Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαΐου 2021
Το Θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει την πρόθεσ;h του να προχωρήσει στη διοργάνωση του 16oυ Φεστιβάλ Μουσικές του Κόσμου - Cyprus Rialto World Music Festival και προσκαλεί στην υποβολή προτάσεων για ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών και σχημάτων οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο.
Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, σε εξωτερικό χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τα μέτρα σχετικά με τον COVID-19 . Ο φετινός σχεδιασμός θα επικεντρωθεί στη στήριξη της καλλιτεχνικής παραγωγής στον τόπο μας και θα υλοποιηθεί με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καλλιτεχνών, των θεατών και του προσωπικού του Θεάτρου.
Κύρια αποστολή της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη αισιοδοξίας και κλίματος επιστροφής στην καλλιτεχνική παραγωγή, υποστηρίζοντας Κύπριους μουσικούς που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία. Η 16η διοργάνωση θα προσφέρει βήμα σε μουσικούς και συγκροτήματα με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου και θα συμβάλλει στη συνέχιση της σχέσης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο κοινό με το είδος αυτό της μουσικής.
Θα προσκληθούν μόνο καλλιτέχνες που έχουν τη βάση τους στην Κύπρο, ενώ εξετάζονται οι δυνατότητες διοργάνωσης παράλληλων εκδηλώσεων, που θα έχουν στο επίκεντρο τους την διάδραση των Κυπρίων μουσικών δημιουργών τόσο μεταξύ τους όσο και με επαγγελματίες από το εξωτερικό.
Πρόσκληση υποβολής προτάσεων
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες και μουσικά σχήματα. Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 23 Μαίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση και τους όρους συμμετοχής από τις ιστοσελίδες www.cyprusrialtoworldmusic.com και www.rialto.com.cy. Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις ntiac@rialto.com.cy.
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή και τη διεύθυνση του Θεάτρου Ριάλτο, και τα μουσικά σχήματα που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 10 Ιουνίου 2021.
#φυσική #όχικοινωνικήαπόσταση
Σχετικά
Η Ελένη Δήμου για μία γιορτινή βραδιά στη Λεμεσό
Αστραφτερά και γιορτινά βράδια στο Vinylio Wine Etc!
Η πρώτη συναυλία της νέας χρονιάς, μόλις ανακοινώθηκε
O Γιώργος Καραδήμος έρχεται στη Λεμεσό για ένα ξεχωριστό βράδυ
Οι Fuzz Bus ετοιμάζονται για μία εμφάνιση στη Λευκωσά
Στη σκηνή, οι Fuzz Bus μεταμορφώνουν κάθε εμφάνιση σε μια ζωντανή εμπειρία
"Σαν παλιό Σινεμά ": H Δημοτική Χορωδία Σωτήρα συναντά τους Μπάμπη Τσέρτο και Σοφία Παπάζογλου
Mια υπέροχη βραδιά με αγαπημένα τραγούδια
Το Τρίο Μιλονγκέρο θα εκτελέσει έργα του Αργεντινού συνθέτη Μάξιμο Ντιέγκο Πουχόλ
Οι συνθέσεις του Πουχόλ ενσωματώνουν επίσης στοιχεία της μιλόνγκας και του βαλς
Έρχεται στην Κύπρο ο θρυλικός Sting για μια μοναδική συναυλία – Πότε και που θα εμφανιστεί
Ο θρυλικός Sting, κάτοχος 17 βραβείων Grammy, έρχεται για μία και μοναδική βραδιά στο νησί, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του “STING 3.0 World Tour
Eurovision 2026: Οι καλλιτέχνες που θέλουν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα
Από την Evangelia και τη Marseaux στη Χρυσηίδα Γκαγκούτη και τον Good Job Nicky, ο αριθμός των προτάσεων που κατατέθηκαν για τον εθνικό τελικό ξεπέρασε τις 260
"Η Γιαγιά μου η Κυριακού": Η μαστόρισσα της κυπριακής παράδοσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2025
Η παράσταση περιστρέφεται γύρω από τη ζωή και τη μνήμη της Κυριακούς Πελαγία
Eurovision 2026: Υποβλήθηκαν 264 συμμετοχές για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό
O εθνικός τελικός για τον φετινό διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί σε τρεις βραδιές την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου
Eurovision 2026: Μία ακόμα χώρα επιβεβαίωσε την επιστροφή της στον διαγωνισμό
Μετά από την περσινή της απουσία επανέρχεται δυναμικά το 2026
Το πρώτο μου τριαντάφυλλο: Θοδωρής Βουτσικάκης & Λίνα Νικολακοπούλου στην Κύπρο
Τρεις συναυλίες με μουσικό περιεχόμενο από τη σύγχρονη δημιουργία τους αλλά και μια ωραία επιλογή από μεγάλα τραγούδια
Συναυλία ινδικής κλασικής μουσικής με τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της
Η συναυλία τους, θα αναδείξει το εκφραστικό βάθος της ράγκα (μελωδία) και την περίπλοκη ρυθμική αρχιτεκτονική του τάλα