Μουσική

10+2 συναυλίες που έχουμε να περιμένουμε στην Κύπρο

Οι συναυλίες που περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2020

Οι γιορτές των Χριστουγένων μάς αποχαιρετούν, μαζί και οι άδειες που τελείωσαν, ο υδράργυρος πέφτει, και η καθημερινότητα αρχίζει και πάλι να χαρακτηρίζεται από μια κανονικότητα.

Παρόλα αυτά, καθόλου δεν πτοούμαστε. Αντιθέτως, παίρνουμε μολύβι και χαρτί και σημειώνουμε πράγματα που έρχονται, πράγματα που έχουμε να περιμένουμε, events ιδανικά να σπάσουν τη ρουτίνα και να μας προσφέρουν ωραίες εμπειρίες.

Πιο κάτω μαζέψαμε 12 συναυλίες που ανυπομονούμε να ζήσουμε στην Κύπρο. 

Πάνος Μουζουράκης 
Ο ταλαντούχος Πάνος Μουζουράκης με την χαρακτηριστικά ζεστή φωνή και την ξεχωριστή του σκηνική παρουσία έρχεται το Σάββατο 11 Ιανουαρίου να μας τραγουδήσει “Αυτή είναι η ζωή”  και να γεμίσει το βράδι μας με μελωδίες και τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και από την ελληνική και ξένη σκηνή. 
Μαζί του και ο Απόστολος Βαλαρούτσος αλλά και αξιόλογων η μπάντα του που αποτελείται από τους: Ορέστης Πλακίδης – πλήκτρα, Δημήτρης Φροσύνης – Μπάσο, Αναστάσης Βουκυκλαράκης – Ντραμς, Σπύρος Λιβάνης – Ηλ. Κιθάρα, Γιάννης Οικονομίδης – Tρομπέτα, Ηλίας Καρούμπαλης – ηχοληψία.
Παρ 10 Ιαν, Στο Πέραμα, Λεμεσός, 22.30. Πληρ. 25373763.
Σ 11 & Παρ 17 Ιαν, Διαχρονική Μουσική Σκηνή, Λευκωσία, 22.30. Πληρ. 99156683.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Ο Βασίλης, ο αιώνιος έφηβος, έρχεται την Παρασκευή 17 Ιανουάριου στο Ravens Music Hall.
Αυθεντικός, συναισθηματικός, εκρηκτικός, ο Βασίλης μετράει «κοντά μισό αιώνα» πορείας, αμέτρητους δίσκους, τεράστιες επιτυχίες και θρυλικές συναυλίες.
Τέσσερις γενιές θαυμαστών ενώνονται στο κοινό κι εκείνος επιλέγει τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια από την ιστορία του, τραγούδια που μιλούν για τον έρωτα, την ελπίδα, την κοινωνία, τις ανθρώπινες σχέσεις και κομμάτια και από το νέο του δίσκο «Μπλέξαμε» που κυκλοφόρησε φέτος το καλοκαίρι σε στίχους της Λίνας Δημοπούλου, του Οδυσσέα Ιωάννου και της Σάννυ Μπαλτζή με μουσική του ίδιου, του Χριστόφορου Κροκίδη και του Αντρέα Αποστόλου.
Παρ 17 Ιαν, Ravens Music Hall, Λεμεσός.

Παντελής Θαλασσινός
Ο Παντελής Θαλασσινός για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, έρχεται στην Κύπρο με το δικό του σχήμα, για να τραγουδήσει αφιλοκερδώς για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και το Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Στη συναυλία θα συμμετέχει και η Amalgamation Choir. ΟΛΑ τα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση της νέας «Αροδαφνούσας» η οποία αρχές του νέου έτους θα είναι έτοιμη να δεχθεί τους πρώτους ασθενείς σε ένα περιβάλλον που κτιριακά δεν θυμίζει το προηγούμενο, αλλά προσφέρει την ίδια θαλπωρή και φροντίδα προς τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου.
>> Παρ 24 Ιαν, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Κραουνάκης & Σπείρα Σπείρα 
Το ωραιότερο και πιο επιτυχημένο λαϊκό πρόγραμμα που αγαπήθηκε φανατικά απ’ όλους, έρχεται στο Ριάλτο τον Ιανουάριο. Συμμετέχουν: Δημήτρης Ανδρεάδης: πλήκτρα, Χρήστος Γεροντίδης: φωνή, καχόν, Αλέξανδρος Καμπουράκης: ακορντεόν, Σάκης Καραθανάσης: φωνή, κιθαρόνι, καχόν, Σταμάτης Κραουνάκης: φωνή, πιάνο, Κώστας Μπουγιώτης: φωνή, καχόν, Βασίλης Ντρουμπoγιάννης: πιάνο, Βάιος Πράπας: φωνή, κιθάρες, μπουζούκι, Γιώργος Στιβανάκης: φωνή, μαράκες, ντέφι, Γιώργος Ταμιωλάκης – τσέλο. Διάρκεια: 150'.
Σ 25 Ιαν Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30 Εισιτήρια: €25 / 20. Πληρ. 77777745.

Γιώτα Νέγκα
Η Γιωτα Νεγκα είναι μια από τις σπουδαιότερες λαϊκές φωνές της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού. “Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις” ο τίτλος των μουσικών παραστάσεων της Γιώτας αλλά και του νέου της άλμπουμ. Με καινούργια τραγούδια στη φαρέτρα της, σε αυτό τον κύκλο live, η Γιώτα, μας παρουσιάζει με τις επιλογές της,  την ιστορία του πως έφτασε ως εδώ, τι πραγματικά ονειρευόταν όταν ξεκίνησε να τραγουδά και ποσά από αυτά υλοποιήθηκαν.
Παρ 31 Ιαν, DownTown Live, Λευκωσία. Πληρ. 99810011.

Η Συμφωνική Ορχήστρα συνάντα την Άλκησ τη Πρωτοψάλτη
Πέντε χρόνια μετά τη συνεργασία της με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, η Πρωτοψάλτη επιστρέφει στον χώρο των συμφωνικών ακουσμάτων, αυτήν τη φορά συνεργαζόμενη με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου για να ερμηνεύσουν παρέα τις
μεγάλες επιτυχίες της πολύχρονης πορείας της στην ελληνική μουσική.
Σ 2 Φεβ | Παττίχειο Θέατρο, Λεμεσός. 
Τρ 4 & Τετ 5 Φεβ | Δημοτικό Θέατρο, Λευκωσία.

Ελένη Βιτάλη, Παναγιώτης Μάργαρης
Μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες των τελευταίων δεκαετιών συναντά επί σκηνής τον διεθνούς φήμης κλασικό κιθαρίστα και συνθέτη, ερμηνεύοντας μαζί κομμάτια από την πλούσια δισκογραφία τους, καθώς και τραγούδια που αγαπούν.
Τετ 5 Φεβ | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός.

Πυξ Λαξ 
Η μπάντα με την μεγαλύτερη πορεία στην ελληνική μουσική σκηνή ξαναγεννιέται! Οι Πυξ Λαξ - Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας έρχονται, γεμάτοι ταλέντο, μουσικές και την πείρα αρκετών δεκαετιών να μας οδηγήσουν στο δικό τους μουσικό σύμπαν. Γιατί ... η μουσική τους γοητεύει, σαγηνεύει, παρασύρει! Αλλά και απελευθερώνει! Η δική τους φιλία έγραψε ιστορία. Συνόδεψαν τις χαρές και τις λύπες μας, τα ξενύχτια, τα νεύρα και τα δάκρυα, τις αγάπες, τους όρκους και τις απιστίες. Και τώρα, με μια αστείρευτη δύναμη θέλουν να μας ενώσουν όλους σε μια ατμόσφαιρα ζεστή, φιλική και συντροφική και συνάμα ρυθμική. Οι Πυξ Λαξ είναι κάτι παραπάνω από μια επιδραστική μπάντα, είναι η ψυχή, το συναίσθημα, η φωνή μιας γενιάς.
Οι Πυξ Λαξ στις 6 & 7 Φεβρουαρίου 2020, στο Down Town Live «καίνε» τις κιθάρες τους! Μαρσάρουν και ζωντανεύουν θρυλικές μουσικές! Σε ένα ταξίδι με όλα τα τραγούδια που αγαπούν να ερμηνεύουν. Σαγηνεύουν και μας οδηγούν.
Τετ 6 & Πεμ 7 Φεβ, DownTown Live, Λευκωσία, 21.00, €25. Πληρ. 99810011.

Μαργαρίτα Ζορμπαλά & Παντελής Θαλασσινός
“Στον Αστερισμό του Μίκη Θεοδωράκη” θα μας ταξιδέψουν η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Παντελής Θαλασσινός. Ο μεγάλος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης συμπληρώνει φέτος 95 χρόνια ζωής και οι δυο καλλιτεχνικές ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μας χαρίσουν μια μαγική νύκτα δίνοντας χρώμα στα υπέροχα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.
Τρ 11 Φεβ, Παττίχειο θέατρο Λεμεσού, 20.00. Εισιτήρια διατίθενται: www.Tickethour.com.cy.

Γιάννης Κότσιρας
Επιστρέφει Κύπρο για το καθιερωμένο πλέον ραντεβού με τους φίλους της μουσικής του, ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων, παρουσιάζοντας ένα άκρως ερωτικό πρόγραμμα. Την αμέσως επόμενη μέρα θα βρίσκεται στη Λεμεσό.
Παρ 14 Φεβ | Μουσική Σκηνή Red, Λευκωσία.
Σ 15 Φεβ | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός.

Μπλε
Οι ΜΠΛΕ για μία και μοναδική εμφάνιση στο Vinylio Wine Etc στις 15 Φεβρουαρίου. Το συγκρότημα των Μπλε δεν χρειάζεται συστάσεις! Διαχρονικά τραγούδια, ιδιαίτερος ήχος, με την απόλυτη frontwoman Τζώρτζια να μας συνεπαίρνει με τη φωνή, την ερμηνεία της και τη δυναμική σκηνική της παρουσία σε κάθε συναυλία! Mε επτά albums και ένα διπλό best off στο ενεργητικό τους, έχουν καθιερωθεί ως ένα από τα μακροβιότερα και πιο αγαπημένα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ακούστε live αγαπημένα τραγούδια μεταξύ των οποίων τα “Φοβάμαι”, “Νιώθω Ενοχές”, “Πιάνω Φωτιά”, “Τον Ίδιο Τον Θεό”, “Δεν Θέλω”, “Μια Φορά κι Έναν Καιρό”, “Κόκκινο Φιλί”, “Εσύ Δεν Ζεις Πουθενά”... και πολλά ακόμη με έναν διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχετε συνηθίσει. Ο ήχος αλλάζει και η Τζώρτζια μαζί με τον Γιώργο Παπαποστόλου, συνθέτη και ιδρυτή του συγκροτήματος στο σαξόφωνο, και τον Πάνο Παπάζογλου στην κιθάρα, παρουσιάζουν ένα πιο εσωτερικό, ξεχωριστό unplugged live. Το Σάββατο οι Μπλε Unplugged στη Λεμεσό, στο Vinylio Wine Etc.
Σ 15 Φεβ | Vinylio Wine Etc, Λεμεσός. Πληρ. 99300430.

Νατάσσα Μποφίλιου
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου επανασυνδέεται εκ νέου με τον "πυρήνα" της, δηλαδή τους Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμο Ευαγγελάτο, συνθέτη και στιχουργό των μεγάλων επιτυχιών της, προχωρώντας σε νέες καλλιτεχνικές αναζητήσεις, αλλά παραμένοντας πιστή στην ιδιοσυγκρασία της. Εξ ου και οι Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος ετοιμάζουν περιορισμένες συναυλίες με τον τίτλο "Εν λευκώ live". Αρχικά στο Piraeus 117 Academy στην Αθήνα (19/12, 23/1  &20/2), ενώ τον Μαρτιο έρχονται στην Κύπρο για 2 μοναδικές εμφανίσεις.
Πεμ 26 Μαρ, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Παρ 27 Μαρ, Θεάτρο Ριάλτο, Λεμεσός. Πληρ. 77777745.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close