Πάμε Ταξίδι , Guide

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό (βίντεο)

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις αν σκοπεύεις να ταξιδέψεις

Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιουνίου 2020

Για τα ταξίδια στο εξωτερικό ενόψει και των καλοκαιρινών διακοπών, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Σαμουήλ. 
 
Όπως ανέφερε, το Υπουργείο είχε εκδώσει την περασμένη Παρασκευή δύο ταξιδιωτικές οδηγίες μέσω των οποίων δίνεται καθοδήγηση στους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. 
 
Όσον αφορά τις κατηγορίες Α και Β στις οποίες περιλαμβάνονται 21 χώρες, ο κ. Σαμουήλ σημειώνοντας ότι συστάθηκαν από τους Ειδικούς του Υπουργείου Υγείας, ανέφερε πως η σύσταση για τις εν λόγω χώρες, είναι όσοι Κύπριοι θα ταξιδέψουν προς αυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να γνωρίζουν τους κανονισμούς που εφαρμόζει η κάθε χώρα για είσοδο και παραμονή επί του εδάφους της, να παρακολουθούν τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης και να ενημερώνονται για τα μέτρα προστασίας. 
 
Όπως είπε, η Κύπρος εξαιτίας της καλής της επιδημιολογικής εικόνας, βρίσκεται στις κορυφαίες κατηγορίες των χωρών που θα επιτρέπουν πτήσεις. 
Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες, ανέφερε πως η σύσταση είναι να αποφεύγονται τα ταξίδια εάν δεν είναι αναγκαία. 
 
Προτού ταξιδέψουν, είπε, θα πρέπει να μπουν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Εξωτερικών και να εγγραφούν ούτως ώστε οι Αρχές να μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία μαζί τους εάν κριθεί αναγκαίο. 
 
Όσον αφορά τους επαναπατρισμούς, σημείωσε πως μέχρι στιγμής επαναπατρίστηκαν 11.000 άτομα από 100 διαφορετικές χώρες, ενώ υπάρχουν ακόμη Κύπριοι που επιθυμούν να επιστρέψουν. 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close