Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2020
Ενθαρρυντικά είναι τα νέα που ανακοινώνονται τις τελευταίες μέρες από τις φαρμακοβιομηχανίες που βρίσκονται στο στάδιο κλινικών μελετών για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αφού οι ενδείξεις που προκύπτουν είναι θετικές.
Με την ευκαιρία, υπενθυμίζεται ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει αναπτυχθεί πρωτοβουλία μέσω της Επιτρόπου για την Υγεία κας Στέλλας Κυριακίδου και έχουν ήδη υπογραφεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφωνίες με τις εταιρείες AstraZeneca, Pfizer/BioNTech, Johnson&Johnson και Sanofi Pasteur&GlaxoSmithKline Biologicals.
Η Κύπρος συμμετέχει ως κράτος μέλος και στις τέσσερις συμφωνίες που υπογράφηκαν μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει ήδη υποβάλει τις ποσότητες που της αναλογούν στην κάθε περίπτωση, δηλαδή 600,000 από την AstraZeneca, 200,000 από την Johnson&Johnson και 200,000 από την Pfizer/BioNTech (η εταιρεία Sanofi Pasteur&GlaxoSmithKline Biologicals δεν έχει ζητήσει ακόμα από τα κράτη να υποβάλουν παραγγελίες). Λόγω της διαφορετικής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται από την κάθε εταιρεία για την ανάπτυξη του εμβολίου, η απόφαση για υποβολή συμμετοχής σε όλες τις συμφωνίες με τον μέγιστο αριθμό που δικαιούται λήφθηκε ώστε και η Κύπρος να έχει στη διάθεσή της το ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο που θα αδειοδοτηθεί για κυκλοφορία, ταυτόχρονα με τα υπόλοιπα κράτη μέλη.
Παράλληλα, έχει ήδη καταρτιστεί πλάνο για τη διαδικασία του εμβολιασμού, ενώ, με τη συνεργασία και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό, έχουν καθοριστεί στη βάση αλγορίθμου, οι ομάδες πληθυσμού που θα κληθούν να εμβολιαστούν πρώτες.
Σχετικά
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες
Γνωστό κτήμα της Λευκωσίας αποκτά νέα εντυπωσιακή αίθουσα για γάμους
Μια νέα εποχή ξεκινά στο Κτήμα Κουσιουμή!
9 μεγάλες εικόνες από την Αφροδίτη της Λευκόλλας που επέστρεψε στον Πρωταρά
Μεγαλειώδης τελετή υποδοχής της Αφροδίτης της Λεύκολλας στον Πρωταρά
Η νέα εβδομάδα ξεκίνησε με πρεμιέρες στο ΣΙΓΜΑ
Τα προγράμματα που κάνουν δυναμική αρχή για τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Lidl και WWF επιτυγχάνουν σημαντικά ορόσημα στη βιώσιμη προμήθεια φοινικέλαιου
Έμπρακτη Δράση για Υπεύθυνη Προμήθεια
Η Ryanair ανακοίνωσε προσφορές για 15 προορισμούς, με τις τιμές να ξεκινούν από μόλις €14.99
Ετοιμάσου για υπέροχα φθινοπωρινά ταξίδια
Το ήσυχο ελληνικό νησί που αναμένεται να γίνει top τουριστικός προορισμός το 2027
Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν, ότι μετά την κινηματογραφική επιτυχία της «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, η Ιθάκη θα είναι από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς το 2027
The Deck: Εκεί όπου οι ξεχωριστές βραδιές αποκτούν νόημα
Το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις κάθε στιγμή
Η Cyprus Airways βάζει τον κόσμο σε mood ταξιδιού με εισιτήρια από €80 (μετ' επιστροφής)
Ετοιμάσου να ταξιδέψεις σε Ρώμη, Παρίσι, Μόναχο, Ηράκλειο κ.ά. με μόνο €80
5 λόγοι για να κάνεις διακοπές τον Σεπτέμβριο στο AYA Resort
Από το day pass μέχρι μια ονειρεμένη διαμονή