Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2020
Στην εκτίμηση ότι η επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας θα αρχίσει στα μέσα Ιουνίου και η φιλοξενία εισερχόμενου τουρισμού αναμένεται περί το πρώτο δεκαήμερο Ιουλίου προέβη ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου, προσθέτοντας πως το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει .
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως μέχρι το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχουμε καλύτερη εικόνα για τις πτήσεις, προσθέτοντας ωστόσο, πως παραμένουν αισιόδοξοι παρότι οι μεγαλύτερες τουριστικές μας αγορές Αγγλία, Ρωσία αναμένεται να επανεκινήσουν πολύ αργότερα, όπως σημείωσε.
Ο κ. Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε, πολύ θετική εξέλιξη, τη συμπερίληψη της Κύπρου από τον οργανισμό TUI στους πιο ασφαλής προορισμούς για καλοκαιρινές διακοπές λόγο ακριβώς της επιδημιολογική ς εικόνας που έχουμε ως χώρα. Παράλληλα η εξαγγελία της πρόθεσης της Ryanair για επανέναρξη αριθμού πτήσεων από την 1η Ιουλίου και οι άρση μέτρων από διάφορες χώρες σηματοδοτούν, όπως είπε, την αρχή της αντίστροφης μέτρησης εν αναμονή και εξαγγελιών για έναρξη πτήσεων και από άλλους αερομεταφορείς και διοργανωτές ταξιδιών.
Επεσήμανε δε πως ήδη άρχισαν οι διαδικασίες για σταδιακή επαναφορά , επαναλειτουργία των υποδομών, υπηρεσιών και επιχειρήσεων βάσει των διαταγμάτων και των διαφόρων πρωτοκόλλων.
Παράλληλα συνέχισε, έτοιμες για λανσάρισμα είναι και οι διάφορες προγραμματισμένες διαδικτυακές εκστρατείες σε διάφορες χώρες αλλά και εντός Κύπρου.
Επιπρόσθετα ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ ανέφερε πως η Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου παρακολουθεί στενά τις διάφορες εξελίξεις στις χώρες πηγές τουρισμού και την πορεία ανάκαμψης τους.
Βάσει των μέχρι σήμερα ενδείξεων είναι εφικτό να φιλοξενήσουμε αρχικά επισκέπτες από χώρες όπως Γερμανία, Ισραήλ, Ελβετία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Αυστρία, Μάλτα, Ιρλανδία,Δανία, Φινλανδία, Ιορδανία,Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Ελλάδα ,Σλοβακία κα.νοουμένου ότι θα υπάρχει επαρκής αεροπορική σύνδεση, συμπλήρωσε.
Παραμένουμε αισιόδοξοι και εργαζόμαστε πλέον για να επανέλθουμε σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς το συντομότερο, κατέληξε ο κ. Χατζηγεωργίου.
Σχετικά
Χριστούγεννα στο χιόνι: 4 προορισμοί στην Ευρώπη με μαγική γιορτινή ατμόσφαιρα
Χιονισμένες πλαγιές, παγωμένες λίμνες, ζεστή σοκολάτα και το Βόρειο Σέλας να χρωματίζει τον ουρανό.
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Ένα ησυχαστήριο σε ένα ιωνόβιο σπίτι σε ένα από τα πιο γραφικά χωριά μας, για ξεχωριστή διαμονή
Μοναδική εναρμόνιση παράδοσης με πολυτέλεια, στο RedBlue Door Traditional Listed Houses
Δωρεά της Πετρολίνα στην Παιδιατρική Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας
Παράδοση εξοπλισμού και προσφορά δώρων στα παιδιά που νοσηλεύονται
Οι προορισμοί που μάγεψαν το 2025 – Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα
Η Ελλάδα ξεχωρίζει φέτος με έναν κλασικό αλλά πάντα εντυπωσιακό προορισμό.
Άλωνα: Ένα ζωντανό στολίδι της Πιτσιλιάς
Ένα μαγευτικό χωριό της Πιτσιλιάς όπου η φύση, η παράδοση και η φιλοξενία γίνονται εμπειρία
Ταξιδεύει για Ελλάδα η σειρά Emily in Paris την επόμενη σεζόν;
Η παραγωγή εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο γυρισμάτων στην Ελλάδα για την 6η σεζόν της σειράς
Τα 5 νέα αεροπορικά δρομολόγια από/προς την Κύπρο που ανακοινώθηκαν για το 2026
Ενισχύεται η αεροπορική συνδεσιμότητα της Κύπρου με νέα δρομολόγια το 2026
Με εισιτήριο πλέον θα βλέπουμε την εμβληματική Φοντάνα ντι Τρέβι
Η ιδέα υπήρχε ήδη από το 2014
UNICEF: «Μία εικόνα σιωπηλής δύναμης» - Αυτή είναι η φωτογραφία της χρονιάς
Η φωτογραφία της Γαλλίδας φωτορεπόρτερ Elise Blanchard κέρδισε το «UNICEF Photo of the Year 2025»
H Cyprus Airways ανακοίνωσε νέα απευθείας σύνδεση μεταξύ Λάρνακας και ενός δημοφιλούς προορισμού
Το νέο δρομολόγιο θα εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους
Maestro: Όσα αποκάλυψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης για τη νέα σεζόν - Θα δείτε εκπλήξεις
Ο ηθοποιός αποκάλυψε πότε θα προβληθούν τα επεισόδια του νέου κύκλου