Δημοσιεύτηκε στις 05 Δεκεμβρίου 2013
Καλά, δεν θέλω να είμαι τόσο προβλέψιμη, αλλά ο υπότιτλος του Academy 32 δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός: all that jazz! Και αυτό γιατί στεγάζεται σ’ ένα χώρο που αναδύει το άρωμα μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής ίσως με ποτοαπαγόρευση, με ιδρωμένους σαξοφωνίστες και παθιασμένους πιανίστες, με κορίτσια ζαλισμένα από έρωτα και ελευθερία. Σαν σκηνικό ταινίας μοιάζει η αυλή του Academy 32 που δεν είναι απλώς άλλος ένας χώρος διασκέδασης. Είναι ένας χώρος εκπαίδευσης αρχικά, μια και το πρωί λειτουργεί ως ακαδημία μουσικής, εκπαιδεύοντας μουσικούς, ενώ το βράδυ εκπαιδεύει τα αφτιά μας με μουσικές που δεν της ακούει συνήθως ο κόσμος. Επιπλέον τώρα εκπαιδεύει και τον ουρανίσκο μας με τα δημιουργικά πιάτα του σεφ Christian Back. Ένα τέτοιο βράδυ, στο πλαίσιο εκπαίδευσης του ουρανίσκου μου, βρέθηκα κι εγώ με παρέα στην αυλή του. Οι πρώτες ψυχρούλες με ανάγκασαν να τυλιχτώ την κουβερτούλα που με χαρά βρήκα στην καρέκλα μου, για να αποφασίσω με την παρέα μου το μενού της βραδιάς. Επιλέξαμε λοιπόν να παραγγείλουμε το 4 course δείπνο μας, με διαφορετικό κυπριακό κρασί να συνοδεύει το κάθε πιάτο. Μου αρέσει πολύ αυτό το στοιχείο στο Academy 32, ότι δηλαδή υποστηρίζει αποκλειστικά και μόνο τα κυπριακά και ελληνικά κρασιά. Το φαγητό ήταν μια έκπληξη! Η πανακότα παντζάρι με ρέγγα που έφτασε πρώτη, ήταν ό,τι έπρεπε για να ανοίξει την όρεξη. Ακολούθησε μια πραγματικά υπέροχη σούπα αγκινάρας βελουτέ! Τρίτο κατά σειρά πιάτο, το αυθεντικό βιεννέζικο σνίτσελ, με την πατατοσαλάτα του, ενώ η χορτοφαγική επιλογή ήταν λαχανικά παναρισμένα με πατατοσαλάτα, τα οποία ήταν πολύ ζωντανά στο δόντι. Για το τέλος, μαζί με ένα δροσερό ροζέ, ο σεφ μάς πρόσφερε ένα κέικ από πιπερόριζα με σος σοκολάτας. Και σαν ολοκληρωθεί η βραδιά, θα φύγεις από το Academy 32 ικανοποιημένος και χορτασμένος, τόσο από το φαγητό και την εξυπηρέτηση όσο και από τα χαμόγελα και την υπέροχη μουσική -σίγουρα θα πετύχεις κάτι σε ζωντανή μουσική. Απλώς να ξέρεις ότι το μενού αλλάζει κάθε εβδομάδα. Προσωπικά θα σου πρότεινα την Τετάρτη και την Πέμπτη να δοκιμάσεις το jazz platter μαζί με τo live jazz σου. Μια πιατέλα άκρως δημιουργική, όπως άλλωστε και το περιβάλλον στο οποίο θα την απολαύσεις.
Σχετικά
Αυτά είναι τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2026
Τη λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο δημοσίευσε το «The 50» και στην κορυφή βρίσκεται ένα ισπανικό
7 απάχικα ταβερνάκια με τίμιο φαγητό που αξίζει να ανακαλύψεις
Συγκεντρώνουμε μερικά από τα απάχικα ταβερνάκια της Λεμεσού που αξίζει να ανακαλύψεις.
Πάμε για σουβλάκι, σεφταλιές και κυπριακά μεζεκλίκια σε μία Μαντάμ!
Εδώ θα απολαύσεις την κυπριακή κουζίνα όπως πρέπει να είναι: απλή, γενναιόδωρη και φτιαγμένη για να μοιράζεται.
Το Chocolate Week επιστρέφει στο Colors Café: Όλα όσα θα απολαύσουμε στην πιο γλυκιά εβδομάδα της χρονιάς
25 χρόνια Colors Café και Chocolate Week: Μια γλυκιά ιστορία που συνεχίζεται
Season Opening στο Olio
Με ανανεωμένη διάθεση, το δημοφιλές hot spot της πρωτεύουσας συνεχίζει να συνδυάζει τη σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα με την ποιοτική διασκέδαση, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου.
Captain’s Cabin: Ένας ξεχωριστός παραθαλάσσιος προορισμός για κάθε εποχή
Tο ιδανικό σκηνικό για όμορφες στιγμές
Το Akakiko μάς συστήνει τον κόσμο της ιαπωνικής fusion κουζίνας
Εστιατόρια ΑΚΑΚΙΚΟ Κύπρου: Τώρα ακόμη πιο κοντά σου!
Νοέμβριος στο Ιστορικόν: Η εποχή για ένα καλό κυπριακό τραπέζι
Με κυπριακό μεζέ, πιάτα ημέρας και κυριακάτικα μεσημέρια για την παρέα, το ταβερνείο του Αγίου Δομετίου μάς υποδέχεται το φθινόπωρο, υποψήφιο για ακόμη μία φορά στην κατηγορία Ταβέρνα των Cyprus Eating Awards 2026
Brunch με νέο μενού στο Enso Vegan Lifestyle Bar!
Ένα μενού βασισμένο σε τροφές που προσφέρουν ευεξία, συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας και ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Πάμε στο χωριό για γαλακτομπούρεκο: 5 γλυκές στάσεις εκτός πόλης
Το γαλακτομπούρεκο της κυρίας Σκεύης στην Κακοπετριά, τα παραδοσιακά γλυκά της Θεοπίστης στο Παλαιχώρι και μικροί φούρνοι που δίνουν γλυκό προορισμό στην επόμενη εκδρομή μας.
Μάθαμε ποιοι χώροι εστίασης θα ανοίξουν στο παλιό ΓΣΠ
Νέα εποχή για το Παλιό ΓΣΠ – Έπεσαν οι τελικές υπογραφές!
Μάθαμε πότε ανοίγει το ΦΛΕΡΤ στη Λεμεσό - Δέχεται ήδη κρατήσεις!
To σύγχρονο bar & restaurant που θα γίνει το νέο σημείο αναφοράς της πόλης