Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2020
Επιστρέφει αυτόν τον Ιούλιο το φεστιβάλ "Μουσικές του Κόσμου" από το Θέατρο Ριάλτο.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Rialto Open Air, στο χώρο στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο), με ελεύθερη είσοδο (και απαραίτητη προεξασφάλιση θέσεων).
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σαβ 4/7, Monsieur Doumani (21:00)
Το πολυβραβευμένο συγκρότημα Monsieur Doumani θα παρουσιάσει τραγούδια από τα 3 του άλμπουμ, καθώς και μερικά ακυκλοφόρητα τραγούδια από το άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021.
Μουσικοί: Αντώνης Αντωνίου - τζουράς, φωνητικά / Ανδρέας Σκορδής - κιθάρα, φωνητικά / Δημήτρης Γιασεμίδης - τρομπόνι, φλάουτο
Πεμ 9/7, ENTELEA (21:00)
Πρόκειται για ένα πειραματικό πρότζεκτ βασισμένο σε μουσικές της ανατολικής Μεσογείου με μια «έντεχνη» προσέγγιση. Οι συνθέσεις των Σπυριδάκη, Κουτή και Καραπατάκη δεν είναι απλές στη σύλληψη ή τη μορφή τους. Διαθέτουν στοιχεία των μουσικών της Ανατολής περίτεχνα αναμεμειγμένα με δυτικές αρμονικές επιρροές, που καθώς εξελίσσονται, αποκτούν όλο και περισσότερο μια πιο ευρεία διάσταση. Οι τρεις μουσικοί θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις, καθώς και διασκευές.
Μουσικοί: Γαβριήλ Καραπατάκης - Μπάσο Ζαχαρίας Σπυριδάκης - Κρητική Λύρα, Γιάννης Κουτής -Ούτι/Κιθάρα.
Πεμ 16/7, Odysseas Toumazou Trio (21:00)
Το Odysseas Toumazou Trio είναι ένα σχήμα που δημιουργήθηκε στην Κύπρο από τον κιθαρίστα και συνθέτη Οδυσσέα Τουμάζου. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του πρώτου του άλμπουμ με τίτλο Ensticto. Το έργο έχει χαρακτηριστεί «πραγματικά αυθεντικό και ισχυρό, με προσωπικό ήχο μέσα σε ένα γνήσιο τρίο κιθάρας».
Μουσικοί: Γιώργος Κούλας - τύμπανα, Αντρέας Ροδοσθένους - ηλεκτρικό μπάσο, προσκεκλημένοι οι Μιχάλης Κουλουμής - βιολί και Βασίλης Φιλίππου - κρουστά, φωνή.
Κυρ 19/7, ERMIS MICHAIL - ELECTRIC WORLD (21:00)
Το ηλεκτροακουστικό σύνολο Electric World φέρνει κοντά 7 μουσικούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν νέο υλικό από τον Ερμή Μιχαήλ, καθώς και διασκευές παραδοσιακής μουσικής από Κύπρο, Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες.
Μουσικοί: Ερμής Μιχαήλ – ηλεκτρική κιθάρα, συνθέσεις / Βασιλική Αναστασίου - φωνητικά / Χάρης Ιωάννου - σαξόφωνο / Μάριος Χαραλάμπους - σαξόφωνο / Ηλίας Ιωάννου - τρομπέτα / Ανδρέας Ροδοσθένους - ηλεκτρικό μπάσο / Αντρέας Στεφάνου – τύμπανα.
Τετ 22/7, RIALTO Residency (21:00)
Το φετινό Rialto Residency συντονίζεται από τον Κύπριο σαξοφωνίστα και κλαρινετίστα Γιώργο Κρασίδη, συνεργάζεται με την Arte Music Academy και επικεντρώνεται στις επιρροές των μουσικών του κόσμου στην τζαζ και το αντίστροφο. Στόχος του Residency είναι η προσέγγιση διαφορετικών παραδόσεων όπως της ελληνικής, κυπριακής, αφρικανικής, καθώς και των παραδόσεων της Νέας Ορλεάνης και της Ιρλανδίας.
Μουσικοί: Σίμος Τζιακούρης - σαξόφωνο τενόρο / Νικόλας Γεωργίου - σαξόφωνο άλτο / Άρης Κυριακίδης - σαξόφωνο βαρύτονο / Θεόδωρος Βλάχος - κιθάρα / Αριάδνη Παπαντωνίου - μπάσο / Φραγκίσκος Πετρίδης – τύμπανα.
Παρ 31/7, Larva (21:00)
Το μουσικό σχήμα Larva αντλεί την έμπνευσή του από κυπριακές μελωδίες και ρυθμούς που συγχωνεύονται με δυτικά μουσικά στοιχεία. Υιοθετώντας μια νέα προσέγγιση που αναθεωρεί την παραδοσιακή μουσική, το σχήμα δημιουργεί πρωτότυπες συνθέσεις με επιρροές από τις μουσικές του κόσμου και την τζαζ. Μετατρέπει ιδέες που προέρχονται από το παρελθόν σε σύγχρονους ήχους, σε εντελώς νέα μορφή, όπως η μεταμόρφωση της προνύμφης στη φύση.
Μουσικοί: Βασίλης Φιλίππου - πιάνο, κρουστά, νέυ, φωνή / Αλέξης Κάσινος – κιθάρα / προσκεκλημένος ο Cahit Kutrafali - μπάσο
Οδηγίες προς θεατές:
Για την ασφαλή διοργάνωση των εκδηλώσεων και την τήρηση του σχετικού πρωτοκόλλου, το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τις θέσεις του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00). Οι θεατές προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα, αποφεύγοντας το συνωστισμό κατά την είσοδό τους.
Ιούλιος 2020 @ Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45
E-ticket: www.rialto.com.cy
Σχετικά

Eurovision 2025: Προβλήματα με συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό - Ποιες χώρες αντιδρούν
Η διευθύντρια της δημόσιας τηλεόρασης στη Σλοβενία, ζητά εξηγήσεις από την EBU για άνιση μεταχείριση στα κράτη-μέλη της, συγκρίνοντας τη διαγραφή της Ρωσίας με τη συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στον διαγωνισμό

Ο Κέντρικ Λαμάρ ηγείται των υποψηφιοτήτων για τα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία
Ακολουθούν οι Post Malone, Μπίλι Άιλις, Chappell Roan και Shaboozey


Ανακοινώθηκε η πρώτη καλοκαιρινή συναυλία στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών
Με ένα αγαπημένο δίδυμο

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ με την MorFarm Big Band στην Πλατεία Ελευθερίας
Ελεύθερη είσοδος

Αφιέρωμα στην Άννα Βίσση: Ένα εκρηκτικό βράδυ με τα τραγούδια της απόλυτης σταρ
Με ζωντανή μουσική από εξαιρετικούς τραγουδιστές

7 μουσικά ραντεβού με αγαπημένους καλλιτέχνες την παραμονή Πρωτομαγιάς
Το νησί φορά τα ανοιξιάτικά του και γεμίζει μουσική: Πού θα πας την παραμονή της Πρωτομαγιάς

Ο Wim Mertens έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή συναυλία
Ο Βέλγος συνθέτης, γνωστός για τη μοναδική του προσέγγιση στη μουσική

H Γλυκερία επί σκηνής στην Κύπρο μαζί με 200 κιθάρες
Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττει με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια

Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου με την Τόνια Ιωάννου και τον Ρομπέρτας Γκροντ
Ρεσιτάλ πιάνου και βιολοντσέλου παρουσιάζουν σε Λευκωσία και Λάρνακα η Τόνια Ιωάννου και ο Ρομπέρτας Γκροντ.

Στο νοσοκομείο ο Κάρλος Σαντάνα
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη του εμφάνιση του στο Τέξας
