Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Η Γιαγιά" του Ντίνου Σπυρόπουλου πάει περιοδεία

Μια δροσερότατη κωμωδία για τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2020

Η ΕΘΑΛ ανάβει τα φώτα ξανά.

Έχοντας «κερδίσει» εσωτερικά από αυτή τη δύσκολη περιπέτεια που βίωσε και βιώνει η ανθρωπότητα…γεμάτοι όμως αισιοδοξία και με το βλέμμα στο μέλλον, βάζουμε εμπρός τις μηχανές του Θεάτρου μας…κι αρχίζουμε πάλι! Ζητώντας από τους θεατές μας να μας ακολουθήσουν σ’αυτό το δημιουργικό ταξίδι, που την για την ΕΘΑΛ μετράει 32 τόσα χρόνια…

Με υπευθυνότητα και προσοχή…ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα υγείας για την προστασία και την ασφάλεια όλων μας!

Χρέος μας να ευχαριστήσουμε τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Διοικητικό του Συμβούλιο, για τα έγκαιρα μέτρα που πήρε και στάθηκε δίπλα μας...αλλά και το Δήμο Λεμεσού για την αμέριστη στήριξη του.

Καλοκαίρι με περιοδεία
Έτσι λοιπόν με την απολαυστική κωμωδία του Ντίνου Σπυρόπουλου Η Γιαγιά, διασκευασμένη στη κυπριακή διάλεκτο, με στόχο να δώσει μια νότα αισιοδοξίας η ΕΘΑΛ επανέρχεται στα θεατρικά δρώμενα και κάνει πρεμιέρα στις 24 Ιουλίου

2020. Πρόκειται για μια σπαρταριστή αλληγορική κωμωδία που καθρεφτίζει με μοναδικό τρόπο τη σημερινή πραγματικότητα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων σε περίοδο «κρίσης».

Το έργο θα ανέβει σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου, σκηνικά/κοστούμια υπογράφει η Θέλμα Κασουλίδου και τον σχεδιασμό φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Κώστας Βήχας, Γιώργος Κυριάκου, Μαρία Φιλίππου και Μάριος Κωνσταντίνου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων της περιοδείας θα ανακοινωθεί σύντομα.

διασκευή/σκηνοθεσία Παναγιώτης Λάρκου
σκηνικά/κοστούμια Θέλμα Κασουλίδου
σχεδιασμός φωτισμών Βασίλης Πετεινάρης
επί σκηνής Κώστας Βήχας, Γιώργος Κυριάκου, Μαρία Φιλίππου, Μάριος Κωνσταντίνου

Και νέες παραγωγές
Η ΕΘΑΛ θα συνεχίσει την σεζόν με το έργο Η Ψιλικατζού, μία θεατρική διασκευή του ομώνυμου μπεστ σέλερ βιβλίου της Κωνσταντίνας Δελημήτρου. Μια Ψιλικατζού μας αφηγείται την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Μας μιλάει για τις εικόνες της καθημερινότητάς της, εικόνες μιας Ελλάδας που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει. Έτσι με μπόλικες δόσεις χιούμορ μαθαίνουμε για τους τύπους των πελατών, την ξενοφοβία, το ρατσισμό αλλά και για το προσωπικό της δράμα. Τον δρόμο προς τη μητρότητα! Με έναν πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα-ταμπού, την υπογονιμότητα. Το έργο θα ανέβει σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου, σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Τουμαζής και τον σχεδιασμό φωτισμών ο Αλεξάντερ Γιότοβιτς. Πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Μαρίνα Βρόντη.

Περί τα τέλη Οκτωβρίου 2020 επαναπρογραμματίζεται και η πρεμιέρα του έργου Η Ρομαντική μου Ιστορία, του Ντ. Σ.Τζάκσον σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη με παραστάσεις σε Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων για την μεγάλη παραγωγή της ΕΘΑΛ, Οι Γαμπροί της Ευτυχίας που είχε προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020 θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

photo by Χρήστος Αβρααμίδης

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close