «Game of Thrones» στη μεγάλη οθόνη αρχίζει να αποκτά σχήμα, καθώς αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ο τίτλος της ταινίας στο CinemaCon.
Κάννες 2026: Το μικρού μήκους «Free Eliza» της Κύπριας Αλεξάνδρας Ματθαίου στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών
Η νέα μικρού μήκους ταινία της Κύπριας σκηνοθέτη θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.
Στην ισπανική ταινία «Deaf»το βραβείο LUX 2026 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απένειμε το βραβείο LUX στην ταινία «Deaf» (Κωφή) της Ισπανίδας σκηνοθέτιδας Eva Libertad και της ηθοποιού Miriam Garlo, οι οποίες αναπαρήγαγαν στη μεγάλη οθόνη τη βαθιά και ιδιαίτερη σχέση τους
Ο Τζέρεμι Στρονγκ γίνεται Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο πρώτο τρέιλερ του νέου φιλμ του Άαρον Σόρκιν
Ο Άαρον Σόρκιν παρουσίασε στο CinemaCon τα πρώτα πλάνα από το The Social Reckoning, τη νέα ταινία που επιστρέφει στον κόσμο του The Social Network.
Το «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» φέρνει την ανατολή των φονικών αγώνων
Τρέιλερ για το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος των «Αγώνων Πείνας», που λειτουργεί ταυτόχρονα ως πρίκουελ αλλά και συνέχεια του «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»
Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ των Καννών
Γνωστοί, καθιερωμένοι auteur δημιουργοί, αλλά και νέοι και ανεξάρτητοι σκηνοθέτες, περιλαμβάνονται στο φετινό, πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα