Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2021
Την Τετάρτη αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ αλλά από την Τρίτη και μετά οι συγκεντρώσεις της σκόνης αναμένεται να αυξηθούν στην Κύπρο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας.
Επίσης, προβλέπεται μεμονωμένη βροχόπτωση σε περιοχές της Κύπρου.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη, αλλά από την Τρίτη και μετά οι συγκεντρώσεις της σκόνης αναμένεται να αυξηθούν.
Σήμερα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία, από το μεσημέρι και μετά, ενδέχεται να δώσει μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και το απόγευμα στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και στα προσήνεμα μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ενώ τοπικά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.
Την Δευτέρα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία, από το μεσημέρι και μετά, ενδέχεται να δώσει μεμονωμένη ελαφρά βροχή.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές, βροχές, αργά το απόγευμα και νωρίς το βράδυ.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη αναμένεται μικρή άνοδος, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Πέφτει απότομα απόψε η θερμοκρασία στο εσωτερικό – Αναμένονται χιόνια και παγετός στα ορεινά
Η πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα μέχρι στιγμής, αναμένεται να είναι η αποψινή
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές που «σπάνε ρεκόρ» επισκεψιμότητας στην Κεντρική Ευρώπη
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς!
Αυτή η ασιατική πρωτεύουσα είναι η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς, σύμφωνα με τους ντόπιους.
Απονεμήθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας για τις εκδόσεις του έτους 2024
Απονεμήθηκαν χθες βράδυ τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη διάκριση που αποδίδεται σε λογοτέχνες από την πολιτεία.
Το Σίγμα φέρνει την μεγάλη οθόνη στο σπίτι μας και φέτος τις γιορτές
Μαγικοί κόσμοι που ξεδιπλώνονται στην οθόνη μας… Αγαπημένοι ήρωες που μας ταξιδεύουν. Συναισθήματα που μας παρασέρνου
Πρωτοχρονιά: Οι πιο εντυπωσιακοί Ευρωπαϊκοί προορισμοί για να υποδεχτείτε τον νέο χρόνο
Από τα γυαλιστερά φώτα μέχρι τις μουσικές στις πλατείες, η αλλαγή του χρόνου είναι η ιδανική αφορμή για ένα ταξίδι που θα μείνει για πάντα στη μνήμη σας!
Eurovision 2026: Πρώτες εικόνες από την εντυπωσιακή σκηνή της διοργάνωσης
Oι πρώτες εικόνες αρκούν για να σκιαγραφήσουν τη φιλοσοφία του φετινού σκηνικού
Οι 10 καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζει να δεις
Στολίδια, λαμπιόνια και το τζάκι αναμμένο με μια χριστουγεννιάτικη ταινία να παίζει στην τηλεόραση
Άστατος καιρός με μεμονωμένες βροχές και πιθανό χιόνι στα ορεινά
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
3 αναπάντεχοι προορισμοί στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε τα Χριστούγεννα
Χιονισμένα τοπία, μεσαιωνικά σοκάκια και ουρανοί γεμάτοι φως σε τρεις απρόσμενους χριστουγεννιάτικους προορισμούς της Ευρώπης.
Άστατος καιρός με ενισχυμένους ανέμους - Πιθανό χιόνι απόψε στο Τρόοδος
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από την Τετάρτη, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας.
Πότε θα είναι κλειστές οι τράπεζες κατά την εορταστική περίοδο
Oι επικείμενες αργίες για τις γιορτές