Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2020
Οι ταξιδιώτες της νέας εποχής μετά την πανδημία θα επιθυμούν να αποκτήσουν τις εμπειρίες των ντόπιων του προορισμού, να έρχονται σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και έθιμα καθώς και να δραπετεύουν από τους πολυσύχναστους αστικούς προορισμούς στη φύση και σε αγροτικές περιοχές που ενδέχεται να αποτελέσουν την πηγή πλούτου της τοπικής κοινότητας.
Οι διαπιστώσεις αυτές αναδεικνύονται σε έρευνα ταξιδιωτικών τάσεων του Euronews με τίτλο «Τα ταξίδια μετά το 2020:
Πώς θα είναι ο τουρισμός στη νέα πραγματικότητα», στην οποία μετέχουν κορυφαίοι ηγέτες και στοχαστές της τουριστικής βιομηχανίας.
Οι 6 κορυφαίες τάσεις που θα καταγραφούν στα ταξίδια μετά το 2020, σύμφωνα με την έρευνα, είναι…
-Τουρισμός στην άγρια φύση
-Νομαδικός τουρισμός: ταξίδια με τροχόσπιτο
-Οικολογικός τουρισμός: «cultivacations»
-Αυθεντικός τουρισμός: επαφή με την κοινότητα
-Τουρισμός Ευεξίας: καταφύγια μακροζωίας
-Συνειδητός τουρισμός
Η πανδημία ανάγκασε πολλούς να εργάζονται εξ αποστάσεως και με καινοτόμο ψηφιακό τρόπο. Μετά από μήνες καραντίνας, υπάρχει παγκόσμια δίψα για ανοικτούς χώρους και περιβάλλον χωρίς μόλυνση, ιδιαίτερα από ανθρώπους που ζουν σε πόλεις κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.
Ως αποτέλεσμα, η εικόνα των πολυτελών ταξιδιών έχει αλλάξει. Για παράδειγμα, όσοι μένουν σε πόλεις δεν μπορούν να δουν τον νυχτερινό ουρανό όπως θα έπρεπε, και έτσι η δυνατότητα να δει κανείς το Βόρειο Σέλας σε έναν καθαρό ουρανό έχει γίνει πολυτέλεια.Όπως και στην κρίση του 2009, όπου πολλές επιχειρήσεις με όχημα την ψηφιακή καινοτομία είχαν την ευκαιρία να αναπτυχθούν (Uber και TripAdvisor), έτσι και σήμερα είναι κατάλληλη εποχή για ξεκίνημα καλύτερων προοπτικών.
Η αειφορία είναι μια απόλυτη ανάγκη στις διακοπές και ο σύγχρονος ταξιδιώτης την επιδιώκει περισσότερο από ποτέ. Το γεγονός ότι η τουριστική βιομηχανία σταμάτησε έδειξε πώς ο πλανήτης μπορεί να ανακάμψει, με μεγάλη ταχύτητα, εάν το επιτρέψουμε.
Διαφαίνεται επίσης ανάδυση των ταξιδίων καθόλη τη διάρκεια του έτους, καθώς η μεγαλύτερη ελευθερία για εξ αποστάσεως εργασία θα συμβάλλει στην εξισορρόπηση των περιόδων εποχικότητας του τουρισμού, που δημιουργούσε προβλήματα σε δημοφιλείς προορισμούς προκαλώντας εντάσεις στους ντόπιους. Έτσι, οι νομάδες ταξιδιώτες θα συμβάλλουν στην επίλυση του υπερτουρισμού, που αποτελούσε σημαντικό πρόβλημα στο παρελθόν, καθώς θα συνδυάζουν την εργασία με την εξερεύνηση των προορισμών.
Ο υπεύθυνος τουρισμός θα αναδυθεί μέσα από την εξ αποστάσεως εργασία. Η απλή παρουσία στο εξωτερικό θα είναι ο υπεύθυνος εναλλακτικός τρόπος στην κράτηση ετήσιων διακοπών μίας εβδομάδας.
Σχετικά

10 από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία στην Κύπρο
Η μαγεία της Κύπρου μέσα από βίντεο και εικόνες

Aύγουστος στο βουνό: Last minute διακοπές, σε 20 μοναδικά καταλύματα!
Καλοκαιρινή εξόρμηση και διαμονή στα ορεινά της Κύπρου για δροσερές διακοπές

Καιρός: Στους 36°C σήμερα η θερμοκρασία – Σταδιακή άνοδος μέχρι την Πέμπτη
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ανηφορίζει και πάλι ο υδράργυρος: Ετοιμαστείτε για 40άρια την ερχόμενη εβδομάδα
Ο καιρός μέχρι τέλος Αυγούστου

Ανηφορίζει ξανά ο υδράργυρος - Στους 37 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Τα δικαιώματα των ταξιδιωτών σε πτήσεις, ενοικίαση αυτοκινήτου και ξενοδοχεία
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Η Ρώμη ανοίγει πολυτελές ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο
Το νέο ξενοδοχείο για σκύλους στο αεροδρόμιο της Ρώμης προσφέρει μασάζ, ιδιωτικούς κήπους και αρωματοθεραπεία

Υποχωρεί σταδιακά ο παρατεταμένος καύσωνας – «Ανάσα» δροσιάς από σήμερα
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

10+1 "μεγάλες" εικόνες από τον (φετινό) Δεκαπενταύγουστο στην Τήνο
Η φωτογράφος Έβελυν Φωσκόλου φωτογραφίζει προσκυνητές και επισκέπτες του νησιού στην κορύφωση του καλοκαιριού



Εναλλακτική διαδρομή για όσους θα εξορμήσουν στα βουνά
Οδηγίες από την Αστυνομία για χρήση εναλλακτικού δρομολογίου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας