Eating News , Εστιατόρια

Όλες οι τάσεις στον χώρο της μπύρας για το 2021

Ακόμα και μέσα στην πανδημία, η τέχνη της μπύρας διαρκώς εξελίσσεται.

Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2021

Παρά την πανδημία, ο τομέας της ζυθοποιίας δεν επαναπαύεται στα ίδια προϊόντα και αναπροσαρμόζεται για ένα πιο εξειδικευμένο κοινό που δε διστάζει να πειραματιστεί με νέες γεύσεις. Ακόμα και το 2021, η θρησκεία της καλής μπύρας διαφέρει από χώρα σε χώρα, από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ και από μπαρ σε μπαρ, τα οποία ανυπομονούμε να ανοίξουν σύντομα, έστω και σε εξωτερικούς χώρους.

Γι’ αυτό, το ισπανικό Esquire έκανε μια λίστα με τις μπύρες που θα κερδίσουν έδαφος το 2021.

Μη αλκοολούχες μπύρες
Οι μη-αλκοολούχες μπύρες παρουσίασαν έντονη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια. Καλοφτιαγμένες και υγιεινές, σε βαθμό που βελτιώνουν και τις διατροφικές μας συνήθειες. «Αρκετές μπύρες έχουν φυτικές ίνες και υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης, όπως η παλατινόζη, με εξαιρετικά θρεπτικά και υγιή πλεονεκτήματα» δηλώνει o Antonio Fumanal, ζυθοπαραγωγός της Ambar. «Στην Ισπανία, οι μη-οινοπνευματώδεις μπύρες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 8% της αγοράς σε σύγκριση με το 1% στην Ευρώπη ή στον υπόλοιπο κόσμο» αποσαφηνίζει ο Jaume Alemany, Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της Damm.

Υπέρ-αλκοολούχες μπύρες
«Οι ποικιλίες θα αυξηθούν, και μαζί τους εκείνες με υψηλή αλκοολική περιεκτικότητα, όπως η Imperial Stout, αποθηκευμένη σε βαρέλια καστανιάς και φτιαγμένη από μοριακό ζεύγη, με 11% περιεκτικότητα σε αλκοόλ» επισημαίνει ο Alemany.

Μπύρες με ουίσκι
Η προέλευση ενός καλού ουίσκι είναι ουσιαστικά μια καλή μπύρα χωρίς πίκρα. «Το ότι και τα δύο προϊόντα αλληλεπιδρούν ξανά είναι ένα περίεργο πείραμα. Πολλοί ζυθοποιοί έχουν δείξει ότι μπορούν να συνυπάρξουν, αλλά, πέρα ​​από την περιέργεια, δεν υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις. Ζήσαμε εκείνη τη στιγμή πριν από χρόνια και θέλαμε να κυκλοφορήσουμε μια μπύρα με βότκα. Μάθαμε πολλά, αν και η ιδέα δεν ήταν πλήρως κατανοητή» παραδέχεται ο Fumanal.

Μπύρες με CBD
Για τον Fumanal «απομένει να αποδειχθεί ότι η κανναβιδιόλη (CBD) παρέχει θετικά χαρακτηριστικά στην μπύρα, πέρα ​​από το γεγονός ότι ορισμένοι καταναλωτές ενδέχεται να τη συγχέουν με τις ψυχαγωγικές επιπτώσεις της τετραϋδροκανναβινόλης (THC)».

Μπύρες με ΙΡΑ & ΝΕΙΡΑ
«Τα IPA έφεραν ένα νέο σύμπαν αρωμάτων και προκλήσεων στους ζυθοποιούς, τόσο κατά τη δοκιμή τους όσο και κατά την παρασκευή τους. Για φέτος, προετοιμάζουμε κάτι νέο, με νέους τρόπους ενσωμάτωσης του λυκίσκου. Θα δούμε μπύρες με NEIPA, αν και δεν πιστεύουμε ότι θα γίνουν κυρίαρχες στην αγορά» εκτιμάει ο Enrique Torquet, Διευθυντής Επικοινωίας της Ambar.

Το NEIPA, μια παραλλαγή της κατηγορίας IPA, έγινε δημοφιλής στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτό, χάρη στον εξαιρετικά φρουτώδη, ελαφρώς πικρό και αναζωογονητικό του χαρακτήρα.

Μπύρες hard seltzer
Πρόκειται για μια καινοτόμο πρόταση που βασίζεται στη φυσική ζύμωση από ζαχαρότευτλα, αφήνοντας ένα άρωμα γεύσης που ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός νέου καταναλωτή με ολοένα και πιο εξελιγμένες προτιμήσεις.

Σχετικά

Ατζέντα
October 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close