Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020
Κίτρινη προειδοποίηση για μεμονωμένες καταιγίδες εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου.
Η προειδοποίηση είναι σε ισχύ σήμερα Πέμπτη (19/11) η ώρα 4 το απόγευμα μέχρι και αύριο Παρασκευή (20/11) στις 4 το απόγευμα.
Όπως αναφέρεται, ισχυρές καταιγίδες ενδέχεται να επηρεάσουν την περιοχή. Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει χαλάζι.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:
Ασθενής ύφεση δημιουργείται στην περιοχή της Ρόδου και κινείται νοτιοανατολικά επηρεάζοντας τον καιρό του επόμενου τριημέρου στην Ανατολική Μεσόγειο.
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά το πλείστον συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί και αργότερα στα νότια και δυτικά παράλια νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 βαθμούς στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο το πρωί ο καιρός θα είναι γενικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ενώ κυρίως στα παράλια πιθανό να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί, μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Αύριο το απόγευμα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι νοτιοδυτικοί και αργότερα βορειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με σποραδικές βροχές και πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας αλλά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Παρασκευής που είναι κοντά στα κανονικά για την εποχή. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα φέρουν μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα είναι λίγο ψηλότερη των κανονικών της εποχής.
Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε σχέση με την Κυριακή.
Σχετικά
Τίθεται σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση-Ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι και χαλάζι
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«The Sun»: Ένα ελληνικό νησί «κρυμμένο μυστικό» -«Δεν θέλεις να φύγεις από αυτόν τον τόπο»
Ιδιαίτερη διεθνή προβολή απολαμβάνουν οι Λειψοί στην Ελλάδα μέσα από εκτενές ταξιδιωτικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sun»
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την Κύπρο – Σε ισχύ Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Εαρινή Ισημερία 2026: Πότε είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης
Τι είναι η Εαρινή Ισημερία 2026 και πότε μπαίνει η Άνοιξη
Κίτρινη Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση το καιρού
Κυπριακό ξενοδοχείο ανάμεσα στα 100 καλύτερα παγκοσμίως στα TUI Global Hotel Awards 2026
Η λίστα διαμορφώνεται αποκλειστικά μέσα από τις αξιολογήσεις επισκεπτών, γεγονός που καθιστά τη διάκριση ακόμη πιο ουσιαστική
Οι 6 πιο εντυπωσιακές χώρες της Ευρώπης, για ταξίδια την άνοιξη
Από την ανθοκομική πανδαισία της Ολλανδίας και τη θρησκευτική μεγαλοπρέπεια της Ισπανίας, μέχρι τη γαλήνη της τοσκανικής υπαίθρου και τη γαλλική φινέτσα, η Γηραιά Ήπειρος μεταμορφώνεται την άνοιξη σε έναν απέραντο κήπο.
Αυτή η λειτουργία του Instagram που σταματά από τον Μάιο
Η συγκεκριμένη λειτουργία είχε ήδη απενεργοποιηθεί για ορισμένους χρήστες στην Αυστραλία
Κυπριακό Πάσχα στο μαγευτικό 5άστερο θέρετρο με θέα τη θάλασσα
Γιορτάστε το Πάσχα με βραβευμένο στυλ στο Columbia Beach Resort
Το "ύστατο χαίρε" στον Ανδρέα Μαυρομμάτη
Η επίσημη ανακοίνωση του Κοινοτικου Συμβουλίου Αγίου Ιωάννη Πιτσιλιάς
Travel + Leisure: Η Κύπρος ανάμεσα στα 50 καλύτερα μέρη για να επισκεφθείς το 2026
Στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς για adventurous travelers
Σε χειμωνιάτικο «μοτίβο» ο καιρός: Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την Κύπρο
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού