5 (υπέροχες) ιδέες για να γεμίσεις το κρουασάν σου

Θα απογειώσεις τη γεύση σου!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2020

Μπορεί το καλό κρουασάν βουτύρου να είναι πεντανόστιμο ακόμα και σκέτο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει ακόμα πιο νόστιμο...

Επειδή, όμως, ο διάσημος σεφ Άκης Πετρετζίκης θέλει διαρκώς να μοιράζεται μαζί μας έξυπνες ιδέες για να κάνουμε τις ημέρες μας ακόμα πιο νόστιμες, σκέφτηκε και συγκέντρωσε 5 σούπερ γεμίσεις που θα μεταμορφώσουν το κρουασάν σε ένα απίθανο γλυκό ή αλμυρό σνακ.

Τι λες, πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας;

Γέμιση #1: Με τυρί και γαλοπούλα
Κόβουμε το κρουασάν στη μέση κατά μήκος. Απλώνουμε μια φέτα τυρί και μια φέτα γαλοπούλα βραστή κατά μήκος στη βάση του κάθε κρουασάν (αν χρειαστεί, μπορούμε να κόψουμε ή να διπλώσουμε τις φέτες). Από πάνω βάζουμε ένα φύλλο μαρουλιού το οποίο προηγουμένως έχουμε πλύνει και στεγνώσει ταμπονάροντάς το με λίγο απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καπακώνουμε με την πάνω πλευρά του κρουασάν και απολαμβάνουμε!

Γέμιση #2: Με πραλίνα φουντουκιού
Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού λίγη πραλίνα φουντουκιού (έτοιμη ή σπιτική) με λίγο ψιλοκομμένο φουντούκι. Με ένα κουτάλι, απλώνουμε τη γέμιση στις βάσεις των κρουασάν. Καπακώνουμε και σερβίρουμε.

Γέμιση #3: Με μαρμελάδα φράουλα
Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος. Απλώνουμε λίγη μαρμελάδα φράουλα (έτοιμη ή σπιτική) -ή οποιαδήποτε μαρμελάδα της αρεσκείας μας- τις βάσεις των κρουασάν και καπακώνουμε. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Γέμιση #4: Με κρέμα πατισερί
Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος και απλώνουμε στη βάση τους λίγη κρέμα πατισερί. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.  

Γέμιση #5: Με καπνιστό σολομό και τυρί κρέμα
Κόβουμε τα κρουασάν στη μέση κατά μήκος.  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο πιπέρι. Απλώνουμε στη βάση των κρουασάν μας το μείγμα του τυριού. Μοιράζουμε τον καπνιστό σολομό από πάνω, καπακώνουμε και απολαμβάνουμε.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close