Δημοσιεύτηκε στις 10 Μαρτίου 2021
Το μήνυμα ότι η λεκτική και ψυχολογική βία είναι μια ιδιαίτερα ύπουλη μορφή βίας, που αφήνει ανεξίτηλα σημάδια στις ψυχές των θυμάτων, για αυτό και πρέπει να πονικοποιηθεί, έστειλε η καταξιωμένη ηθοποιός Ζέτα Δούκα, η οποία συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Σταθερά μαζί, μπορούμε να βάλουμε όλοι ένα τέλος», που διοργάνωσε η βουλευτής του ΔΗΣΥ Λεμεσού, Δρ Ελένη Σταύρου.
Η Ζέτα Δούκα έκανε λόγο για θεσμικό κενό και την ανάγκη μιας εκ βάθρων αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, τονίζοντας παράλληλα ότι πέραν της παρότρυνσης των θυμάτων να σπάσουν τη σιωπή τους, θα πρέπει να υπάρξουν και αλλαγές που θα διευκολύνουν τη διαδικασία της κατάθεσης, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην επαναθυματοποιούνται.
Φέρνοντας ως παράδειγμα τη δική της καταγγελία, αποκάλυψε ότι προ ημερών, όταν κλήθηκε από το Πειθαρχικό Συμβούλιο Ελλήνων Ηθοποιών να καταθέσει εγγράφως τα όσα η ίδια κατηγορεί το Γιώργο Κιμούλη, έζησε ξανά τον εφιάλτη, με το σώμα της να αντιδρά και την ίδια να ξεσπά σε αναφιλητά.
«Όση ώρα έγραφα την κατάθεση μου ήθελα να κάνω εμετό, ενώ συνεχώς μου έρχονταν δάκρυα στα μάτια και ένιωθα ότι το βίωνα ξανά» είπε χαρακτηριστικά η Ζέτα Δούκα, υποδεικνύοντας ωστόσο πως όταν έχεις την αλήθεια, πρέπει να τολμάς και να είσαι έτοιμος να την φανερώσεις.
Η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δρ Ελένη Σταύρου, αφού ευχαρίστησε την Ελληνίδα ηθοποιό για τη συμμετοχή της στη διαδικτυακή συνάντηση, απηύθυνε το δικό της μήνυμα, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση να συνεχίσει να αγωνίζεται για την καλλιέργεια της κουλτούρας της μη συγκάλυψης. Αυτό, κατέληξε, θα γίνει μόνο μέσα από το δρόμο της αλήθειας και της ενότητας, ο οποίος περνά μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.
Σχετικά
Η θεατρική περφόρμανς «soul under construction» στο Ξυδάδικο
Η παράσταση διερευνά τη σχέση των ανθρώπων με τον αστικό χώρο που αλλάζει διαρκώς,
"Ούλλα Ανάποδα": Η νέα κωμωδία της θεατρικής ομάδας Παρωδία υπόσχεται γέλια μέχρι δακρύων
Μία νέα, ανατρεπτική φαρσοκωμωδία
Το Θέατρο ΡΟΗ ανεβάζει παράσταση στο ιστορικό Teatro Circo
Η συγκεκριμένη παρουσία, σημειώνει το Θέατρο Ροή, αποτελεί τη δεύτερη συμμετοχή της ομάδας στον εν λόγω θεατρικό οργανισμό
Ο Τσούβι επιστρέφει με εξωγήινο Stand up comedy, επίκαιρο όσο ποτέ…
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας επιστρέφει στο νησί μας για τρεις παραστάσεις, με ένα ολοκαίνουριο σόου
Βραβεία Θεάτρου ΘΟΚ για το έτος 2025: Οι υποψηφιότητες
Θα απονεμηθεί για πρώτη φορά, σύμφωνα με την εξαγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου, το Βραβείο «Νίκος Χαραλάμπους»
Αντικριστό: Η νέα καλοκαιρινή θεατρική παράσταση του Φώτη Γεωργίδη
Μετά την περσινή ΦΟΥΚΟΥ, ο Φώτης Γεωργίδης επανέρχεται με τη νέα του κοινωνική σάτιρα
Ο Μάιος μάς πάει θέατρο: 15 παραστάσεις που αξίζει να δεις
Κωμωδίες, δυνατά δράματα, κλασικά έργα, σύγχρονες φωνές και μουσικοθεατρικές παραγωγές γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου με ιστορίες που συγκινούν, προβληματίζουν και ψυχαγωγούν
Ο Δήμος Πάφου παρουσιάζει τον νέο κύκλο εκδηλώσεων «Ημέρες Θεάτρου»
O Δήμος στηρίζει και φιλοξενεί αξιόλογες θεατρικές παραγωγές από την Κύπρο και την Ελλάδα
Ίων του Ευριπίδη: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για την καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ
Σκηνοθεσία - Μετάφραση - Δραματουργική επεξεργασία Θωμάς Μοσχόπουλος
«Ο τόπος εν οι άνθρωποι»: Παρουσίαση Θεατρικών Εργαστηρίων στις Ορεινές Κοινότητες: Φοινί, Κυπερούντα και Λάνια
Με πρωτοβουλία του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου
Οι Sooshi Mango, το viral φαινόμενο των social media, έρχονται για πρώτη φορά στη Λεμεσό
Η Λεμεσός υποδέχεται ένα από τα πιο viral φαινόμενα της σύγχρονης κωμωδίας
Η Φάλαινα: Μόλις άνοιξαν νέες καλές θέσεις για να παρακολουθήσετε τη συγκλονιστική παράσταση στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
Είναι η παράσταση που εδώ και δυο χρόνια είναι sold out στην Αθήνα.