Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2020
Η ΕΘΑΛ ανάβει τα φώτα ξανά.
Έχοντας «κερδίσει» εσωτερικά από αυτή τη δύσκολη περιπέτεια που βίωσε και βιώνει η ανθρωπότητα…γεμάτοι όμως αισιοδοξία και με το βλέμμα στο μέλλον, βάζουμε εμπρός τις μηχανές του Θεάτρου μας…κι αρχίζουμε πάλι! Ζητώντας από τους θεατές μας να μας ακολουθήσουν σ’αυτό το δημιουργικό ταξίδι, που την για την ΕΘΑΛ μετράει 32 τόσα χρόνια…
Με υπευθυνότητα και προσοχή…ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα υγείας για την προστασία και την ασφάλεια όλων μας!
Χρέος μας να ευχαριστήσουμε τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Διοικητικό του Συμβούλιο, για τα έγκαιρα μέτρα που πήρε και στάθηκε δίπλα μας...αλλά και το Δήμο Λεμεσού για την αμέριστη στήριξη του.
Καλοκαίρι με περιοδεία
Έτσι λοιπόν με την απολαυστική κωμωδία του Ντίνου Σπυρόπουλου Η Γιαγιά, διασκευασμένη στη κυπριακή διάλεκτο, με στόχο να δώσει μια νότα αισιοδοξίας η ΕΘΑΛ επανέρχεται στα θεατρικά δρώμενα και κάνει πρεμιέρα στις 24 Ιουλίου
2020. Πρόκειται για μια σπαρταριστή αλληγορική κωμωδία που καθρεφτίζει με μοναδικό τρόπο τη σημερινή πραγματικότητα και τη συμπεριφορά των ανθρώπων σε περίοδο «κρίσης».
Το έργο θα ανέβει σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου, σκηνικά/κοστούμια υπογράφει η Θέλμα Κασουλίδου και τον σχεδιασμό φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης. Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Κώστας Βήχας, Γιώργος Κυριάκου, Μαρία Φιλίππου και Μάριος Κωνσταντίνου. Το αναλυτικό πρόγραμμα των παραστάσεων της περιοδείας θα ανακοινωθεί σύντομα.
διασκευή/σκηνοθεσία Παναγιώτης Λάρκου
σκηνικά/κοστούμια Θέλμα Κασουλίδου
σχεδιασμός φωτισμών Βασίλης Πετεινάρης
επί σκηνής Κώστας Βήχας, Γιώργος Κυριάκου, Μαρία Φιλίππου, Μάριος Κωνσταντίνου
Και νέες παραγωγές
Η ΕΘΑΛ θα συνεχίσει την σεζόν με το έργο Η Ψιλικατζού, μία θεατρική διασκευή του ομώνυμου μπεστ σέλερ βιβλίου της Κωνσταντίνας Δελημήτρου. Μια Ψιλικατζού μας αφηγείται την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Μας μιλάει για τις εικόνες της καθημερινότητάς της, εικόνες μιας Ελλάδας που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει. Έτσι με μπόλικες δόσεις χιούμορ μαθαίνουμε για τους τύπους των πελατών, την ξενοφοβία, το ρατσισμό αλλά και για το προσωπικό της δράμα. Τον δρόμο προς τη μητρότητα! Με έναν πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα-ταμπού, την υπογονιμότητα. Το έργο θα ανέβει σε σκηνοθεσία Αχιλλέα Γραμματικόπουλου, σκηνικά/κοστούμια υπογράφει ο Γιάννης Τουμαζής και τον σχεδιασμό φωτισμών ο Αλεξάντερ Γιότοβιτς. Πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Μαρίνα Βρόντη.
Περί τα τέλη Οκτωβρίου 2020 επαναπρογραμματίζεται και η πρεμιέρα του έργου Η Ρομαντική μου Ιστορία, του Ντ. Σ.Τζάκσον σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη με παραστάσεις σε Λεμεσό, Λευκωσία και Πάφο.
Το πρόγραμμα των παραστάσεων για την μεγάλη παραγωγή της ΕΘΑΛ, Οι Γαμπροί της Ευτυχίας που είχε προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020 θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
photo by Χρήστος Αβρααμίδης
Σχετικά

Ακόμη δύο έξτρα stand up comedy παραστάσεις για τον Ζαχαρία Ζαννέτου
Με 2 sold out και εμφανίσεις σε όλη την Κύπρο

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος και το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Κύπρο
Η «Χρυσή Εποχή» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Pop up theatre project από την Ομάδα Γιασεμίν
Η ομάδα Γιασεμίν επιστρέφει με καινούργια έμπνευση και ενέργεια!
Νέα παράσταση για την αγαπημένη ξεκαρδιστική κωμωδία «Άντρες Έτοιμοι Για Όλα»
Του σπουδαίου συγγραφικού διδύμου Ρέππας - Παπαθανασίου

Φάνης Μουρατίδης, Ναταλία Δραγούμη, Φαίη Ξυλά, Βασίλης Κούκουρας στην Κύπρο τον Σεπτέμβριο
“2:22 – A Ghost Story”: Το «θεατρικό φαινόμενο» έρχεται στην Κύπρο

Τελευταία παράσταση για το θεατρικό έργο «Ιφιγένεια εν Ταύροις»
Επιστρέφει για να συγκινήσει ξανά με τη δύναμη της μνήμης, της φιλίας και της αδελφικής αγάπης

Το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» της Άγκαθα Κρίστι σε θεατρική διασκευή Κεν Λούντβιχ στον ΘΟΚ
Σκηνοθεσία από τον Τάκη Τζαμαργιά

«Υπάρχει Άγιος Βασίλης!»: Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει σε όλη την Κύπρο
Μια ολοκαίνουργια παιδική θεατρική παράσταση γεμάτη περιπέτεια, χρώματα και φαντασία για όλη την οικογένεια


Άλλες δύο ημερομηνίες για τη νέα solo παράσταση του Ζαχαρία Ζαννέττου
Sold out η μία παράσταση στην Λευκωσία και λίγα διαθέσιμα για την Λάρνακα

Ο μικρός Έγιολφ του του Χένρικ Ίψεν επιστρέφει στον ΘΟΚ για 8 ακόμα παραστάσεις
Ξεκίνησε η προπώληση - Εξασφαλίστε τα εισιτήριά σας

Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στην Κύπρο με την πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιάς
Η περιοδεία του στην Κύπρο περιλαμβάνει στάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό