Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2021
Η γκαλερί «Αποκάλυψη» ((Apocalypse Gallery) παρουσιάζει πέντε καλλιτέχνιδες σε μια εικαστική συνάντηση μετά από είκοσι χρόνια που είχαν ξανασυναντηθεί σε παρόμοιο γεγονός στον ίδιο χώρο.
Η ωριμότητα και η επανατοποθέτηση της θεματικής και τεχνοτροπίας είναι φανερή μετά και από την παρέλευση τόσου χρόνου και ζώντας σε μια εποχή πλουραλισμού και πολυφωνίας. Οι πέντε εικαστικοί με κοινά σημεία αναφοράς και βάση των σημερινών τους ανησυχιών παρουσιάζουν μία εικόνα που είναι ενδεικτική της εποχής των εμπειριών των προσωπικών συναισθημάτων και προσδιορίζουν ένα ορίζοντα υποδοχής πραγμάτων.
Πέντε γυναίκες εικαστικοί με κοινή αφετηρία την έναρξη του καλλιτεχνικού τους ταξιδιού και με παράλληλα βιώματα, συναντιούνται σε μια κοινή έκθεση. Συνδιαλέγονται με τη έννοια του χώρου, δημιουργώντας και αναδεικνύοντας τη βιωματική και πνευματική σχέση τους με αυτή.
Ξεκινώντας από το μοναχικό τοπίο της Χαράς Ευσταθίου με τον ρομαντισμό που αποπνέει ο δικός της χώρος, εισβάλλουμε στα γεμάτα χρώμα αφαιρετικά τοπία της Ανθής Χαραλάμπους, τοπία που μπορείς να μυρίσεις ακόμα και τον δυόσμο της Κύπρου.
Ακολούθως εισχωρούμε στον εσωτερικό βιωματικό κόσμο της Μαρίας Κουδουνά, με τα παρατημένα παιγνίδια και αντικείμενα του παρελθόντος. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη διαδραστική παγκόσμια πόλη παίζοντας ταυτόχρονα με τις φιγούρες της Δέσποινας Χρίστου με κατάληξη τον φανταστικό τόπο μνήμης και συμβόλων της Χρυσής Κούμνα.
Έχουν κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις, καθώς έχουν και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα τους βρίσκονται σε πινακοθήκες και σε ιδιωτικές συλλογές επίσης στην Κύπρο και το εξωτερικό.
Πρόκειται για πέντε σημαντικές καλλιτέχνιδες που διαγράφουν με την συνεπή αφοσίωση και σταθερή πορεία τους στο χώρο των τεχνών μια λαμπρή πορεία στη σύγχρονη Κυπριακή τέχνη.
Η έκθεση αυτή είχε προγραμματιστεί με μεγάλη επιμέλεια από πέρσι την Άνοιξη όμως δεν κατέστη δυνατή η παρουσίαση της λόγω των συνθηκών πανδημίας.

Σχετικά
Η έκθεση του Bill Viola στη Λεμεσό είναι από εκείνες τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις έστω μία φορά
Αν βρεθείς αυτό το διάστημα στη Λεμεσό, αξίζει να βάλεις την έκθεση στη λίστα σου
Η Αλεξάνδρα Πάμπουκα παρουσιάζει ατομική έκθεση στην Πάφο
Το έργο της διερευνά τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, την παράδοση, την τελετουργία και την έννοια της φροντίδας
Η εικαστικός Μαρίνα Κασσιανίδου παρουσιάζει την εγκατάσταση «Aggregate»
Για την έκθεση «Aggregate», η Μαρίνα Κασσιανίδου εξετάζει τον ίδιο τον εκθεσιακό χώρο ως υλικό δημιουργίας και ως αρχιτεκτονικό και κοινωνικό αντικείμενο
Η isnotgallery και το Almyra παρουσιάζουν τη νέα ομαδική έκθεση του καλοκαιριού
Η έκθεση φέρει τον τίτλο "Προσωρινά για Πάντα / Temporary Forever"
ETKO Street Art Walk: Μία μοναδική βραδινή εμπειρία!
Το ETKO ανοίγει τη Συλλογή Street Art του στο κοινό για μια μοναδική βραδινή εμπειρία
Προσωρινά για Πάντα | Temporary Forever: Η isnotgallery και το Almyra παρουσιάζουν τη νέα ομαδική έκθεση του καλοκαιριού
Σύμφωνα με το concept της φετινής έκθεσης, το καλοκαίρι δεν μένει ποτέ, αλλά επιστρέφει, τακτικά, αξιόπιστα
Το Graphic Stories Vol.12 συνεχίζει το ταξίδι του στην Πάφο
Προβολή ντοκιμαντέρ, διεθνής έκθεση αφίσας και δημιουργικά εργαστήρια στο Μέρος Β΄ του 12ου ConFest Οπτικής Επικοινωνίας
«ΜΟΪΚΑΝΕΣ»: έκθεση φωτογραφίας του Νικόλα Λουκά στο Serena στον Πρωταρά
H έκθεση παρουσιάζει την τοπική κοινωνική πρακτική μέσα από μια ενιαία φωτογραφική έκθεση με installation
Applied Nostalgia: Το Βελιγράδι συναντά τη Λευκωσία μέσα από 40 φωτογραφίες
Η έκθεση αποτελεί καρπό της συνεργασίας του Σέρβου φωτογράφου Νεμάνια Γιοβάνοβιτς και του Κύπριου φωτογράφου Γεώργιου Χαραλάμπους
Οι «Μοϊκάνες» του Νικόλα Λουκά γίνονται έκθεση φωτογραφίας στον Πρωταρά
Μια ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση φωτίζει το ιδιαίτερο έθιμο των νεαρών των Κοκκινοχωριών λίγο πριν την κατάταξή τους στην Εθνική Φρουρά
H eins gallery αποχαιρετά τη σεζόν με μία όμορφη έκθεση και μία γιορτή
Παράταση έκθεσης: Λεόντιος Τουμπουρής, A disappearing act, an erroneous camouflaging
H πρώτη φορητή μίνι γκαλερί στην Κύπρο, έκανε την εμφάνισή της
Η πρώτη Γκαλερί σε Μικρογραφία στην Κύπρο - Maison des Arts έκανε την πρώτη της δημόσια της εμφάνιση στο RuesCineArt 2026