Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2021
Μας πρωτοσυστήθηκε στο χωριό Πλατανιστάσα στην καρδιά της Πιτσιλιάς, στην ορεινή Λευκωσία. Ο λόγος για το Boukkoma ένα μοναδικό στέκι που δημιούργησε ο Εύρης, ένας νεαρός σεφ, στο κτίριο του Κέντρου Νεότητας του χωριού, ο οποίος μάλιστα το περσινό καλοκαίρι έβγαλε τραπεζάκια στην πλατεία, και μας σέρβιρε κάτω από το κλίμα...
Φέτος, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μας περιμένει σε ένα υπέροχο περιβάλλον στο Κοινοτικό Πάρκο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, με πολλές νόστιμες εκπλήξεις!

"Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας το καλοκαίρι του 2020 από τη μαγευτική Πιτσιλιά και την πανέμορφη Πλατανιστάσα. Το φετινό boúkkoma, ανανεωμένο και πιο φρέσκο από ποτέ βρίσκεται σε νέα τοποθεσία την οποία σε προσκαλεί να ανακαλύψεις.
Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος, επαναρχίζει η λειτουργία μας στο Κοινοτικό Πάρκο Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου. Ένα παραμυθένιο τοπίο, πνιγμένο στην κυριολεξία στο πράσινο, με παιδική χαρά και το αγίασμα της Αγίας Μαρίνας θα αποτελέσουν για φέτος το νέο μας σπίτι.

Η Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, μία πολύ όμορφη ημιορεινή κοινότητα της επαρχίας Λευκωσίας, βρίσκεται μόλις μισή ώρα από το κέντρο της πόλης και προσφέρεται για την καθημερινή σας βόλτα αλλά και για την εξόρμηση του Σαββατοκύριακου.
Σε απόσταση μόλις εκατόν μέτρων από το Κοινοτικό Πάρκο, θα βρείτε το Παλαιό Εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Ένα πανέμορφο λιθόκτιστο οικοδόμημα το οποίο έχει διακηρυχθεί ως διατηρητέο και του οποίου την διαφύλαξη ανέλαβε το Κυπριακό Μουσείο. Στα 500 μέτρα θα βρείτε το Κοινοτικό Γήπεδο της κοινότητας, το οποίο έχει επενδυθεί με τεχνητό χλοοτάπητα και προσφέρεται για ώρες ατελείωτου παιχνιδιού.
Στην γειτονική κοινότητα του Ξυλιάτου και σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από το Πάρκο, θα βρείτε το πιο όμορφο φράγμα της Κύπρου, το Φράγμα Ξυλιάτου, καθώς και την διάσημη Οχτήπετρα.
Ακολούθως, στην μαγευτική καταπράσινη διαδρομή από το φράγμα προς Λαγουδέρα και Σαράντι, θα δείτε το Παλιό Γεφύρι των Λαγουδέρων ενώ στο τέλος της διαδρομής θα συναντήσετε την Εκκλησία της Παναγίας του Άρακα. Ένα υπέροχο κτίσμα που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Σχετικά
Δεν έχεις ΙΔΕΑ τι έρχεται στο κέντρο της Λευκωσίας
Ένα νέο all-day spot ετοιμάζεται να δώσει διαφορετικό ρυθμό στις εξόδους μας, μεταφέροντάς μας από το χαλαρό brunch μέχρι τα βραδινά drinks και τα DJ sets
27 ξεχωριστά μέρη για να βγεις στη Λευκωσία
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Πάμε για "Brandy Sour" και πορτοκαλόπιτα στο καφενείο
Ένα απόγευμα στο καφενείο που θα θυμίζει Κυριακάτικο τραπέζι
Tripadvisor: Τα 25 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2026 – Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό
Η φετινή κατάταξη ταξιδεύει τον επισκέπτη γαστρονομικά από τη Νότια Αμερική και την Ασία έως την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς για breakfast και brunch στη Λεμεσό
Στεγασμένoς σε μια όμορφα αναπαλαιωμένη αστική στοά, συνδυάζει μοναδική αισθητική, δημιουργική κουζίνα και αυθεντική φιλοξενία!
Κυριακές με σούβλα, κλέφτικο και παραδοσιακές γεύσεις στο χωριό
Ετοιμάσου για εκδρομή και καλό φαγητό
Η (πιο) διάσημη Κοκόνα της Λευκωσίας, αποκτά αδερφάκι
Το δημοφιλές ghost kitchen brand ετοιμάζεται να ανοίξει το νέο του spot στη Λεμεσό, φέρνοντας μαζί του τα θερμιδομετρημένα, σπιτικά γεύματα που αγαπήθηκαν στη Λευκωσία
Στο Κέντρο της Σταυρούλλας φτιάχνουμε παλουζέ και σουτζούκκο και απολαμβάνουμε τοπική κουζίνα
Στον Πολύστυπο σε μαθαίνουν να φτιάχνεις παλουζέ και σουτζούκκο
Η Λεμεσός απολαμβάνει το TIRAMISU SOU
Το μικρό brand στη Λεμεσό που φτιάχνει θεϊκό τιραμισού!
Μια παλιά ψαροταβέρνα-κρυμμένο μυστικό για όσους εκτιμούν την αυθεντική, ανεπιτήδευτη ψαροφαγία
Ένα μαγαζί που μετρά πολλές δεκαετίες, συνεχίζει επάξια με μερακλίδικους θαλασσινούς μεζέδες, καλό τηγάνι κι έμπειρη σχάρα
Έκλεισε για φέτος το beach spot που κέρδισε τις εντυπώσεις στη Λεμεσό
Το νέο beach restaurant της Λεμεσού έκλεισε την πρώτη του σεζόν και δίνει ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι