Πάμε Ταξίδι , Guide

Το δίλημμα κάθε ταξιδιώτη: Αδειάζουμε τις βαλίτσες μας ή όχι;

Σίγουρα όλοι μας σε κάποιο ταξίδι κάναμε αυτήν την ερώτηση στον εαυτό μας. Ποιά είναι η καλύτερη απάντηση;

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020

Για τους συχνούς ταξιδιώτες είναι ένα αιώνιο ερώτημα: μήπως η ζωή μας θα ήταν πιο εύκολη αν κάθε φορά που πηγαίναμε κάπου, αφήναμε στην βαλίτσα όλα τα ρούχα για να μην χρειαστεί να πακετάρουμε ξανά;

«Το ξεπακετάρισμα είναι στην κυριολεξία ένας τρόπος για τους ανθρώπους να ελέγξουν το περιβάλλον τους», δήλωσε ο Δρ. Τζον Κιμ στο New York Times, ψυχίατρος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο George Washington. Ο Δρ. Τζον Κιμ, έχει γράψει για τα ταξίδια και την ψυχική υγεία.

«Όταν ταξιδεύετε, η βαλίτσα σας είναι ένα μέρος της ζωής σας, ένα κομμάτι της καθημερινότητάς σας».

Σύμφωνα με την Λόρεν Σλος, δημοσιογράφο των New York Times, μια άτυπη δημοσκόπηση που έγινε στα δικά της social media, αποκάλυψε πως οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά το ξεπακετάρισμα.

«Ανοιχτά τα μάτια, γεμάτη καρδιά και μην ξεπακετάρετε ποτέ», δήλωσε ο Τζέσι Φρίντμαν, food και travel blogger με έδρα το Λος Άντζελες.

Από την άλλη, η Μελίσα Μπλοστέιν, ιδρύτρια μια start-up εταιρείας -μετά από υπόδειξη της μητέρας της-προτιμά να βγάζει όλα της τα ρούχα από την βαλίτσα, ακόμα και αν ταξιδεύει σε 2-3 χώρες μέσα σε 5 μέρες.

«Πέρυσι, μετά από την συμβουλή της μαμάς μου, ξεκίνησα να ξεπακετάρω την βαλίτσα μου σε κάθε ταξίδι. Με αυτόν τον τρόπο νιώθω σαν το σπίτι μου όπου και να πάω».

Ανεξάρτητα από το εάν το ξεπακετάρισμα γίνεται ενστικτωδώς ή είναι προσχεδιασμένο, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απάντηση για το τι είναι καλύτερο να κάνουμε;

Η Λόρεν Σλος ρώτησε τους ειδικούς και μας έχει την απάντηση.
Κάθε φορά που φτάνετε σε αυτό το δίλημμα, πρέπει να σκέφτεστε πως σημασία έχει αρχικά, το σωστό πακετάρισμα. Κάνει το ταξίδι πιο εύκολο και έτσι μπορείτε να αποφύγετε και τυχόν εκνευρισμούς.

Σύμφωνα με τον Νταν Πίρσον, ιδρυτή της ταξιδιωτικής εταιρείας Bolt Travel, όλα έχουν να κάνουν με την οργάνωση.

«Όλα μου τα ρούχα είναι κακτοποιημένα με τέτοιον τρόπο που να μην τσαλακώνονται. Από την άλλη, αντικείμενα όπως φορτιστές και προϊόντα περιποίησης, τα έχω σε ξεχωριστό σακίδιο ώστε να είναι πάντα διαθέσιμα».

Αυτή η επιλογή, του ημι-ξεπακεταρίσματος, με το να έχετε τα απαραίτητα σε μια άλλη τσάντα και να αφήνετε τα υπόλοιπα ρούχα μέσα στην βαλίτσα, είναι ιδανική για τον ίδιο.

Η Λάουρα Βας, σχεδιάστρια κοσμημάτων, θα συμφωνήσει.

«Είναι αρκετά χρονοβόρο να αδειάζεις την βαλίτσα σου και να τακτοποιείς τα ρούχα στα συρτάρια και μετά πάλι στην βαλίτσα. Το ιδανικό είναι να υπάρχει μια βαλίτσα που σου επιτρέπει να οργανώνεις τα ρούχα με τέτοιον τρόπο που θα βολεύει και δεν θα χρειάζεται να βγάζετε τα ρούχα από την βαλίτσα».

Σύμφωνα με τον Δρ. Τζον Κιμ αυτή η αίσθηση του «σπιτιού» ίσως αποτελεί αποφασιστικός παράγοντας για το εάν το ξεπακετάρισμα είναι η σωστή λύση ή όχι.

«Είναι σχεδόν ένα είδος «μαρκαρίσματος» της περιοχής μας. Αυτό που θέλουμε να προσέξουμε είναι οτιδήποτε μπορεί να μας αγχώσει ή να μας βγάλει από μια συγκεκριμένη ρουτίνα που ακολουθούμε».

Βέβαια, μπορούμε πάντα να πειραματιστούμε.

«Τα ταξίδια μας δίνουν την ευελιξία να δοκιμάσουμε καινούρια πράγματα. Είναι η τέλεια στιγμή να δοκιμάσετε κάτι καινούριο, μέσα σε λογικά πλαίσια».

Άρα, δεν υπάρχει η λάθος απάντηση. Εξαρτάται από το άτομο και τι κάνει εκείνο να αισθάνεται καλύτερα.

πηγή: nytimes

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close