Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τι είναι τα «πάρκα κουζίνας» και πού θα γίνουν;

Η νέα πρωτότυπη ιδέα του Δήμου Ύψωνα

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2020

Μετά την υιοθέτηση πάρκων, ο Ύψωνας πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Λεμεσός, ο Δήμος Ύψωνα προωθεί μια πρωτότυπη ιδέα που ήρθε από το εξωτερικό, τα «πάρκα κουζίνας».

«Είναι μια ιδέα που ήδη υλοποιείται στο εξωτερικό» ανέφερε ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, ενώ όπως μας εξήγησε η κεντρική ιδέα του όλου εγχειρήματος είναι πως οι κάτοικοι ή οι εταιρίες που υιοθετούν πάρκα θα έχουν την δυνατότητα να φυτεύουν αρωματικά φυτά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο φαγητό, σε χώρους που θα τους υποδεικνύονται από την τοπική αρχή.

Στα «πάρκα κουζίνας» θα συναντούμε φυτά όπως ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό, λεβάντες για άρωμα.

«Αυτή η ιδέα υλοποιείται στο πλαίσιο την γενικότερης στροφής που έχει πάει ο κόσμος ως προς τα βιολογικά προϊόντα.  Έτσι ο Δήμος αποφάσισε να δώσει αυτή την δυνατότητα στους δημότες του ώστε να αναπτύξουν τον δικό τους κήπο, ενώ παράλληλα τα συνηθισμένα πάρκα, θα αποκτήσουν πιο χρηστικό ρόλο», τόνισε ο κ. Γεωργίου.

Ο δήμος αναλαμβάνει να την εγκατάσταση  των απαραίτητων αρδευτικών συστημάτων και την παροχή των φυτών, και ενώ οι δημότες θα έχουν την ευθύνη και τη φροντίδα των φυτών.


 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close