Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2020
Φέτος, μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα συντροφιά με το Μουσείο Παραμυθιού, μέσα από τη δράση «Να σου πω ένα παραμύθι» Christmas Edition.
Τα Χριστούγεννα, η ωραιότερη εποχή του χρόνου, δεν είναι απλά μία χρονική περίοδος αλλά ένα δυνατό συναίσθημα που φωλιάζει στις καρδιές μας. Μέσα από αυτή τη γιορτή της αγάπης, της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ελπίδας το Μουσείο Παραμυθιού έρχεται να επεκτείνει τη δράση του «Να σου πω ένα παραμύθι» με τη χριστουγεννιάτικη εκδοχής της.
Η συγκεκριμένη δράση του Μουσείου Παραμυθιού ξεκίνησε εντελώς αυθόρμητα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης καταντίνας και πάνω από 80 αγαπημένοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, πολιτικοί και τραγουδιστές αφηγήθηκαν live μέσω της σελίδας του Μουσείου Παραμυθιού στο Facebook τα αγαπημένα τους παραμύθια σε χιλιάδες παιδάκια από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό.
Αυτά τα Χριστούγεννα, έχοντας ως πυξίδα του την αγάπη και την προσφορά, το Μουσείο Παραμυθιού έρχεται για να γίνει η «ευχάριστη είδηση» των ημερών. Παίρνοντας σκυτάλη από τη δράση μας «Να σου πω ένα παραμύθι» συνεχίζουμε τα παραμύθια μέσω της σελίδας μας στο Facebook ολόκληρο τον Δεκέμβριο.
>> «Να σου πω ένα παραμύθι» Christmas Edition
Η νέα δράση του Μουσείου Παραμυθιού, από την 1η μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου μας καλεί να ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και το τέλος του χρόνου με ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, από γνωστά και οικεία μας πρόσωπα. Αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, παρουσιαστές, ηθοποιοί και πρόσωπα-έκπληξη θα διαβάζουν καθημερινά στα παιδιά μας όμορφες χριστουγεννιάτικες ιστορίες μέσα από βίντεο που θα ανεβαίνουν στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook.
>> «Αυτά τα Χριστούγεννα.... δωρίζω βιβλία!»
Παράλληλα, με τη δράση του Μουσείου Παραμυθιού «Να σου πω ένα παραμύθι» Christmas Edition πραγματοποιείται και η καμπάνια «Αυτά τα Χριστούγεννα.... δωρίζω βιβλία!» στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι αφηγητές των παραμυθιών, χαρίζοντας τα βιβλία που θα διαβάσουν στα παιδιά. Καθημερινά στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook θα αναρτάται το βίντεο του εκάστοτε αφηγητή που θα διαβάζει ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Στη συνέχεια θα καλούνται παιδιά, γονείς και φίλοι του Μουσείου να γράψουν κάτω στα σχόλια του βίντεο τις δικές τους χριστουγεννιάτικες ευχές. Στη συνέχεια, μετά από κλήρωση, ένα παιδάκι θα κερδίζει το συγκεκριμένο βιβλίο το οποίο θα του στέλνει προσωπικά ο αφηγητής του παραμυθιού μαζί με την αφιέρωσή του.
Στόχος της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι να στηρίξουμε τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, όλους εκείνους τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για τη δημιουργία, τη συγγραφή, την εικονογράφηση, την παραγωγή και την έκδοση ενός βιβλίου. Όλους αυτούς που μας ταξιδεύουν και μας χαρίζουν γενναιόδωρα πλουμιστούς κόσμους και εικόνες που τώρα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας τις χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
Αυτή την γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων το Μουσείο Παραμυθιού καλεί τον καθένα από εσάς να προσφέρει ως δώρο στα αγαπημένα του πρόσωπα ένα βιβλίο το οποίο είτε θα αγοράσει, είτε βρίσκεται σε κάποιο ράφι της βιβλιοθήκης του ή είναι ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού.
Από την 1η μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου τα παραμύθια θα μας κρατήσουν συντροφιά μέσα από τις σελίδες του Μουσείου στα social media προσφέροντας απλόχερα χαμόγελα και ευχές.
Συντονιστείτε με το Μουσείο Παραμυθιού για να ενημερώνεστε καθημερινά για όλες τις δράσεις, εξελίξεις αλλά και τις εκπλήξεις που έρχονται.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους συντροφιά με το Μουσείο Παραμυθιού.
Σχετικά
Το Valou Beach Party επιστρέφει και η γιαγιά Νίτσα δεν δέχεται «όχι»
Το φιλανθρωπικό beach party δίνει ραντεβού την 1η Αυγούστου 2026 στον Ποταμό Λιοπετρίου, έχοντας ήδη κερδίσει το κοινό με ένα απολαυστικό βίντεο
Το Παλαιχώρι φορά τα καλοκαιρινά του και σας περιμένει για ένα αξέχαστο σαββατοκύριακο!
Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουλίου, το Παλαιχώρι γίνεται ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, γεμάτες διασκέδαση, δροσιά και όμορφες στιγμές.
Weekend Agenda: 16 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Συναυλίες, θερινός κινηματογράφος, φεστιβάλ, θέατρο, παραδοσιακά γλέντια και καλοκαιρινά πάρτι συνθέτουν το πρόγραμμα του τριημέρου 17-19 Ιουλίου σε κάθε γωνιά του νησιού.
Η Γιόλου σε προσκαλεί σε ένα καλοκαίρι γεμάτο παράδοση, μουσική και όμορφες εκδηλώσεις
Η κοινότητα ανακοίνωσε το πρόγραμμα με τις καλοκαιρινές της εκδηλώσεις
Το Κοιλάνι φοράει τα γιορτινά του και μας προσκαλεί σε ένα καλοκαίρι γεμάτο παράδοση, μουσική και γεύσεις
Από θεατρικές παραστάσεις και μουσικές βραδιές μέχρι το Διεθνές Φεστιβάλ Animation και τη μεγάλη γιορτή Αφάμια, το Κοιλάνι ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.
Εκδήλωση με θέμα: Η άγνωστη ιστορία των ασυνόδευτων παιδιών της Κύπρου το 1974 και το ψυχολογικό αποτύπωμα του ξεριζωμού
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αργύρης Ιωάννου.
Lakatameia River Walk 2026: Αναζητούνται μουσικοί και μπάντες για μια ξεχωριστή βραδιά στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου
Ο Δήμος Λακατάμειας απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε μουσικούς και συγκροτήματα να συμμετάσχουν στο Lakatameia River Walk
To street party στο χωριό που δεν πρέπει να χάσεις
«Street Vibes στο χωρκόν»… και φέτος!
Το μεγάλο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου επιστρέφει στo Δρόμο
Μετά από 2 χρόνια, το διάσημο παζαράκι επιστρέφει στη Λευκωσία
Η Παγκόσμια Ημέρα IPA γιορτάζεται στη Λευκωσία με μοναδικές craft beer εμπειρίες
Πέντε ξεχωριστά IPA flights, αγαπημένες craft ετικέτες και μια βραδιά αφιερωμένη στους λάτρεις της μπύρας, την Πέμπτη 6 Αυγούστου στο Brewfellas.
Τα Κελοκέδαρα γιορτάζουν με τον Στέφανο Πελεκανή σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και παράδοση
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κελοκεδάρων φιλοξενεί την ετήσια χοροεσπερίδα του με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Κύπριο ερμηνευτή και ένα αυθεντικό κυπριακό γλέντι.
Aperitivo Evenings στο Vetrina: Η πιο απολαυστική καλοκαιρινή βραδιά επιστρέφει
DJ beats, live cooking και signature Campari cocktails συνθέτουν μια ξεχωριστή εμπειρία την Τετάρτη 29 Ιουλίου, από τις 20:00