Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2020
Φέτος, μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα συντροφιά με το Μουσείο Παραμυθιού, μέσα από τη δράση «Να σου πω ένα παραμύθι» Christmas Edition.
Τα Χριστούγεννα, η ωραιότερη εποχή του χρόνου, δεν είναι απλά μία χρονική περίοδος αλλά ένα δυνατό συναίσθημα που φωλιάζει στις καρδιές μας. Μέσα από αυτή τη γιορτή της αγάπης, της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ελπίδας το Μουσείο Παραμυθιού έρχεται να επεκτείνει τη δράση του «Να σου πω ένα παραμύθι» με τη χριστουγεννιάτικη εκδοχής της.
Η συγκεκριμένη δράση του Μουσείου Παραμυθιού ξεκίνησε εντελώς αυθόρμητα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης καταντίνας και πάνω από 80 αγαπημένοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, πολιτικοί και τραγουδιστές αφηγήθηκαν live μέσω της σελίδας του Μουσείου Παραμυθιού στο Facebook τα αγαπημένα τους παραμύθια σε χιλιάδες παιδάκια από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό.
Αυτά τα Χριστούγεννα, έχοντας ως πυξίδα του την αγάπη και την προσφορά, το Μουσείο Παραμυθιού έρχεται για να γίνει η «ευχάριστη είδηση» των ημερών. Παίρνοντας σκυτάλη από τη δράση μας «Να σου πω ένα παραμύθι» συνεχίζουμε τα παραμύθια μέσω της σελίδας μας στο Facebook ολόκληρο τον Δεκέμβριο.
>> «Να σου πω ένα παραμύθι» Christmas Edition
Η νέα δράση του Μουσείου Παραμυθιού, από την 1η μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου μας καλεί να ξεκινήσουμε την αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα και το τέλος του χρόνου με ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, από γνωστά και οικεία μας πρόσωπα. Αγαπημένοι μας καλλιτέχνες, παρουσιαστές, ηθοποιοί και πρόσωπα-έκπληξη θα διαβάζουν καθημερινά στα παιδιά μας όμορφες χριστουγεννιάτικες ιστορίες μέσα από βίντεο που θα ανεβαίνουν στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook.
>> «Αυτά τα Χριστούγεννα.... δωρίζω βιβλία!»
Παράλληλα, με τη δράση του Μουσείου Παραμυθιού «Να σου πω ένα παραμύθι» Christmas Edition πραγματοποιείται και η καμπάνια «Αυτά τα Χριστούγεννα.... δωρίζω βιβλία!» στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι αφηγητές των παραμυθιών, χαρίζοντας τα βιβλία που θα διαβάσουν στα παιδιά. Καθημερινά στη σελίδα του Μουσείου στο Facebook θα αναρτάται το βίντεο του εκάστοτε αφηγητή που θα διαβάζει ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Στη συνέχεια θα καλούνται παιδιά, γονείς και φίλοι του Μουσείου να γράψουν κάτω στα σχόλια του βίντεο τις δικές τους χριστουγεννιάτικες ευχές. Στη συνέχεια, μετά από κλήρωση, ένα παιδάκι θα κερδίζει το συγκεκριμένο βιβλίο το οποίο θα του στέλνει προσωπικά ο αφηγητής του παραμυθιού μαζί με την αφιέρωσή του.
Στόχος της συγκεκριμένης καμπάνιας είναι να στηρίξουμε τον μαγικό κόσμο των βιβλίων, όλους εκείνους τους ανθρώπους που δίνουν την ψυχή τους για τη δημιουργία, τη συγγραφή, την εικονογράφηση, την παραγωγή και την έκδοση ενός βιβλίου. Όλους αυτούς που μας ταξιδεύουν και μας χαρίζουν γενναιόδωρα πλουμιστούς κόσμους και εικόνες που τώρα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας τις χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ άλλοτε.
Αυτή την γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων το Μουσείο Παραμυθιού καλεί τον καθένα από εσάς να προσφέρει ως δώρο στα αγαπημένα του πρόσωπα ένα βιβλίο το οποίο είτε θα αγοράσει, είτε βρίσκεται σε κάποιο ράφι της βιβλιοθήκης του ή είναι ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού.
Από την 1η μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου τα παραμύθια θα μας κρατήσουν συντροφιά μέσα από τις σελίδες του Μουσείου στα social media προσφέροντας απλόχερα χαμόγελα και ευχές.
Συντονιστείτε με το Μουσείο Παραμυθιού για να ενημερώνεστε καθημερινά για όλες τις δράσεις, εξελίξεις αλλά και τις εκπλήξεις που έρχονται.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους συντροφιά με το Μουσείο Παραμυθιού.
Σχετικά
Κατακλυσμός Λάρνακας 2026: Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή
Τα πιο δυνατά live θα δοθούν δίπλα στην παραλία Φοινικούδων
Ο Stavros Flatley επιστρέφει για ακόμη μία τρελή βραδιά στην Κύπρο
Το viral δίδυμο που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του The Meeting Bar για ένα live γεμάτο χορό, γέλιο και… χαμό.
Το Circus Atmosphere έρχεται στο Παραλίμνι
Από 22 Μαΐου ξεκινά το πιο εντυπωσιακό υπερθέαμα της χρονιάς!
«Heart’s Sacred Touch»: Περφορμανς της Αριάννας Οικονόμου για την ομορφιά και την πνευματικότητα
Στον πυρήνα του έργου βρίσκεται η ανάγκη για γαλήνη και η θεραπευτική δύναμη της δημιουργικότητας
Επιστρέφει το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου (για καλό σκοπό)
Με νέα και μεταχειρισμένα βιβλία και τιμές από 1-5 ευρώ
Ένα εργαστήρι "Για τις γιαγιάδες μας" (Vol.2) από την ομάδα Γιασεμίν
Βιωματικό Εργαστήρι Kυανοτυπίας και Αφήγησης
Week Agenda: Τα 10 καλύτερα πράγματα που θα γίνουν στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Από τον Ζαμπέτα και τον Νταλάρα μέχρι φλαμένκο, θερινό σινεμά και ξεχωριστές θεατρικές παραστάσεις, οι επόμενες μέρες φέρνουν μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εξόδους του Μαΐου
Weekend Agenda: 40 όμορφες εκδηλώσεις για ένα σαββατοκύριακο γεμάτο επιλογές στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, φεστιβάλ, παιδικές δράσεις, street parties και καλοκαιρινά openings δίνουν ρυθμό σε ένα από τα πιο γεμάτα weekends της σεζόν.
Το 3rd Kourion 3x3 Charity Basketball Tournament & Family Fun Day έρχεται το Σάββατο, 23 Μαΐου
«Παίζουμε για τη Συμπερίληψη»
Η Πάφος γιορτάζει τον Κατακλυσμό 2026: Όλα όσα θα γίνουν-Οι καλλιτέχνες που θα απολαύσουμε
Τετραήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου με θέατρο σκιών, λαϊκό τραγούδι, χορευτικά συγκροτήματα και μια μεγάλη συναυλία με αγαπημένη τραγουδίστρια
Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000: Πού θα στηθεί η φετινή γιορτή για την προστασία της φύσης
Σε Ακάμα και Κρήτου Τέρα, με πολλές δραστηριότητες