Πάμε Ταξίδι , Guide

17 ταξιδιωτικοί προορισμοί για τους λάτρεις της σοκολάτας

Ο σοκολατοτουρισμός, είναι μία εξαιρετικά ανερχόμενη βιομηχανία

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2020

Συνήθως διαλέγουμε τον τουριστικό μας προορισμό έχοντας ως κριτήριο τον καιρό που θα συναντήσουμε, την οικονομική μας δυνατότητα για να καλύψουμε τα έξοδα, τα πολιτιστικά δρόμενα της πόλης, τα συναισθήματα που μπορεί να μας προκαλεί, ιδίως αν έχουμε βρεθεί εκεί στο παρελθόν. Τώρα δημιουργείται ένα καινούργιο είδος τουρισμού. Μετά τον αγροτουρισμό, τώρα έχουμε τον σοκολατοτουρισμό.

Ναι λοιπόν, ο σοκολατοτουρισμός, είναι μία εξαιρετικά ανερχόμενη βιομηχανία. Ο ταξιδιώτης αναζητεί φημισμένες φάρμες καλλιέργειας κακάο, διάσημες σοκολάτες, μουσεία με τα ανάλογα εκθέματα προκειμένου να διευρύνει τους ορίζοντες του, αλλά και την δυνατότητα να δοκιμάσει τα διαφορετικά είδη που υπάρχουν.

Η HuffPost, προτείνει λοιπόν 17 υπεροχους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Hershey, Πενσυλβάνια
Πρόκειται για την πόλη στην οποία παρασκευάζεται η ομώνυμη σοκολάτα. Μιλάμε για την πόλη Ντέρι στην πολιτεία της Πενσυλβάνια. Στο εργοστάσιο της Hershey’s, υπάχει το «Hershey’s Chocolate World» όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί, το θεματικό πάρκο «Hersheypark» αλλά και το ξενοδοχείο Hershey’s όπου μπορεί να απολαύσει ένα περίφημο σπα από σοκολάτα.

Σάντα Λουτσία
Το νησί της Καραϊβικής είναι ένας δημοφιλής προορισμός σοκολατοτουρισμού. Εκεί μπορεί κανείς να επισκεφθεί αγροκτήματα παραγωγής κακάο, θεματικά ξενοδοχεία, αλλά και να ζήσει τα διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται τον Αύγουστο, που είναι αφιερωμένος στην ιστορία της σοκολάτας.

Βαρκελώνη, Ισπανία
Η Βαρκελώνη είναι μια υπέροχη πόλη για τους λάτρεις της σοκολάτας. Εκτός από τη νόστιμη κουζίνα κακάο (τσούρος βουτηγμένα σε σοκολάτα), υπάρχουν επίσης περιηγήσεις αλλά και το περίφημο Museu de la Xocolata, το οποίο ασχολείται με την ιστορία και την παραγωγή σοκολάτας αλλά και εντυπωσιακά γλυπτά από σοκολάτα.

Ελβετία
Η Ελβετία είναι ένας προφανής ταξιδιωτικός προορισμός σοκολάτας. Πολλά από τα περίφημα εμπορικά σήματα σοκολάτας προσφέρουν εκδρομές εργοστασίων για τους επισκέπτες που θέλουν να μάθουν περισσότερα για την παραγωγή. Οι δημοφιλείς περιηγήσεις περιλαμβάνουν το Maison Cailler στο Μπροκ, την Läderach στο Μπίλτεν και την Camille Bloch στο Κούρτελαρι.

Μπαριλότσε, Αργεντινή
Η πόλη Σαν Κάρλος ντε Μπαριλότσε, βρίσκεται στην Παταγονία που είναι διάσημη για την αλπική αρχιτεκτονική και την παραγωγή σοκολάτας. Εκεί θα βρεί κανείς το φημισμένο κατάστημα με σοκολάτες, Mamuschka.

Βιέννη, Αυστρία
Η Βιέννη διαθέτει μία πολύ πλούσια πολιτιστική ιστορία. Φημίζεται όμως και για την περίφημη, «Sachertorte» (Ζάκερτορτε). Πρόκειται για ένα κέικ σοκολάτας, σήμα κατατεθέν της χώρας. Αξίζει κανείς να το δοκιμάσει στο Hotel Sacher ή το ζαχαροπλαστείο Demel.

Οξάκα, Μεξικό
Η γαστρονομική ιστορία της Οξάκα επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στο κακάο. Οι δημοφιλείς σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν το champurrado (ποτό ζεστής σοκολάτας) και την μαρινάδα που παρασκευάζεται από σοκολάτα.

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Οι Βρυξέλλες φιλοξενούν το μουσείο Choc-Story, καθώς και διάσημες σοκολάτες όπως τη Neuhaus, την Pierre Marcolini, τη Mary, την Wittamer και την Godiva.

Μπέρμινχαμ, Αγγλία
Το 1824, ο Τζον Κάντμπερι ξεκίνησε να πουλάει τσάι, καφέ και σοκολάτα ρόφημα, στο Μπέρμινχαμ της Αγγλίας. Με την πάροδο των ετών η εταιρεία εξελίχθηκε στο κολοσσό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα, με την επωνυμία Cadbury. Σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το Cadbury World, προκειμένου να μάθουν την ιστορία της εταιρείας, να ψωνίσουν στο μεγαλύτερο κατάστημα Cadbury στον κόσμο, να δοκιμάσουν τα υπέροχα γλυκά καθώς και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες με βάση την σοκολάτα.

Εκουαδόρ
To Εκουαδόρ παράγει παγκοσμίου φήμης σοκολάτα και οι τουρίστες μπορούν να κάνουν εκδρομές σε φάρμες και εργοστάσια. Η σοκολάτα Pacari στο Κίτο και η Chchukululu με βάση την επαρχία Γκουάγιας, αποτελούν δημοφιλείς προορισμοί για τους επισκέπτες.

Κολωνία, Γερμανία
Αν βρεθείτε στη Γερμανία, μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το «The Imhoff-Schokoladenmuseum» ή αλλιώς Το Μουσείο Σοκολάτας στην Κολωνία. Το γραφικό μουσείο παρουσιάζει την παγκόσμια ιστορία του κακάο και μια ματιά στη σύγχρονη παραγωγή σοκολάτας, καθώς και υπέροχο καφέ με κατάστημα για τις αγορές σας.

Σαν Φρανσίσκο
Παρόλο που το εργοστάσιο δεν υπάρχει πλέον, η πλατεία Ghirardelli εξακολουθεί να διαθέτει ένα δημοφιλές κατάστημα παγωτού και σοκολάτας, της ομώνυμης εταιρείας. Οι επισκέπτες του Σαν Φρανσίσκο μπορούν επίσης να περιηγηθούν στο εργοστάσιο Dandelion Chocolate και να δοκιμάσουν χειροποίητες σοκολάτες αλλά και σοκολατένια γλυκά σε όλη την πόλη.

Βιετνάμ
Η βιετναμέζικη σοκολάτα έχει χαρακτηρισθεί ως «μοναδική στον κόσμο». Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν τις σοκολάτες Marou και Azzan, καθώς και οι δύο προσφέρουν περιηγήσεις.

Παρίσι
Αν βρεθείτε στο Παρίσι την κατάλληλη εποχή μπορείτε να επισκεφείτε την ετήσια έκθεση Salon du Chocolat, η οποία περιλαμβάνει και την επίδειξη μόδας από σοκολάτα. Μπορεί κανείς επίσης να δοκιμάσει ζεστή σοκολάτα στο Angelina αλλά και τις σοκολάτες στο La Maison du Chocolat και στο Jean-Paul Hevin.

Περού
Στο Περού και πιο συγκεκριμένα στο Κούζκο και στην Λίμα μπορεί κανείς να βρεί τα ξεκουστά ChocoMuseo, αλλά και τις παγκοσμίου φήμης σοκολάτες, Roselen. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα για επίσκεψη σε φάρμες κακάο στην ζούγκλα.

Γκάνα
Η Γκάνα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός κακάο στον κόσμο. Ο Οργανισμός Τουρισμού της Γκάνα ξεκίνησε πρόσφατα την Πρωτοβουλία Αγροτουρισμού Κακάο για την προώθηση των αγροκτημάτων κακάο ως τουριστικό αξιοθέατο. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν περιηγήσεις για να μάθουν την ιστορία και τον τρόπο παραγωγής κακάο στη χώρα.

Τοσκάνη, Ιταλία
Παρόλο που η Τοσκάνη είναι περισσότερο γνωστή για το κρασί της, η περιοχή έχει επίσης πολλά να προσφέρει στους οπαδούς της σοκολάτας. Η επονομαζόμενη Chocolate Valley είναι ένα τρίγωνο μεταξύ Πίζας, Πράτο και Πιστόγια που μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλούς μικροπαραγωγούς σοκολάτας, συμπεριλαμβανομένου της Amedei.

Πηγή: Huffingtonpost.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close