Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2020
O Nίκος Πορτοκάλογλου παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στα πρώτα τραγούδια που άκουσε στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, στα πρώτα δισκάκια που αγόρασε, στα πρώτα πάρτυ που χόρεψε, με δυο λόγια στην πρώτη και πιο αγνή και ενθουσιώδη επαφή του με την μουσική, που ήταν και η αφορμή για να γίνει μουσικός. Μια παράσταση-έμπνευση από τις ατελείωτες συζητήσεις του Νίκου Πορτοκάλογλου με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη διάρκεια της καλοκαιρινής τους περιοδείας.
Το όνειρο αυτό γίνεται πράξη με την βοήθεια των νεότερων καλλιτεχνών που προϋπήρχαν στο αρχικό σχήμα: Τους Μπλε, τον Στάθη Δρογώση, τα Κίτρινα Ποδήλατα και τους σταθερούς συνεργάτες του Νίκου Πορτοκάλογλου, Αγάπη Διαγγελάκη και Βύρωνα Τσουράπη.
Μια παράσταση διαδραστική, όπου εκτός από τα πιο γνωστά δικά τους τραγούδια θα διαλέξουν μαζί από το μαγικό τους Juke Βox, τραγούδια-ύμνους από περασμένες λαμπερές δεκαετίες. Θα υπάρξουν επικές μονομαχίες μεταξύ «αιωνίων αντιπάλων», όπως Beatles- Rolling Stones, Τσιτσάνης- Βαμβακάρης, Θεοδωράκης- Χατζιδάκις αλλά και μεταξύ ροκάδων και καρεκλάδων και άλλων συμπαθών ομάδων.
Σε ένα συγκεκριμένο σημείο του προγράμματος, θα επιλέγει το κοινό ανάμεσα σε ζεύγη τραγουδιών η καλλιτεχνών που εμφανίζονται στο μεγάλο Jukebox της οθόνης.
31 Mαρτίου 2020, DownTown Live, Λευκωσία.
Ώρα προσέλευσης: 21:00
Ώρα έναρξης: 22:00
-
DownTown Live
31 Μαρτίου 2020
Σχετικά
Συναυλία ινδικής κλασικής μουσικής με τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της
Η συναυλία τους, θα αναδείξει το εκφραστικό βάθος της ράγκα (μελωδία) και την περίπλοκη ρυθμική αρχιτεκτονική του τάλα
Ο σπουδαίος Γιώργος Μαργαρίτης, συναντά στην Κύπρο τον γιο του, Κωνσταντίνο Μαργαρίτη
Μαζί τους στη σκηνή θα είναι οι Μαρία Ανδρέου, Γιώτα Χρίστου και Φοίβος Σταύρου
«Πώς να Σωπάσω»: Γιάννης Κρητικός και Πέτρος Κουλουμής μαζί στη σκηνή
Μια ιδιαίτερη συνάντηση δύο σημαντικών φωνών της νέας ελληνικής μουσικής σκηνής
Commandaria Orchestra & Friends στο Κυπριακό Οινομουσείο
Σειρά συναυλιών μουσικής δωματίου, με τη διακεκριμένη Κύπρια πιανίστρια Σταυρούλα Θωμά
Μια ανατρεπτική συναυλία στην Κύπρο, με τον Χρήστο Θηβαίο και 200 κιθάρες!
Με κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία του, καθώς και τραγούδια που αγαπά των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Λοΐζου, Δ. Λάγιου, Θ. Μικρούτσικου κ.ά.
Οι Bon Jovi ανακοίνωσαν περιοδεία μετά από τρία χρόνια απουσίας
Ο Jon Bon Jovi επιστρέφει στις περιοδείες, έπειτα από τρία χρόνια πολύ περιορισμένων εμφανίσεων λόγω επέμβασης στις φωνητικές του χορδές
Eurovision 2026: Το ΡΙΚ απαντά στις φήμες και ξεκινά τη διαδικασία επιλογής της κυπριακής συμμετοχής
Η Κύπρος μπαίνει δυναμικά στον 70ό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision — η επίσημη ανακοίνωση έρχεται σύντομα!
Ο καινοτόμος πιανίστας Julian Chan για πρώτη φορά στην Κύπρο
Ένα σπάνιο πρόγραμμα έντονης λυρικότητας και τεχνικής δεξιοτεχνίας, με έργα των Σοπέν, Μπάρτοκ, Λιστ, Σούμπερτ και Έρλ Γουάιλντ
«Το Κοντσέρτο»: Μια μαγευτική φθινοπωρινή συναυλίαμε ήχους Μεσογείου και Λατινικής Αμερικής
Υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Σάββα Χριστοδούλου