Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2021
Η παραλλαγή του κορωνοϊού που αρχικά εντοπίστηκε το Σεπτέμβριο στο Κεντ της ΝΑ Αγγλίας θα γίνει το επικρατέστερο στέλεχος του ιού σε όλο τον κόσμο, εκτίμησε η επικεφαλής του επίσημου δικτύου φορέων γονιδιωματικής ανάλυσης ιών στο Ηνωμένο Βασιλείου.
Μιλώντας σε podcast του BBC, η καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας και Μικροβιολογίας στο Κέμπριτζ Σάρον Πίκοκ, που είναι και διευθύντρια της Κοινοπραξίας Γονιδιωματικής Ανάλυσης ΗΒ, είπε ότι το βρετανικό στέλεχος «έχει σαρώσει» στη Βρετανία και ότι με βάση την αυξημένη έως και κατά 70% μεταδοτικότητά του αναμένει πως «πρόκειται να σαρώσει και στον κόσμο, κατά πάσα πιθανότητα».
Πρόσθεσε ότι η υψηλή μεταδοτικότητα μεταλλάξεων του κορωνοϊού θα δημιουργεί δυσκολίες στην αντιμετώπισή του για αρκετά χρόνια. «Όταν καταφέρουμε να ελέγξουμε τον ιό ή όταν μεταλλαχθεί από μόνος του σε μορφή που δεν θα είναι μολυσματική, που δεν θα προκαλεί νόσηση, τότε θα μπορούμε να σταματήσουμε να ανησυχούμε για αυτόν τον ιό. Αλλά νομίζω, κοιτώντας στο μέλλον, ότι θα αναλύουμε γονιδιωματικές αλληλουχίες για χρόνια. Θα το κάνουμε αυτό ακόμα σε δέκα χρόνια από τώρα, κατά την άποψή μου», είπε η καθηγήτρια Πίκοκ.
Πρόσθεσε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια φαίνεται να λειτουργούν καλά έναντι των βασικών παραλλαγών του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Σχετικά
Aεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων και θα δώσει voucher €50
Δέσμευση της, να συνεχίσει να κάνει το ταξίδι προσιτό για όλους.
Πόσο εύκολα το ChatGPT μπορεί να καταστρέψει τις διακοπές μας
Τραγικά λάθη στον ταξιδιωτικό προγραμματισμό το αποδεικνύουν.
Η Aegean αναπροσαρμόζει τις τιμές των εισιτηρίων της, λόγω κόστους καυσίμων
Η AEGEAN προχωρά σε αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων, τα οποία θα κινηθούν σε σχετικά περιορισμένα επίπεδα, από 7 έως 8%
Το Πάσχα βρίσκει τη θέση του δίπλα στη θάλασσα
Μια πασχαλινή εμπειρία γεμάτη γεύσεις, παραδόσεις και οικογενειακές στιγμές στη Λεμεσό
Εκεί που ζεις φθηνά και δουλεύεις από παντού: Η καλύτερη πόλη της Ευρώπης για digital nomads
Η ευρωπαϊκή πόλη που κατακτά τους digital nomads και γιατί όλοι μετακομίζουν εκεί
Top ξενοδοχεία για Πάσχα σε Κύπρο και Ελλάδα, με προνομιακές τιμές
Πασχαλινές Αποδράσεις με τη Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα!
Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο το 2026
Η Φινλανδία στην κορυφή για 9η χρονιά. Ποιες χώρες ξεχωρίζουν, γιατί οι Σκανδιναβοί προηγούνται και πού κατατάσσεται η Κύπρος και η Ελλάδα στη λίστα
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη