Ο Πολιτιστικός Όμιλος "Διάσταση" παρουσιάζει τη συναυλία “Πόλις εν Καμίνω”

Πρόκειται για μια συναυλία  όπου καλλιτέχνες,  μουσικοί και χορωδοί εξιστορούν στο κοινό, μέσα από τον σπαρακτικό και ιστορικό στίχο της ποιήτριας την καταστροφή της  αγαπημένης πόλης  και την σθεναρή αντίδραση των κατοίκων της.  

Την ερχόμενη Τρίτη   28 Ιανουαρίου  στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού  και την Πέμπτη  30 Ιανουαρίου  στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας  το κοινό θα ζήσει μια μεγάλη στιγμή για τα μουσικά  δρώμενα του τόπου  που θα μείνει σαν σημείο αναφοράς. Το ορατόριο του Μιχάλη Χριστοδουλίδη  «Πόλις εν Καμίνω»  σε ποίηση της  Ανδρούλας Τουμάζου.

Στην  παράσταση  συμμετέχουν  οι τραγουδιστές  Σαββίνα Γιαννάτου, Δώρος Δημοσθένους,  ο διάσημος  βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης, το Φωνητικό Σύνολο  της «Διάστασης» υπό την διεύθυνση της  Ισαβέλλας Χριστοφίδου και με 12 μελή ορχήστρα υπό την διεύθυνση του συνθέτη. 

Ακόμη στην παράσταση   σημαντικό ρόλο θα έχουν οι προβολές  που επιμελείται ο Κίμων Ματαρά, οι φωτισμοί που σχεδιάζει ο Μάριος Παπαδόπουλος και ο ήχος υπό την επιμέλεια του Ανδρέα Γιωργαλλή. 

Το έργο αναφέρεται στην πολιορκία της Αμμοχώστου το 1570 από τους Τούρκους και τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν. Το έργο σε μορφή ορατορίου  περιγράφει την πολιορκία της πόλης  και παράλληλα διατρανώνει τον πόθο των κατοίκων της πόλης για επιστροφή. 

Τον Μάρτιο η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, μετά από πρόσκληση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδος Κύπρου θα βραβεύσει τον συνθέτη για την ιδιαίτερα ωραία συνολική του δουλειά.

Προπώληση των εισιτηρίων Tickethour.com.cy 

Τηλ. 77777040  

.  
 

EVENTS ανά ημέρα

Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31