Πάμε Ταξίδι , Guide

Οι Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βιέννης θα είναι και φέτος λόγος για να την επισκεφθείς

Θα στηθούν και φέτος, παρά την πανδημία

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020

Οι διεθνώς φημισμένες παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες Αγορές της Βιέννης θα πραγματοποιηθούν και εφέτος, παρά τους αυξανόμενους εδώ και εβδομάδες αριθμούς νέων μολύνσεων κορωνοϊού στην Αυστρία.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αρχές της αυστριακής πρωτεύουσας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πρόκειται να πραγματοποιηθεί και εφέτος το "Όνειρο Πάγου", η διαμόρφωση δηλαδή της τεράστιας πλατείας του Δημαρχείου Βιέννης σε παγοδρόμιο, το οποίο αναμένεται να υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες μικρούς και μεγάλους, από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου της νέας χρονιάς.

Γιορταστική ατμόσφαιρα για τα Χριστούγεννα υπάρχει στην Αυστρία από άκρου εις άκρον ήδη εβδομάδες νωρίτερα, με τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές, πολλές από τις οποίες εγκαινιάζονται και λειτουργούν ήδη από τα μέσα Νοεμβρίου.

Η Βιέννη θεωρείται "Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων" στην Ευρώπη, διαθέτοντας τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες χριστουγεννιάτικες αγορές, με κορυφαία εκείνη στην Πλατεία του Δημαρχείου της.

Αυτές οι αγορές κυριαρχούνται από χριστουγεννιάτικα αναμνηστικά, χειροποίητα δώρα και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δένδρο, αλλά και από το παραδοσιακό ζεστό γλυκό κρασί, ανάμικτο με διάφορα είδη τσαγιού, φρούτα και μπαχαρικά, ενώ παράλληλα, στις αυστριακές πόλεις και τα χωριά, διοργανώνονται εκδηλώσεις με παραδοσιακά έθιμα.

Οι υπηρεσίες της Αγορανομίας της αυστριακής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν το μεσημέρι ότι νωρίτερα ενέκριναν το σχέδιο πρόληψης που έχει καταρτιστεί για λογαριασμό του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βιέννης.

Το σχέδιο προβλέπει ειδικά μέτρα, όπως εκείνο -"το σημαντικότερο"- της υποχρεωτικής χρήσης της προστατευτικής μάσκας, τόσο από τους πωλητές στα κιόσκια των αγορών όσο και από τους επισκέπτες.

«Όπου και αν περπατούν οι άνθρωποι και όπου δεν καταναλώνουν είναι υποχρεωτικό να φέρουν την μάσκα, ενώ, όταν υπάρχει κατανάλωση στα τραπέζια, η μάσκα μπορεί να αφαιρεθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο εντεταλμένος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο γιατρός Χανς-Πέτερ Χούτερ.

Κατά την οργάνωση χριστουγεννιάτικης αγοράς και ανάλογα με το μέγεθος και την τοποθεσία της, πρέπει να διασφαλίζεται η προστασία της υγείας με τη χρησιμοποίηση διαφορετικών μέτρων, και όπως επισήμανε ο ίδιος, υπάρχουν γενικές προτάσεις, όπως κανονισμοί για δημιουργία μονόδρομου εντός της αγοράς, ή, όπου είναι απαραίτητο, περιορισμοί πρόσβασης.

Οι περιορισμοί πρόσβασης έχουν σκοπό να διασφαλίσουν έναν συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών, ενώ, πρόσθετες υπηρεσίες από πλευράς ενός διαχειριστή θα πρέπει επίσης να διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τα μέτρα, για την τήρηση των οποίων απαιτείται και η προσωπική ευθύνη.

Για τη διαμόρφωση των διαφόρων χριστουγεννιάτικων αγορών στη Βιέννη, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν στις 27 Οκτωβρίου και, σύμφωνα με τους κανονισμούς της αγοράς, πρέπει να εγγυηθούν την προστασία της υγείας των επισκεπτών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά

Ατζέντα
August 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close